De ce nu strică să-ți revizuiești lista de prieteni, din când în când

Urăsc expresia “a face curat în listă”. E ca şi cum ai spune că oamenii care nu îţi sunt de imediată utilitate sunt deşeuri care trebuie aruncate.

Iar când motivaţia sună aşa: “O să fac curat în listă şi o să-i scot pe cei care nu interacţionează cu mine”, motivaţia e de-a dreptul ilară şi vorbeşte doar despre penibilul crunt al autorului.

Nimeni nu e OBLIGAT să interacţioneze cu tine. Nimeni nu are sarcină trasată de un sobor de heruvimi să te bage în seamă.

Dar există două moduri prin care poţi obţine atenţia unor oameni care nu simt să te bage în seamă din proprie iniţiativă:

a) Interacţionează tu. Dacă au statusuri, poze, idei interesante, dă comentarii simpatice şi bine gândite. Nu, nu căutarea de nod în papură cu atitudinea “sunt mai dăjtept decât tine”. Deşi e teribil de populară printre gigei, atitudinea aia are un singur efect: “f*** morţişorii mă-tii care nu te-a iubit suficient în copilărie şi ţi-a inoculat nevoia de a te da interesant în mod gratuit.” Unii oameni n-o vor spune, dar te asigur că o vor gândi.

b) Creează content mai bun.

Dacă oamenii nu simt nevoia să interacţioneze cu tine, probabil că postezi chestii care nu îi interesează foarte tare. Ştiu, pentru unii dintre voi, copiii voştri sunt alfa şi omega, dar un cont care îţi vorbeşte doar despre cât de drăguţ e bebe e plictisitooooor şi eu tind să-i dau snooze. Dacă e un cont corect politic care şcoleşte all day long, e plictisitoooor şi-i dau snooze. Dacă e un gigel macho man şi postează numai despre cum are el succes nebun la femei pe care le roteşte, plictisitoooor şi-i dau unfriend direct, pentru că macho man se bagă de obicei şi în mesaje private să te frece nesolicitat la icre şi să abuzeze de timpul tău.

Există două moduri de a alunga definitiv un Săgetător din viaţa ta. Să-l tratezi lipsit de respect şi să-l plictiseşti. Haipaaaaaaa.

Aşadar, dacă lumea nu interacţionează cu tine, probabil că e vina calităţii conţinutului tău şi a aşteptărilor tale unilaterale şi guess what: îi scoţi din listă pe ăia, bagi alţii noi şi nici cei noi nu se vor raporta diferit la content boring şi atitudine entitled.

Dar merită să treci din când în când peste lista de prieteni, şi iată de ce:

Conturile şterse

Din cauza politicii de banuri de câte o lună a lui Facebook, mulţi dintre cei care nu fac social media la nivel profesionist, ca mine, şi-au băgat pur şi simplu pwola, şi-au şters contul şi s-au mutat pe Twitter, VKontakte, sau chiar YouTube, platforme care înţeleg că dacă nu laşi oamenii să se certe, oamenii nu se vor mai simţi atraşi să stea pe reţea. Fără nevoia de scandal a omului, nu exista industria tabloidelor, industria sex tape-urilor şi Abces Dinrect.

Ca plaformă, poţi face două lucruri: s-o iei ca atare sau să mori lent.

Mbun. Şi în locul contului lor apare doar ecranul cu “cont şters”. Totuşi, îţi ocupă un loc din 5000. Dar tu nu ai de ce să ţii în preajmă conturi şterse. E ca şi cum ai ţine schelete în şifonier. Hei, dacă nu e viu, nu i se scoală, şi dacă nu i se scoală, nu se califică pentru rolul de amant focos. Curat în şifonier şi umplut cu amanţi focoşi vii şi funcţionali, dacă îmi înţelegeţi analogia.

Haidepa, să auzim de bine.

Conturile inactive

Principiul e acelaşi, diferenţa e că nu şi-a şters propriu-zis contul. Dacă ultima postare e din 2014, adio, haidepa, să auzim de bine. Dacă persoana nu mai e fizic prezentă, de ce să îţi ocupi loc în listă cu… ăăăă, nimeni?

Conturile de companie

Te-ai împrietenit cu Ion Popescu, dar când te uiţi pe listă, Ion Popescu nu mai există, există doar Oale şi Ulcele Mioveni. Detenplm.

Nu sunt endorserul businessului tău, dacă nu mă angajezi şi nu mă plăteşti să-ţi fac publicitate. Vrei să vinzi oale şi ulcele fabricate în Mioveni? Fă-ţi o f***ing pagină. Că mai sharuieşti de pe ea modele de oale şi ulcele, ok. Toţi trebuie să trăim. Dar dacă contul încetează să reprezinte o persoană, haidepa, să auzim de bine.

Conturile de postaci

Contul de postac e aşa: poză de profil cu căţeluş, pisică sau apus de soare, pentru că identitatea nu e reală, şi postări constând numai din linkuri la propagandă agresivă şi statusuri combătând furios adversarul politic. Contul de postac se bagă în seamă cu tine când lauzi adversarul politic, să te înjure şi să te acuze de toate păcatele pământului, şi, dacă la două zile, se nimereşte să lauzi partea pe care e plătită el s-o susţină, hopa contul de postac lingându-te de zor în fiecare cută a orificiului rectal, de parcă nu tot el te spurcase cu două zile în urmă.

De fapt, nu are legătură cu tine. Vrea doar să creeze trafic şi interacţiune pe postarea care îi serveşte interesul.

Pe ăştia de obicei îi şi blochez, pentru că au obiceiul iritant de a raporta în haită, dacă ai postat ceva ce nu le place. şi iar vine luna de zucc, în care nu câştigi mai nimic din ads.

Haidepa, să auzim de bine.

Conturile extremiste

Şi aici mă refer inclusiv la extremismul aplicat valorilor în care cred. Am o problemă, de exemplu, cu feminismul radical. Ăla care vine să ţipe la tine că, dacă porţi makeup sau dacă faci reclamă la videochat, nu eşti model autentic de feminism.

Marş, b*tch. Eu nu vreau să fiu figura de tapet a unei idei fixe. Nu sunt icoana maicii domnului, să vreau să decorez altare. Sunt un om simplu şi mă reprezint doar pe mine, iar când un brand face o reclamă cu mine, îi reprezint, STRICT COMERCIAL, pe ei.

Iar extremismul de direcţie opusă, familii tradiţionale, patriotism cu cărămida în piept, superioritatea bărbatului şi alte idioţenii retrograde? Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaarş instant în plm.

Sau mai frumos spus, haidepa, să auzim de bine.

Conturile duble

Unii oameni au câte două conturi. De exemplu, Ion Popescu fictiv de mai sus are Ion Popescu, unde are familia, nevasta, copii, colegii de muncă, şi mai are Yonutz Băiatul Nebun, unde caută să agaţe muieri pentru că se caliceşte să se ducă pur şi simplu la lucrătoare sexuale.

All fine and dandy, dar nu îmi ocupa mie DOUĂ locuri din 5000. Dă-mi add cu unul singur, preferabil ăla de Ion Popescu. În mod cert nu mă interesează să fiu substitutul moca de lucrătoare sexuală pentru Yonutz Băiatul Nebun, so, a se scuti.

Aşadar, merită epurată lista şi de conturile duble, şi te uiţi. Care e contul pe care postează zilnic şi pe bune? Ok. Stay friends cu Ion Popescu. Yonutz Băiatul Nebun, haidepa, să auzim de bine.

Cam astea ar fi conturile pe care le şterg eu. Voi?

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: