Poşta redacţiei: Iubirea mea de altădată

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimi(te)ți problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată remunerată.

Subliniez: dacă NU vrei să scriu despre, NU-mi trimite o poştă a redacţiei cu amendamentul “dar vreau răspuns privat”, după ce am citit un întreg roman fluviu. Există două opţiuni: vrei formatul ăsta, sau îmi recompensezi timpul. Merci de înţelegere.

Scrisorica de azi spune aşa:

***

Bună, Lorena,

Te-am descoperit cu reclama la femeile independente, dar mie mi-a plăcut şi reclama, şi tu, şi n-am înţeles de ce te hărţuiesc atâţia oameni degeaba. Oricum, eşti foarte tare, îmi place ce scrii, îmi place cum gândeşti, avem nevoie de mai multe femei ca tine, şi sper să mă ajuţi şi pe mine cu o problemă.

Mi-e puţin ruşine că nu e o problemă serioasă cu părinţi bătăuşi, iubiţi violatori sau şefi cringy, cum au alte fete, ci mai mult o tristeţe de care nu pot să scap.

În clasa a unşpea am început să mă văd cu un băiat pe nume Y, care era în acelaşi liceu cu mine, la altă clasă. Eram perechea perfectă. Lumea făcea mişto de noi, ne zicea porumbeii. Era genul de băiat care în mod clar nu juca joculeţe şi tactici, care te aştepta după ore, cu care îţi făceai temele, sau stăteai de vorbă până dimineaţa. Şi ştiu sigur că Y nu avea ochi decât pentru mine.

Apoi am dat la facultăţi în oraşe diferite, eu am întâlnit un alt băiat, ştii cum e când ajungi la facultate după liceu. Te maturizezi, vrei altceva. Nici Y n-a mai ţinut atât de serios legătura cu mine, ne-am depărtat.

Acum câteva zile l-am descoperit pe Y pe Instagram şi am văzut, cu mare surpriză, că acum e gay. Gay foarte out şi proud. Are profilul plin de poze prin cluburi cu alţi băieţi, are poze de la parada gay, poze în care e machiat şi poartă tocuri. E foarte ciudat pentru mine. Crezi că relaţia cu mine a fost o minciună de doi ani şi ceva, sau că despărţirea noastră l-a supărat atât de tare, încât a hotărât să prefere bărbaţii?

Dacă am spus o prostie, te rog frumos să mă ierţi. Poţi să faci mişto de mine că nu mă supăr.

X.

***

Dragă X.,

Nu există să-ţi schimbi orientarea sexuală doar pentru că te supără despărţirea de după liceu. Altfel, 50% din populaţie sau ceva de genul ar fi gay, că restul n-au apucat să-şi dea bacalaureatul.

Nici nu cred că doi ani de relaţie au fost o minciună. Mai ales dacă aţi fost genul ăla de relaţie, nas în nas şi lugu-lugu toată ziua. De obicei, relaţiile de tip “hai să fiu şi eu cu cineva să nu zică liceul că sunt gay” sunt mai manipulative, mai distante, mai reci, subconştientul îţi spune clar că ăla nu e cu adevărat al tău, şi de obicei, pleci pentru că te simţi neglijată, cum l-a părăsit Renate Blauel pe Elton John, Mary Austin pe Freddie Mercury şi Lisa Marie… ok, RIP, Lisa Marie, hai s-o lăsăm aşa.

Nu am cum să ştiu sigur ce şi cum a fost, pentru că nu-l cunosc pe exul tău şi nici nu pot citi în globul de cristal, dar cum psihologii spun mai nou că sexualitatea e un spectru, probabil că exul tău şi-a negat o parte din spectru cât timp era la liceu, probabil pentru că te şi plăcea foarte mult – din ce îmi spui, e evident că te plăcea – dar s-a descoperit mai mult în timpul facultăţii, când nu prea stă nimeni să-ţi păzească virtutea cu puşca, mai ales dacă eşti băiat.

Esenţial e că, acum, el şi-a definit identitatea şi e fericit cu sine. Relaţia s-a stins de una singură, ceea ce înseamnă că nici tu n-ai căutat să o menţii. Ce pot să-ţi spun din ce mai aud pe la alte fete, când descoperă un fost pe o reţea socială, inclusiv dacă îl regăsesc straight şi însurat, mereu reacţia e: “Ce, bă, ăsta e căsătorit? Uite ce urâtă a luat. Se vede că l-a rănit despărţirea, i-au scăzut standardele”.

Don’t be this b**ch. Trecutul e trecut, şi timpii petrecuţi întrebându-ne cum ar fi fost dacă ar fi fost şi de ce n-a putut să fie cum ne doream sunt timpi pe care îi răpeşti prezentului frumos şi armonios. Ăla e bine. E pe drumul lui. Nu-ţi mai bate capul cu asta şi vezi ce poţi să faci pentru tine.

Sau dacă ţii neapărat să iei legătura, contactează-l pe Instagram: “salut, Y, sunt X din liceu, mă bucur că eşti bine, te pup”. Vezi ce răspunde. Dacă reacţionează cald şi friendly, scoate-l la un suc. Dacă te expediază, măcar ştii că n-are chef de tine zilele astea.

Lucrurile sunt simple în viaţă şi nu e nevoie să le complicăm.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Salut, ai ajuns cu lectura până aici? OK. E perioada aia a anului când avem de plătit hostingul şi restul cheltuielilor legate de site. În măsura în care textele de aici sunt interesante pentru tine, donaţia ta e necesară şi apreciată. Dacă donaţia este de 30 de euro sau peste, îmi poţi propune un subiect pentru un clip pe TikTok. Dacă donaţia este de 50 de euro sau peste, îmi poţi propune subiectul tău pentru un articol nonpublicitar. Donaţii, aici. PayPal.Me.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe Tiktok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Karl B says:

    Există destui gemeni identici cu orientări diferite. Pe lângă asta, nu s-a descoperit gena homosexualității. Dacă e o legătură genetică, nu e totală. Oamenii își mai schimbă orientarea de-a lungul vieții, chiar dacă e ceva foarte rar. Foarte rar, dar se mai întâmplă. Treci peste

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: