Dragi firme de curierat

Acum câteva zile, o fată a postat pe un grup axat pe siguranţa fetelor şi femeilor acest print screen.

Unii dintre comentatori o să sară să spună că vai, Loreno, ce mare lucru, era politicos, suna inofensiv.

Da, dar fata l-a postat deranjată teribil de gest şi s-a plâns că nu e normal ca, într-o interacţiune strict profesională, să urmeze iată ciorba, aripioarele de pui şi cartofii prăjiţi, iată salata coleslaw, cine te f**, pot şi eu?

Îmi amintesc de un alt incident, care a şi făcut zarvă mare pe net acum câţiva ani, cu un cretin de la altă firmă de curierat. Acela a început să trimită mesaje foarte horny tipei căreia îi livrase mâncarea, apoi, dacă nu a primit răspuns, a ameninţat-o cu ceva de genul “nu-ţi fac altă gaură”, a revenit şi a început să bubuie cu pumnii în uşă.

A mai fost o altă situaţie în care un curier a livrat cele comandate cu organul genital expus.

Nu ştiu ce măsuri s-au luat în cazul respectivilor indivizi, sau dacă s-au luat măsuri.

Cert e că, prin natura muncii dumneavoastră, aceea de transport al mărfurilor comandate, oferiţi unor bărbaţi adresele de la domiciliu şi numerele de telefon ale unor femei la care, în afara companiei dvs. şi a interacţiunii de tip customer service, aceşti bărbaţi nu ar avea acces.

De aceea, cred că a sosit momentul să luaţi măsuri. Să introduceţi în regulamentele de ordine interioară interdicţia fermă de a contacta clientele în scop privat în afara livrării propriu-zise, cu sancţiuni disciplinare aferente. Şi eventual, să le susţineţi un training prin care să-i faceţi să-şi înţeleagă atribuţiile profesiei şi limitele acesteia. Poate că Radu de la Bolt e băiat bun, are vreo 22 de ani şi e primul lui job. N-a înţeles noţiunea de “interacţiune profesională”. N-a înţeles că trebuie să privească clientele cărora le livrează ciorbiţa şi tocăniţa ca pe nişte persoane străine care plătesc să primească un serviciu. Şi din ai căror bani îşi ia şi el salariul.

Educaţia ar trebui să fie responsabilitatea părinţilor şi a şcolii. Dar, uneori, nici părinţii, nici şcoala, nu îl pregătesc pe Radu pentru noţiunea de tânăr profesionist, şi atunci această sarcină cade în curtea dvs.

Există un mod PROFESIONAL de a trata clientul. Nu mă aştept la temenele din partea omului care aduce mâncarea, vorbesc civilizat, afişez un zâmbet chiar dacă am o zi nasoală şi dacă e politicos şi educat, îi las şi tips. Dar modul profesional NU include soliciting. Nici pentru una scurtă, cazul creepului de acum un an sau doi, nici “caut prietenă” a lui Radu de la Bolt. Caut-o pe Tinder, în timpul tău liber.

E extrem de deranjant faptul că un bărbat are adresa şi numărul tău de telefon obţinute dintr-o interacţiune profesională, cum ar fi home delivery, dar te tratează ca şi cum i le-ai dat tu, odată cu acceptul contactării ulterioare.

Da, acest prim mesaj e politicos, dar eu am mesageria privată plină cu “Cf frumoaso, ai iubit”, urmat la două zile de “Să te foot la m00ye, zdreanţa dreq, te crezi superioară sau ce???? Mori de cancer tu cu familia ta!!!”

De aceea spun că e sarcina companiilor de curierat să interzică acest tip de deranj. Să îi şcolească, preventiv, pe angajaţi. NU, NU deranjezi în acest mod clienta, nici măcar politicos.

Dar Bolt avea o iniţiativă lăudabilă. Women for Women. Poate că merge extinsă şi la servicii de curierat. Poate că ar comenta răutăcios cu prietenele: băi, cum m-a primit Lorena Lupu în blugi rupţi şi tricou cu cap de mort, a sunat anul 2005 şi-şi cere feşănu’ înapoi, dar ŞTIU că nu m-ar agasa cu un mesaj în care să mă întrebe cât de grav e reflexul faringian când o iau până-n uvulă.

Am spus-o şi în cazul pizzeriei buoni e bravi: când te plătim să ne aduci mâncarea, e irelevant dacă ne găseşti atrăgătoare sau nu. Nu eşti într-o poziţie de juriu la concursul de miss, ai o sarcină profesională şi trebuie să te achiţi de ea. Adu mâncarea, încasează banii, sănătate şi virtute.

Viaţa ta privată nu e problema clientelei firmei de curierat şi nici nu are de ce să fie.

***

***

Salut, ai ajuns cu lectura până aici? OK. E perioada aia a anului când avem de plătit hostingul şi restul cheltuielilor legate de site. În măsura în care textele de aici sunt interesante pentru tine, donaţia ta e necesară şi apreciată. Dacă donaţia este de 30 de euro sau peste, îmi poţi propune un subiect pentru un clip pe TikTok. Dacă donaţia este de 50 de euro sau peste, îmi poţi propune subiectul tău pentru un articol nonpublicitar. Donaţii, aici. PayPal.Me.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe Tiktok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Ioana says:

  Este valabil și pentru angajații de la controlul pașapoartelor/buletinelor din aeroport care, pe salarii bune, agasează femei. De vreo trei ori mi s-a întâmplat să primesc remarci deplasate de la gigeii în uniformă: “Sunteți mai frumoasă în realitate decât în buletin”, “Sunteți căsătorită?”,”Ați fost la plimbare sau în interes de serviciu în Germania?”, “Aaa, locuiți acolo… Și ce lucrați?”, “Ăăă, numai vânzătoare. Păi o femeie frumoasă ca dumneavoastră poate să găsească servici mai bun.” Eu mă întreb dacă pe ăștia îi evaluează cineva psihologic vreodată.

 2. caramida cu maner says:

  gdpr.i-ar cam rupe amenda.da` nu cu statul roman.

 3. caramida cu maner says:

  sa fie cum zici tu 🙂 pentru companiile de stat au dat niște derogări.. pentru restul dracu stie… făcut o plângere la ANSPDCP acum vreo 5 ani .. ei au dat reply ca se ocupa in limita competentelor legale.. in cc vreo 15 adrese de mail interne/non public ..:) ce dracu sa mi protejeze mie

 4. Karl B says:

  Mesajul e politicos, nu văd vreo problemă. Așa cum poți să abordezi civilizat, decent, păstrând distanță în realitate, așa o poți face și online. Știu un cuplu care s-a format în studenție, după ce el s-a dat la ea, care lucra atunci drept chelneriță. Acum sunt logodiți și par fericiți. Nu putem interzice bărbaților toate interacțiunile în vederea găsirii unui partenere

  • Lorena Lupu says:

   Problema e că gigelul nu avea numărul de telefon al fetei oferit de ea cu acordul de a fi contactată pentru hookup, ci îl avea din partea firmei să facă o muncă plătită. Firma nu te plăteşte să deranjezi aiurea clienţii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading