Cum adăugăm volum părului pleoștit și lins

Salut, eu sunt Lorena Lupu și am părul plat și fără vlagă, de zici că m-a lins în cap cireada comunei. Am avut în viață multe perioade de stres, când a căzut ca oştenii la Călugăreni și s-a și rărit simțitor. De aceea, a devenit o problemă pentru mine: cum facem să pară mai mult, mai des și mai erect fără să-l tapăm ca mămăile. Tapajul părului este extrem de dăunător pentru firul de păr, și când îl faci, dar mai ales când îl descâlcești, și de obicei rămâi în palmă cu smocuri ample de păr, a căror lipsă se va simți ulterior. Plus că tapajul arată atât de expirat și de “a sunat anul 1983 şi îşi vrea frizurile înapoi.”

Când mă duc la cosmeticiană, coafeză, makeup artist, mă concentrez mai puţin pe bârfele de tip cine cu cine se mai f*** şi cine cu cine divorţează, şi mă uit la mâinile lor. La ce îmi fac. Aşa am furat câteva truculeţe care să-mi fie utile mie, dar, dacă văd interesul, vi le povestesc şi vouă. Cu cât vă simţiţi mai frumoşi şi mai frumoase, cu atât o să oferiţi iubire şi grijă altora, nu răutăţi şi mizerii.

Am întrebat ieri pe pagină dacă vă interesează cum adăugăm volum și au venit mulți dintre voi să mă întrebe diverse alte probleme. Nu m-au preocupat, pentru că nu m-au afectat. Sigur, în măsura în care văd că există interes, mă pot documenta să mai scriem despre alte probleme pe care le întâmpină părul omului. Dar ce mi-e la îndemână e problema mea specifică: absența volumului. Despre asta pot vorbi liber, pentru că m-a afectat mereu și deja stăpânesc materia, de pot să dau bacul din ea.

OK, suficientă introducere, hai să vorbim despre păr pleoştit. Şi cum facem să se scoale.

A. Tunde din el cel puţin o dată pe lună.

Până acum câțiva ani, nu-mi tundeam vârfurile. Credeam că se pot repara din balsam şi mască, şi voiam părul cât mai lung.
Eram, desigur, stupidă. Balsamul şi masca dau luciu şi uşurinţă la pieptănat, dar nu repară despicături, că nu-s lipiciul Picătura. Drept care, despicăturile urcau mai sus şi mai sus, şi, în acelaşi timp, greutatea firului de păr solicita scalpul şi exacerba şi mai mult impresia de păr lins, greu şi plat.

Secretul e să-ţi tunzi periodic vârfurile, şi prin asta uşurezi rădăcina. Efectul: impresia imediată de volum.

B. Tunde-te în scări. 

De fapt, un sfat cu care ar fi trebuit să încep: caută-ți un coafor sau un frizer care să nu aibă în cap doar “ce se face” şi “ce se poartă”, ci o cunoaştere bună a formelor capului şi feţei, şi a problemelor părului. Omul respectiv te poate ajuta să alegi o tunsoare, sau mai multe, care să te pună în valoare. PE TINE.

Asta, desigur, implică şi o înţelegere a faptului că, dacă Beyonce sau Rihanna se tund într-un anumit fel, nu te poţi duce să le ceri: Faceţi-mă să arăt ca aici. Dacă tu nu ai o constituţie şi o faţă care să semene cu ale divei respective, n-au cum, că nu sunt lampa lui Aladdin.

Dar un truc se aplică la toată lumea, şi în special oamenilor cu păr bleg şi atârnător: dacă tot părul are aceeaşi lungime, arată ca şi cum tanti ţi-a pus o oală în cap şi a tuns tot ce ieşea pe margini. Cu cât te tunde în straturi, cu atât acestea, suprapunându-se, dau senzaţia de textură, bogăţie şi volum.

C. Caută-ţi produsele potrivite pentru păr.

Eu am încercat un număr interminabil de produse. Vreau să vă vorbesc despre două, care mi se par incredibile. Pentru mine. Poate pentru voi sunt bune altele, secretul e să încercăm până nimerim ce ne trebuie.

Primul este şamponul cu fibră de in de la Klorane.

Ăsta este şamponul perfect pentru mine. Îmi lasă părul curat, mătăsos, reenergizat şi mult mai uşor.

Al doilea este tratamentul leave-in cu keratină de la Gerovital.

Acest tratament cu fiole se aplică alternativ: o zi da, una nu. Eu îl folosesc seara, şi de obicei îl masez în păr pe lungime, de la scalp în sus. Efectul: un păr care indică nordul, ca busola. Şi mai sunt şi alte efecte, de hidratare, hrănire, revitalizare, de vreme ce keratina e proteina de bază a părului, dar în acest text ne referim strict la volum.

 

Ambele produse sunt în clasa medie de preţuri. Nu le cumperi cu 10 lei la buticul din colţ, dar nici cu 100 de euro la reprezentanţă. Şamponul Klorane costă 40 de lei flaconul de 400 de ml pe siteul Farmaciei Tei, iar fiolele cu keratină, 53 de lei.

 

D. Fă-i cinste părului tău cu o cafea

Cofeina, pentru mine, e adevărata dovadă a faptului că Dumnezeu există şi ne iubeşte. Bea o cafea şi eşti ca nou. Freacă-ţi celulita cu zaţ de cafea, înainte de duş, şi o să ai un pic de lucru cu curăţatul cabinei sau căzii, dar în câteva zile vei vedea rezultate evidente. Tratează-ţi părul cu o cafea înainte de spălare şi vei vedea volum până-n tavan.

Atenţie: cafeaua închide părul. Dacă eşti blond(ă) sau roşcat(ă), sari direct la punctul E. Dacă eşti blond(ă) vopsit(ă)  şi ai dat un sac de bani pe decolorare, SARI LA PUNCTUL E, ACUM! Nu vreau să te am pe conştiinţă.

Eu fac cafeaua la ibric, fără zahăr. Şi am un ibric cu o capacitate de un pic peste o jumătate de litru. Fac o cafea foarte tare, cu cam opt linguriţe de materie primă, apoi o mut într-o carafă cu cioc şi-i adaug apă rece cât să devină suportabilă.

Pentru că, în cadă, o să încep să mi-o torn încet în cap, şi s-o masez în scalp şi în lungime, de jos în sus. (De aceea e important să nu frigă.) Rezultatul colateral al acestui masaj, pe lângă un păr care pare că s-a trezit din morţi, e că şi tu te simţi subit fresh şi reînvigorat, de parcă ai fi băut cafea, n-ai fi uns-o în păr. Şi dacă tot ţi-a rămas un munte de zaţ, fă-ţi de lucru cu el peste zonele celulitice timp de cam jumătate de oră. În această jumătate de oră, laşi cafeaua să-şi facă mendrele la tine-n cap. După ce trece acest timp, speli bine părul. Vei fi uimit(ă) de câtă personalitate zăcea în el fără să ştim.

E) Dacă vrei să ieşi în oraş sau ai eveniment în seara aceea, dă cu o cantitate generoasă de mousse de păr cât e încă ud. 

Dacă ai părul scurt ca mine, un spray fixativ sau un gel de păr sunt suficiente. Dacă ai părul lung. pasul cu mousse-ul o să-i dea un plus de fermitate şi de vână. Mousse-ul se aplică, la fel, de la rădăcină la vârf, cu o mişcare verticală. Marca mea preferată este Schwartzkopf Professional Silhouette Super Hold. Apoi, începi să coafezi şi să aranjezi.

F) Ia o perie rotundă, format kurtos kalacs, şi ridică cu ea părul, de dedesubtul şuviţelor, mergând în direcţia opusă celei în care se duce el natural, în timp ce usuci cu uscătorul. 

Imagini pentru perie rotunda

Cam aşa ceva. 

E un truc fantastic de simplu şi de eficient.

După ce l-ai ridicat pe tot, mai administrează şi o doză sănătoasă de spray fixativ ultrarezistent. Ăsta e ca funcţia Save: îţi conservă rodul muncii, să nu rămână la latitudinea vremii de afară.

 

F) Dacă te cheamă Lorena sau ai minte de Lorena, vei căuta mereu varianta pentru leneşi a oricărei proceduri, pe principiul “de ce să muncim cu ambele mâini când putem cu una singură”. 

F este o variantă a punctului precedent, simplificat pentru cei cu părul foarte scurt. În loc să perii şi să usuci simultan, iei o perie electrică rotativă, care suflă şi aer cald, special pentru uscarea părului . Mergi pe exact acelaşi principiu: ridici în direcţia opusă căderii părului. Şi pe măsură ce obţii aspectul visat, intri cu sprayul fixativ, să dai Save.

Cam aşa ceva. Ignoraţi cearcănele şi alte simptome ale dimineţii, n-am pus poza pentru a candida cu ea la miss univers, ci strict pentru a exemplifica folosirea periei rotative. Mereu de jos în sus. 

Sper că aceste idei vă vor fi utile şi vă doresc un păr aşa cum îl doriţi.

Foto de deschidere: pixabay.com.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger