Chestii pe care poţi să ţi le cumperi de pe Aliexpress

Ah, Aliexpress. Paradisul ieftinăciunilor. Echivalentul online al pieţei Europa din Colentina. Exact ca în Europa, totul e abominabil de ieftin, exact ca în Europa, totul se strică la a treia utilizare şi exact ca în Europa, nu ştii niciodată când ţi se fură banii din buzunar.

Şi exact ca în cazul pieţei Europa, toată lumea a fost minimum o dată pe acolo, dar nimeni nu recunoaşte.

Dar pentru că noi aici pe blog scriem extrem de sincer despre absolut orice ipostază jenantă a vieţii omului, azi vom vorbi despre AliExpress şi despre viaţa noastră de cumpărători dubioşi de pe net.

Ce e Aliexpress?

E ca un fel de Emag al Chinei.

E un site al producătorilor chinezi mici şi mijlocii din absolut toate domeniile, care vând direct cumpărătorilor din toată lumea (exceptându-i pe cei din China propriu-zisă, căci comunism) absolut orice, pe nişte preţuri de-a dreptul ilar de mici, cu precizarea că

A) Obiectul comandat ajunge la tine după vreo două luni. În cazul în care ai nimerit un ţepar, nu mai ajunge.

Ia-o şi tu aşa: ai plătit 7 dolari. Consideră că ai băut o bere în oraş.

B) Adeseori, autorităţile române îi mai aplică un tarif vamal suplimentar, dar de multe ori, comerciantul îi adaugă un label care spune GYFT, PRESANT sau orice de genul, să pară că erai comoara ochilor lui din România şi că vezi Doamne voi doi nu făceaţi comerţ, ci îţi trimite cadouri.
Şi chinezii o ard pe evaziune fiscală, exact ca noi. Şi statul vine tare din urmă pe ei cu plua sculată în mână, exact ca la noi.
C) De cele mai multe ori, obiectul NU arată ca în poză. Dar se mai întâmplă să vină şi lucruri surprinzător de frumoase. Notează-i pe acei Wu Hu, Hu Wu, Wei Wei, Shar Pei şi etc. care ţi-au trimis lucruri ok şi mai cumpără de la ăia.
D) Dacă eşti recidivist, chinezul o să prindă drag de tine şi scrisorile lui comerciale o să fie pline de efuziune emoţională şi engleză nimicită irevocabil:
Hallo deer frend, thenk yuo for byuing whit us, we have meny new hairs u simply wil love and adore. Come throw eye insied shopp.

(Ăsta era unul de la care cumpăram eu extensii de păr. Acum cumpăr peruci, că periodic un proiect mă cere cu părul lung şi nimeni nu e tâmpit să se mai chinuie să-şi crească floaca încă o dată.)

OK.

Acum vă voi povesti despre chestii pe care mi le cumpăr cu regularitate de pe Aliexpress, pentru că merită.

Poşete şi genţi de damă.

O să dau bani cu nemiluita pe un fond de ten scump, testat în laborator, cu ingrediente corect scrise pe etichetă? Da. Dar poşetele sunt acel articol pe care sora noastră nu va plăti niciodată sume aberante.
Pentru că dă-le dracu, sunt nişte simple marsupii care atârnă de umăr şi în care ţii rahaturi.
Evit fakeurile, Baleciaga, Gyvenchi, Chamel. Sau chiar cu sigla scrisă corect. Nu vrei să mimezi că eşti ceea ce nu pari.
Dar îmi iau poşete colorate, cu diverse modele grafice, cu forme neaşteptate, cu imprimeuri interesante. Genul de design diliu care îmi place de mă dau pe spate.
Şi râd la următoarele faze:
“Vai, ce geantă fabuloasă, de unde e?”
“Un magazinaş din centru, nu-l mai ţin minte”.
(De fapt, e de pe Aliexpress şi a costat zece dolari plus doi dolari transport.)

Sacouri multicolore dilii.

Nu mi-aş lua de pe AliExpress lenjerie intimă sau tricouri oribile de plastic, care încep să miroasă a transpiraţie de dinainte de prima purtare. Tot ce îmi atinge intim pielea e legitim şi cu preţ corect.

Dar cum mie îmi place să mă îmbrac ca o sorcovă, câteva dintre cele mai fistichii şi mai ridicol de colorate şi patternuite sacouri le nimeresc pe Aliexpress.

Zici că te-a îmbrăcat Jean Paul Gaultier în persoană.

Secret: ca europeancă, comand mereu XXL. Măsura lor M e numai bună pentru copilul tău de 12 ani.

Bijuterii cotidiene care nu includ metal preţios sau pietre scumpe.

Da, îţi iei aurul, platina, etc. de la furnizori serioşi. Dar când vrei diverse răhăţele să le agăţi să zdrăngăne, trebuie să fii tâmpit să dai 300 de lei pe ele la Ză Urban Handmade Hipster Wet Dream.

Enter Aliexpress. DOLDORAAA de zblinguri mici şi mari de toate tipurile, 2 – 5 dolari bucata. Vrei imitaţie reuşită de aur? Ai. Vrei chestii roacăreşti din piele ecologică? Ai. Textile? Pietricele? Mărgeluţe? Ştrasuri? TOT ce vrea muşchiuleţul tău.

Uneori, de fun, trec prin magazinele din centrul Bucureştiului, mă uit la bijuterii şi încerc să identific din ochi magazinul de pe Aliexpress de la care vin.

Ăia au dat 50 de cenţi pe un ineluş pe care ţi-l vând ţie ulterior cu 150 de lei.

Singurii la care nu mă bag sunt cerceii, dar eu oricum nu port cercei. Am povestit în alt articol de ce.

 

Materie primă pentru propriile bijuterii

Just in case că vrei să ţi le faci pe ale tale, sau să-ţi deschizi pagină de handmade pe Facebook. Ai un întreg subcapitol Beads and Jewelry Making. Ai acolo orice component posibil pentru giuvaeruri, şi chiar şi câteva imposibile.

 

Extensii de păr şi peruci. 

Uite perucă luată de pe Aliexpress.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

“Nu-mi propun să fiu o javră, dar ce să fac, e în firea mea.” #comingsoon Foto: @stoicoviciu

O postare distribuită de Lorena Lupu (@lorena.lup) pe

Cu menţiunea că arăta aşa după o zi întreagă de agitaţie. Încă o am, a pierdut nişte tuleie, a şi tufut-o Pulică de vreo două ori, dar e în continuare purtabilă, mai ales pe părul meu scurt.

 

Pensule de makeup. 

Da, nu voi lua în viaţa mea makeup fals de pe Aliexpress. În schimb, pensula e pensulă. O speli, o dezinfectezi şi e ca nouă.

De pe Aliexpress am câteva dintre cele mai bune, mai longevive şi mai minunate pensule de makeup din trusa mea. (Şi câteva dude sinistre, care şi-au pierdut toţi perii, of course, dar e un tribut infim, la preţurile de nimic pe care le dai pe ele.)

Am călătorit cu ele. Au rămas intacte. Am avut nişte runde de makeup intens zi de zi. Intacte. Folosite, curăţate, refolosite, curăţate, iar refolosite în aceeaşi zi. Intacte.

Mi-a crăpat Beauty Blenderul original mai repede decât câteva dintre aceste pensule de la chinezi.

 

Evantaie 

 

La un moment dat, aveam nevoie de un evantai pentru un proiect. Am luat tot Bucureştiul la picior, magazin cu magazin. Plua. Plua infernal şi noi ne iubeam prin mansarde.

Singurele evantaie disponibile erau cele de mireasă, plictisitoare şi albe.

Apoi, intri pe Aliexpress şi dai de această privelişte: iată.

Ai şi filtre: vrei de hârtie, vrei de de material textil, vrei de dantelă, vrei de mătase, vrei de pene? Disponibil în 14 culori.

Iar acel “more refinement” care vrea să spună să dai o căutare mai aprofundată mă face mereu să râd isteric.

Stative şi tripozi. 

Da, pe scule dai bani ca pe scule, şi le iei de la producători serioşi.

Dar pe stative şi tripozi nu ai de ce să dai o gălăgie de bani, că treaba lor e doar să susţină fizic scula.

Ah, salut, Aliexpress.

 

Decoraţiuni de petreceri 

Deja ne-am prins până acum, sper, că poporul chinez e ager la lucru manual. Asta se reflectă şi în varietatea ameţitoare a decoraţiunilor lor de petreceri şi a materiilor prime disponibile, just in case că vrei tu să ţi le faci pe ale tale.

Bine, dacă plănuieşti petrecere de Crăciun, nu strică să dai comanda pentru ele din august, să fii sigur că vin la timp, dar hei. Gospodarul bun face iarna car şi vara sanie.

Ochelari de soare 

Din preţul unor Ray Ban originali îţi iei 15 perechi. De bărbaţi sau de femei. Cu diverse rame, grade de opacitate, colorit al lentilelor. Varietatea e ameţitoare, din nou.

Concluzia acestui articol: dacă vrei să cumperi ceva solid, serios şi rezistent, alege branduri solide, serioase şi rezistente.

Pentru rahat colorat și sclipitor, merge și Aliexpress.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. sugarhighdd says:

  Eu imi iau si huse pentru telefon si rechizite de pe Aliexpress. Modele cate vrei, ca si calitate pana acum nu m-a dezamagit nimic. La un moment dat imi luam si ceasuri mai cute, dar acum de cand mi-am luat un Fossil, nu ma mai despart de el.

 2. sugarhighdd says:

  Si subscriu la tot ce ai spus despre genti si bijuuri. Eu am riscat si mi-am luat totusi si cercei “gold-plated” Italina Rigant si nu am avut alergii sau infectii (pe langa inele si lanturi). Dar s-au oxidat in cateva luni dupa ce i-am purtat vara.

 3. Ady says:

  și pt pasionații de bucătărie: tăvi de toate felurile, materialele și modelele, inele reglabile pt torturi înalte, ca să poți pune creme peste creme și deasupra alte creme și să fie la dungă și să nu se pleoștească turnul, coloranți alimentari în toate culorile curcubeului și-n toate nuanțele în combinații de n luate câte k dintre ele, duiuri și poșuri de poți face caligrafie cu frișcă, de toate pt absolut orice. am dat vreo 10 dolari pt o tavă de baghete (e o chestie specială 🙂 ), cu spațiu pt 4 baghete, o chestie asemănătoare, mai mică, pt 2 baghete, sărea de 100 de lei pe emag (când era la ofertă).
  am văzut o folie de copt teflonată la un preț uman (nu mai știu cât, dar nu m-a luat cu palpitații), m-a luat cu leșin când am văzut prețul pe site-urile românești.
  și poți nimeri lejer și ”free shiping”.

  mi-am luat huse pt niște e-book reader-e, modele mai vechi (unul doar de 1,5 ani vechi), la noi n-am mai găsit pe nicăieri pt modelele mele (nu doar că sunt foarte scumpe).

  abia aștept să am din nou job, am nevoie absolută de niște coloranți alimentari și niște duiuri și poșuri (aproape că mi-a ieșit macarons 🙂 ) și un inel înălțător de tort.
  și niște bling-blinguri pt bijuterii/lucru manual. am o verișoară educatoare care face chestii cu ăia mici.

  nu pt haine. materialul a fost ok, un bumbac foarte plăcut. dar mărimea și modelul/culoarea alese erau de pe total altă planetă, din altă galaxie, alt sistem solar, alt intervial de milion de ani. 🙂

 4. Andrei says:

  security cam wireless, speakere wireless pt laptop/telefon, adaptoare/conectoare universale, bricege multifunc’ionale de titan, fotoliu gonflabil mișto, gel ce-l pui pe tastatură să nu ajungă praful.

 5. Neuromantic says:

  Link(-uri) pentru respectivele peruci? Nu am purtat una in viata mea, dar imi surade ideea sa port ceva diferit ca textura/culoare/stil fata de ce mi-a dat natura 😀 Sau sa cumpar una cu par pana la cur, si sa ma duc cu ea la un salon sa o tunda/coafeze cum ma roade cheful la acel moment.

  Si subscriu la tot ce tine de bijuterii, de ~2 ani nu am avut probleme. Worst case, a fost calitate echivalenta celor cumparate local (se oxideaza, ramane culoarea pe piele, se duce pe apa sambetei sistemul de prindere al unui choker etc) si un pret cam 10-25% din ce ar fi costat aici, dar in orice caz aceeasi chestie cumparata din [Insert Brand Store] e fix acelasi produs din China. Mi s-a intamplat sa dau maxim 2 euro pe un set de cercei, ce venea cu un sticker de la Forever 21 pe care stia ca o pereche ar fi cam 8 CAD :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: