Drăgălășenia zilei: ediția cu arici

Aricii nu sunt neapărat un companion popular, precum câinii sau pisicile, dar sunt imposibil de drăgălași. În sectorul 3, unde stau eu, într-o zonă de parcuri, părculețe și multe, multe grădini verzi, ariciul își are habitat. Odată cu izolarea socială, acește prezențe până acum eluzive au început să-și etaleze țepii pe trotuar și să se plimbe agale, ca niște pensionari ieșiți la aer curat.
Dar cea mai hazlie experiență pe care am avut-o cu un arici a fost așa. Seară. Eu veneam de la treburile mele. Merg spre casă pe o străduță lăturalnică. Și pe mijlocul străzii, o mașină claxona de zor, staționată.
Întâi, nu înțeleg care era problema cetățeanului. Apoi observ.
Exact în fața mașinii, în mijlocul drumului, se lăfăia un arici imens, neimpresionat de gălăgie. Iar prostul de la volan avea o lene specific bucureșteană să se dea jos și insista în a da tărăboi la tot cartierul, cu insistența boului care nu încetează în a spera rezultate diferite în pofida persistării în metoda ineficientă.
M-am dus la arici. L-am atins foarte lent, să nu mă înțepe.
-Hai să mergem pe trotuar.
S-a lăaat atins, probabil că era răsfățat porcește de toate gospodinele blocului. Atunci l-am împins un pic în yona dorsală.
-Hai pe trotuar. Hai cu tata. Hai.
Și ariciul s-a pornit. Lent, că el nu se grăbea. Încet, cu răbdare, l-am mânat pe trotuar. Gigel de la volan a demarat și a întins-o, fără mulțumesc, fără nimic. Consecvent cu sine până la capăt.
Dar eu m-am uitat la ariciul care a intrat într-o grădină de bloc și mi-am spus că măcar am prevenit ceva nasol. Cine știe dacă se sătura gigel de claxonat și decidea că asta e, un arici în plus sau în minus contează prea puțin la statistică?

Acum, vă voi oferi un clip deopotrivă drăgălaș și educativ despre arici, produs de Animal Planet. Enjoy!

***

Pentru un animăluț drăgălaș pe zi, îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger