Din seria Gunoiul Internetului – cum ne complicăm viaţa unii altora

(publicat iniţial pe Yahoo 360, pe 5 august) 

Motto:

“Daca stergi acest mesaj dupa citire, vei avea un an de ghinion, vei ramane fara prieteni, te va calca masina, nu-ti va mai merge netu’, nu vei mai putea bea si fuma, vei asculta numai andreea balan, vei munci 20h zilnic, te vei uita numai la “ciao darwin” (DA! cu dan negru), iti va creste par pe nas, nu vei mai putea face pipi zilnic, o sa ramai fara hartie igienica de 3 ori pe saptamana, te va musca cel putin un caine o data pe luna (locul de care te va musca nu se poate stabili cu precizie…), vor intra mascatii peste tine in casa si nu-si vor cere scuze, cand te vei plimba prin parc va incepe ploaia, te vei ingrasa peste masura, iti va creste colesterolul cu toate ca vei manca numai soia, vei munci in week-end, te va calca masina (din nou!), nu-ti vor mai merge jocurile pe calculator, telefonul nu va mai avea semnal, se vor strica apometrele, vei avea atacuri de panica, te vei imbolnavi nasol si te vei chinui,vei avea diaree din 3 in 3 zile, vei fi alergic la soare, televizorul iti va lua foc (ceea ce nu e asa rau, avand in vedere ca singura emisiune la care te vei uita e “ciao darwin” – tot cu dan negru), te vei electrocuta incercand sa-ti faci cafeaua, vei fi concediat!
Daca il trimiti prietenilor tai, vei avea automat NOROC trei ani!!!”

( … deşi la mine n-ar ţine blestemul, că eu fac cafeaua la ibric şi muncesc oricum în weekend.)

O sursă serioasă de spam, pe care nici un spamfilter din lume nu o poate anihila, este aceea constituită de prietenii noştri, şi de tâmpeniile pe care ei ni le trimit, fie prin mail, fie pe mess. Unele sunt foarte asemănătoare cu pancartele cerşetorilor din metrouri “Suntem trei copi necajiti cu mama are cancer si tata nu nil stim traim dintro pensie de un milion nu ne ajunge nici de cheltuieli”. Unora însă le ajunge de net şi, cică, dacă îţi fuţi tu la zona erogenă 1 (adică la creier) tot mail/mess listul, yahoo, aol, google sau mama naibii le va da 5 cenţi de fiecare mesaj trimis.

Bun. Dar nu toate sunt la fel de crâncene. Există şi “lanţul prieteniei” (să-ţi legi amicii de mâini şi picioare), “gândurile bune” etc. etc. etc. Chestii nu neapărat dăunătoare, dar exasperante pt. un om prins într-o muncă. În orice caz, toate, fără excepţie, îţi promit îndeplinirea unei dorinţe dacă…

Şi acum, contraexemplul: Într-o seară, pe când jucam Mahjong online, primesc pe mess o tâmpenie: mingea iubirii. Bla-bla-bla, dragostea-i un lucru mare/ Care leagă două inimi tare, bla-bla-bla-bla-blu. Dacă dai la toată lista, vei fi contactat(ă) de persoana care te iubeşte cu adevărat.

Ia să vedem. Şi dau la toată lista. În nici 5 secunde, cineva (care, culmea, era offline!): Eşti o idioată!! Unii stau pe net să muncească, nu s-o frece!! Nu mai vreau să te văd în viaţa mea!

Şi nu m-a mai văzut. Dar ideea e… s-a îndeplinit profeţia au ba??

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: