În amintirea zilei de 10 august

Am avut astm de când mă ştiu. O formă uşoară, care se manifesta ca respiraţie dificilă dacă făceam efort. Dar după cocteilul de gaze pe care l-am încasat în piaţa Victoriei, am început să am episoade de wheezing în toată regula. Le am şi acum, dacă uit să-mi iau inhalatorii.

Patru ani mai târziu, te întrebi pentru ce.

Pe atunci, PNL poza în acest combatant viteaz şi preocupat de interesele omului de rând, care se luptă cu monstrul pesedist înfometat de sânge, bani şi foloase necuvenite. Chit că, în acel an, PSD scăzuse impozitul pe venituri de la 16 la 10% pe persoană fizică, şi mai micşorase nişte impozite, care veniseră ca o binecuvântare pentru freelanceri ca mine. Dar noi eram atât de duşi după fentă, atât de îndoctrinaţi în “cine are nevoie de bani când ni se fură justiţia”, încât am trecut peste ele ca acceleratul prin Cuca Măcăii.

Ce am obţinut noi cu toată acea agitaţie civilă?

I-am oferit PNL putere sporită de negociere cu PSD şi o creştere în popularitate, după prestaţia absolut jalnică de la alegerile din decembrie 2016.

Şi acum, PSD şi PNL guvernează împreună, în dulce fraternitate, iar eu am o prescripţie permanentă pentru Montelukast, Ventolin şi alte medicamente pentru astm.

Evident că vinovaţii nu vor fi identificaţi niciodată. Sau aduşi în justiţia aia pe care gen o apăram noi.

Acum patru ani, am luat-o la mu*, şi partea cea mai tristă e că am luat-o cu pasiune şi entuziasm, convinsă că e pentru o cauză nobilă.

Pentru mine, 10 august e o celebrare a faptului că, oricât te crezi tu de inteligent şi de informat, cineva undeva încă poate să te ducă de bot, şi de obicei, tu vei fi cel care va plăti ponoasele, în timp ce acel cineva va huzuri pe seama efortului tău.

O lecţie dureroasă şi necesară.

Cât i-am judecat pe cei care au stat acasă. Şi până la urmă, ei s-au dovedit cei care au luat decizia corectă. Şi au şi căile respiratorii intacte. Iată de ce mă abţin de la politică de acum încolo, sau cel puţin de la orice call to action. Mici observaţii de stan păţitu’ o să fac în continuare, pentru că mă ajută să respir mai uşor.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. HashtagRezist says:

  Sunt un bou şi sug pula.

  • Lorena Lupu says:

   Ia zi, bă,băga-mi-aş adânc pula în gâtul şi-n râtul mă-tii care nu te-a pocnit zdravăn la primele semne de obrăznicie: de unde morţii tăi ai tu impresia că poţi să te adresezi aşa Lorenei Lupu?
   Am venit eu la tine să te înjur?
   Nu, futu-ţi gâţii mă-tii de târâtură jegoasă.
   Când mă deranjezi, îţi controlezi limbajul şi oferi respect şi decenţă, sau îmi bag o mie de pule şi în căcatul de tine, şi în zdreanţa slobozită de mă-ta, care a preferat să sugă puli în loc să te educe.
   şi block, că nu ne întindem la lătrat, n-ai tu bani să îmi plăteşti mie timpul.

 2. DeeDee says:

  Am citit recent pe reddit despre o persoana care a reusit sa redeschida dosarul, pare ca s-a pregatit bine si are avocati buni si poate va reusi ceva: https://www.reddit.com/r/Romania/comments/wkzhm9/am_redeschis_dosarul_10_august_ama/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading