Despre încoronarea lui Charles al III-lea

Unii îl critică pe Charles că a ales s-o încoroneze și pe Camilla cu sine. Că defuncta regină n-ar fi dorit asta, că dacă ea n-ar fi dorit asta trebuia să fie literă de lege și așa mai departe.

La asta, pot răspunde atât: le doresc tuturor cititoarelor mele un bărbat care să le iubească atât de mult, de îndelung și de statornic, cum a iubit-o Charles pe Camilla.

Charles și Camilla s-au cunoscut și s-au îndrăgostit unul de celălalt în anii 70. Da, puii tatii, în anii 70, adică acum o jumătate de secol. A fost o iubire intensă și irațională de la prima vedere, dar madam regina a decretat că nu. Că domnișoara e de condiție nesatisfăcătoare.

Deși, dacă e să fim cinstiți, și ea s-a măritat cu prințul Philip, un prinț fără principat, emigrat dintr-o Grecie care nu mai avea un rege. Ea și-a oferit sieși o poveste de iubire adevărată. Dar i-a refuzat fiului ei aceeași bucurie.

Charles s-a însurat cu Diana, o fată de condiție mult mai bună, care întrunea lista de condiții a reginei. Numai că, deși formal a făcut ce i-a zis mă-sa, Charles n-a încetat nici o secundă să o iubească și să o caute iar și iar pe Camilla. Asta a și dus de fapt la destrămarea căsătoriei cu Diana, regina inimilor națiunii. Dar care nu era și regina inimii lui. Într-un interviu celebru acordat lui Martin Bashir, Diana, pe atunci în prag de divorț, a vorbit deschis despre faptul că, de fapt, Camilla a fost mereu prezentă în viața lor și, în realitate, erau trei în această căsătorie.

De cum a regăsit-o pe Camilla liberă, Charles s-a întors prompt și fără ezitare la ea, iar în 2005, peste 30 de ani după debutul relației lor hulite și contestate de toată lumea, cuplul s-a căsătorit. Pentru că popii au refuzat să binecuvânteze această uniune, s-au căsătorit civil și atât.

Iar căsătoria lor a funcționat perfect până în 2023, când Charles a încălcat voința maică-sii și, în loc de regină consoartă, a făcut-o pe Camilla regină oficială.

Diferența constă în faptul că regina consoartă e simplă nevastă de rege, fără autoritate regală. Iar regina oficială are drepturi egale cu ale regelui.

Practic, acest gen de dragoste târzie, de la 70 și ceva de ani, vine să repare lașitatea lui Charles de la tinerețe, când n-a avut puterea să-și susțină punctul de vedere în fața maică-sii și să admită că femeia lui e Camilla și nu alta, indiferent cât de frumoasă, inteligentă și carismatică ar fi acea alta.

Totodată, Charles numind-o pe Camilla regină ca un gest final de iubire e o revanșă și o asumare. Și mai e ceva. E poate cea mai frumoasă și mai tragică poveste de dragoste a acestui secol. Cu atât mai înduioșătoare cu cât a trebuit să petreacă primii 30 de ani în dulap.

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading