In the mood for manele

E clar, sunt caz clasic de om corupt de anturaj. De data asta, de unul virtual. Atâta v-aţi tot manelit pe aici, că mi-aţi imprimat şi mie pe creier ritmurile şatrale.

Şi adevărul e că maneaua e cofeină muzicală pură. Am de muncit pe rupte la ceva, şi deşi dorm pe mine, maneaua mă ţine în priză.

Zi-le, lăutare!

Ah, să nu uit maneaua despre marijuana, care-i cea mai tare.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. gadjodillo says:

  astea nu-s manele, bre. e muzica tiganeasca. maneaua e cih pentru ca reprezinta coruperea muzicii astea, kalyi jag, ando drom…

  • Lorena Lupu says:

   uăăăă, azi s-a distribuit nişte antiumor prin oraş?

   • gadjodillo says:

    nu, ca inca mai am umorul la mine. dar ma gindeam la cohortele de oameni care vor cauta ‘ce sint manelele’ (stiu sigur ca exista asa ceva, ajung si la mine pe blog, gratie unui tag hazliu pe care-l pun sub all the wrong texts si gratie si celor citeva manele comentate ca texte antropologice) – si care cautatori vor ajunge sa creada ca aistea-s manelele.
    or, nu vrem astfel de confuziuni.
    io personal ascult muzica tiganeasca la casti la fiecare drum spre bucuresti. deci, citeva ore bune pe saptamina. amestecate cu beethoven, grieg, cyrin, si tot asa…

  • Lotus says:

   ce descriere-i asta cu “e muzica tiganeasca”?!? asta-i vag… de care muzică ţigănească? din ce epocă, ce gen, cu ce influenţe etc?

 2. gigel says:

  felicitari , cauta si Ternipe .

  • goodman says:

   arborele ginecologic al muzichiilor tiganesti pozitioneaza Ternipe pe cracile de jos. alaturi de Damian Brothers. toti se kk in capul lor.

 3. Anton Kovacs says:

  Ca sa obtii maneaua, sau ce intelegem noi la ora actuala prin manea, trebuie sa iei cantecele astea si sa le pui sa fie futute in cur de catre turci vreo 500 de ani, dupa care sa fie cantate prin Muntenia, pe la nuntile unde sfaraiau momitele pe gratarul din curte si unde nasa mare dansa in noroi invartind deasupra capului cearceaful patat cu sange. Peste vreo 150 de ani le duci pe la Braila unde le tii putin cat sa-si ia flotantul, in anii ’80 le duci la Timisoara sa-si cumpere blue jeans de la Otscho, sa o asculte pe Lepa Brena la “treci kanal” si sa invete pe de rost versurile folk-rok-ului local, alea cu “mi-am luat casa si masina sa moare dusmanii de ciuda”, sa se impregneze de autosuficienta banatenilor (Banatu-i fruncea), dar si sa invete ca la cantat te duci imbracat in costum si cu pantofii facuti si daca bei, bei cand ti-ai terminat treaba. Se continua drumul spre vest unde isi cumpara un BMV de mana a doua si o chitara Fender Stratocaster care costa cat 10 masini din alea, dar asculta si putin Haydn (cine o fi turcu’ asta Hadîn de i-au facut austriecii statuie ?) in cafeneaua unde beau o Cola, dupa care se reintorc de unde au plecat.
  Ajunse acasa asculta caseta lui Marius Dragomir, “Party in Transilvania”, mai asculta si un disc cu Johnny Răducanu, intr- seara libera se uita la TV la “Pisica Alba, Pisica neagra” unde afla de Goran Bregovici, isi vand apartamentul pentru a-si cumpara tambal din Japonia, isi scot prima caseta si se insoara cu o moldoveanca sexoasa, ruda cu cea din Satra.
  Cam asa s-au nascut manelele.
  Si poporul Roman.
  Si de ce sa fim ipocriti si sa nu o recunoastem, uneori rezultatul nu este chiar asa de rau.

  http://www.youtube.com/watch?v=FE9WIjcWjhY&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=lANiyFeX3Ew

  “Smecheria asta e talent dă muzica”

 4. Anton Kovacs says:

  Si daca tot veni vorba despre manelisti, asta este pentru muzicienii cu paispe conservatoare care considera ca nu se poate canta decat cu portativul in fata iar cei care canta manele sunt niste muzicanti de categoria a 7-a care de altfel nici nu merita sa fie numiti muzicanti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: