"Ceasul unui bunicuţ"

Chiar acum am dat în traducerea la care lucrez acum de expresia “grandfather clock” (care nu înseamnă, din păcate, decât ceas cu pendulă) şi mi-am amintit un material foarte haios tradus, unde am găsit “ceasul unui bunicuţ” – şi m-am amuzat copios. Şi mi-am amintit de expresia mea favorită, “pussyfooting” 😀 Care nu e ce credeţi voi, aşa cum nici grandfather clock nu e ce pare.

De fapt, mă voi folosi de această expresie să fac un pic de promo blogului meu preferat, pe care nu-l pot trolla, dat fiind că tre’ să ai cont de blogspot ca să poţi comenta la ei, iar eu, decât să-mi fac cont de blogspot, mai bine îmi “get my ass into gear” (nici asta nu înseamnă să îţi înfigi fundul în aparat. :D)

Deci, blogul meu preferat.

UPDATE:

La ce-s buni ostapii?
Uite, excelenţi consultanţi de traduceri.

lorena lupu: deci rad de cartea asta pe care o traduc de ma pish pe mine
lorena lupu: (la un restaurant) “Van Veeteren started to work his way listlessly through something described cryptically on the menu as “Chef’s Pride with Funghi and Mozzarella” 😆
Daburock Rock: 😀
lorena lupu: asta cu mandria bucatarului cu ciuperci si mozzarella e pisharea rasului
lorena lupu: Van Veeteren se apucă să mănânce apatic dintr-o chestie descrisă misterios în meniu drept „Mândria bucătarului cu ciuperci şi mozzarella”
Daburock Rock: si branza, ma
lorena lupu: incerc sa pastrez poanta
lorena lupu: 😉 da, cu branza iese mai bine
Daburock Rock: 😉
Daburock Rock: excelent
Daburock Rock: mandrie cu ciuperci si branza
Daburock Rock: ii ca aia cu fantezie cu rahat

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lorena Lupu says:

  băi, cretinoid cu figură de nerd labagiu:

  1. nu m-am dat nici o clipă frumoasă. poate cel mult autoironic, dar eşti tu prea bou să pricepi autoironia.

  2. nu mă interesa să fiu frumoasă la un târg de carte, la ora 12. dacă m-ar fi interesat, aş fi fost.

  3. după mutră, eşti ultima persoană calificată să dea opinii ref. la frumuseţea altora.

  4. marş înapoi la labă.

 2. Marghioala says:

  Bai, tiganca mai esti, sa mor io. Intreb si eu c’am observat ca ti’ai schimbat titlu’ la blog. Ce’ti veni?

 3. Marghioala says:

  Si am citit io bine, ma? I’ai luat interviu lu’ eugen? Ai, nu po’sa cred. Ma recunosc ca nu l’am vazut decat in filmu’ mai sus amintit si pentru ca eram curioasa, m’a informat wikipedia cum ca el canta. Da’ s’a manifestat deosebit, mai ales c’am petrecut ceva vreme prin partea aia de planeta si am amintiri prea putin placute legate de oamenii de’acolo. Iar asta m’a uns la suflet.

 4. apocris says:

  Da de ce agentiile publicitare care o ard prin romanica au observat doar nevoile fiziologice ale bizonului si vacii? Adica o repriza de publicitate pe la noi se poate rezuma asa: mate, cacat, menstruatie, bere proasta, hai sa va amanetam la banca. Da ce pl mea e aici? Latrina? Morga? Unii ar raspunde, Da. Sa zicem, mai nuantat, ca e doar o gaura acolo unde se termina Europa. Adica de ce tre sa cred eu non stop ca Ion, Vasilica si Gheorghe se chinuiesc cu orele pana sare cacatu din ei? Si ca singura rezolvare ar fi un iaurt cu nu stiu ce bifidus. Parerea mea e ca astia nu se pot caca de foame. De ce pe muieri le prinde ciclu exact cand tre sa danseze tango cu un bulangiu? Cica daca isi pun ghemotocul ala de bumbac poa sa sape si santuri. Da daca tocmai atunci, de la bifidus te ia cacarea? Ce dracu faci? Muti tamponu mai inspre cur si ii dai inainte cu tangou? De ce tre sa beau bere cu un cerb? Ce pl mea si cerbii au dat-o pe drojdeala? Si ursu ala ce cauta in cadru? Vrea si el bere? Sa se duca dracu la carciuma, eu nu-i mai dau moca. Lasati ba animalele, nu le mai dati sa bea ca d-aia arata asa turmentate pe la Zoo. Umflatu ala in costum nasol de cioclu, cu bagheta si fata de pedofil nu e zana cea buna, nici vorba. Vrea doar sa va amaneteze viitorul la niste camatari cu acet, de data asta romanesti. Deci daca esti patriot, bizonule, poti sa te bagi sclav. Doar din context intelegi ca procentele alea care incearca sa i-o infiga in cur umflatului cand nu e atent, iti vot face acelasi lucru si tie. Si bizonule care esti tu bizon, te rog cumpara-ti si o plasma 3D cu un camion de bani daca tot ti-ai luat rabla BMW din 98 si-mi futi creierii toata noaptea. Vei avea surpriza sa constati ca in Romania nu exista transmisiuni 3D si o sa ma cac pe mine de ras (desi n-am mancat bifidus). Asa, ca nu mai puteam!

 5. Lorena Lupu says:

  marghy: here! http://lorenalupu.wordpress.com/2009/06/18/trofee-de-razbo/

  apocris: da, agenţiile publicitare ar trebui să se axeze şi pe pastile. 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: