Lapte Zuzulacap

Nu sunt o făptură pe care când o vezi îţi vine s-o ascunzi în căuşul palmelor ca s-o ocroteşti de lumea asta rea. Nu arăt ca un ghiocel firav îndoit de şale sub cea mai impotentă adiere. Pot mânca iaurt cu prune verzi de 3 ori pe zi, fără ca lăuntru-mi să pornească cruciade împotriva mea. Am o circulaţie periferică mai ceva ca Bucureştiul, de merg fluierând când alţii se zgribulesc lângă mine. Analizele îmi ies perfect de fiecare dată. Ginecoloaga mi-a spus că am cel mai frumos col uterin din câte-a scormonit. Pe scurt, ce să mai, sunt o stâncă de neclintit.

Cu toate astea, ceva din mine pune baterii în ceasurile biologice ale celor din jur, le trezeşte nişte instincte materne până-n pragul lactaţiei.

Iar laptele sânului generos al prieteniei lor, din care mă hrănesc zilnic cu lăcomie şi ingratitudine, iese uneori cu cocoloaşe bizare:

 

Exemplul 1. Merg pe stradă cu Prietena Z. Ochesc o pisică şi mă uit îndelung la ea. Mă abţin să merg s-o siluiesc la lugu-lugu, cum fac de obicei. Deşi pisica asta n-ar fugi de dragostea mea mâncând pământul, pentru că e moartă. Mă rezum la a o studia cu o curiozitate detaşată, încercând să-i fac o autopsie empirică de la distanţă.

Prietena Z (dojenitor, ca unui copil de 3 ani care se joacă cu chibriturile): Nu te mai uita.

Mulţumesc pe această cale Prietenei Z, care mi-a salvat psihicul fragil de propria mea curiozitate inconştientă.

 

Exemplul 2. Merg pe stradă cu Prietenul M. La fiecare cotitură, capac de canal, fir de praf, păr din nas de gândac, Prietenul M mă ghidează să calc pe centimetrul pătrat cel mai puţin periculos pentru picioruşele mele delicate. Mai precis, mă mână ca pe vite, folosindu-mi umerii pe post de ghidon. De fiecare dată.

Mulţumesc Prietenului M pentru eforturile pe care le face să-mi salveze fiecare pas de peticul de asfalt cu 0,027% mai inconfortabil.

 

Exemplul 3. Sunt în parc cu Prietenul A. Ne jucăm frisbee, cel mai extrem dintre sporturile pe care consideră el că aş putea să le practic (celelalte fiind statul cuminte sub un clopot de cristal şi macao într-o cameră sterilă). La un moment dat decid să fiu eficientă şi bag un sprint jalnic întru recuperarea discului îmboschetat.

Prietenul A: Oh… poţi să alergi!

 

Îmi iubesc prietenii la nebunie. Sunt sincer recunoscătoare pentru dorinţa lor de a mă proteja de vicisitudinile vieţii. Şi ştiu că mintea lor îmi cunoaşte capacităţile. Dar pentru inima lor mare si caldă, vai! tot un copil handicapat rămân.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. deci, toţi ăştia vor să te fută. sper că ţi-e clar.

 2. aritsch says:

  Uite ce facusi, acu’ nu le mai pot da linkul sa vada cum m-am vaicarit ingrat de afectiunea lor :))

 3. Iusuf Îndur says:

  Bine măcar că ea are pretendenţi, că la alţi autori ai blogului pare că bate vântul.

 4. aritsch: ba poţi. şi zici: vedeţi, nu mai faceţi aşa ceva, că uite ce înţeleg oamenii.

  iusuf îndur: bine zis, PARE.

 5. aritsch says:

  Ma rog, io personal n-as vrea sa fut pe cineva care mi se pare incapabil sa se tina pe picioare, desi poate asta inseamna ca devine orizontal mai usor.

 6. Iusuf Îndur says:

  Cu atât mai grav dacă doar pare, măcar aşa aveau o scuză

 7. aritsch: tu, personal, nu. dar altu’ la fel de personal…

  îndur (dar până când): oh, vai, uite unu’ care se chinuie să pară mascul dăjtept şi cinic pă umor.

  Eşti lame, plebeule. Şi pentru că nu am chef să răspund la pisălogeli de-astea mărunte şi penibile, te anunţ: ai două bile negre din trei, până la ban. Alegerea îţi aparţine.

 8. Iusuf Îndur says:

  Mă aşteptam la nişte ironii mai fine, la nişte răspunsuri mai inteligente din partea unei scriitoare. Aşa răspuns aşa talent. Jocul ăsta nu e amuzant. Pa.

 9. garcea says:

  Iusuf, procedezi in felu´urmator: iei indexu´si´l infigi in nara( e aleatoriu, stingu´n dreapta sau dreptu´n stinga, numa´nu prea adinc ca sa nu devii caz de urgenta) invarti usor si extragi cu delicatete. acu´lipesti indexu´da deshtu´mare si framinti tot delicat in sensu´acelor de ceasornic. voilaaaa, a treia bila!

 10. Nici nu eşti primul golan prost care vine să dea cu bâta în baltă şi se miră de ce nu-i răspund cu ironii fine.

  Simplu. Am ironiile fine numerotate şi nu le dau decât cui merită. Sau altfel: Răspund cu ironii fine la ironii fine şi cu bâte în ochi bâtelor în baltă. Învaţă să te porţi şi după aceea îţi cîştigi dreptul la a face morală străinilor care nu-ţi datorează nimic.

  garcea: crezi că nu ştie? el cu ce se hrăneşte seară de seară?

 11. ui, ma, ariciu. salut arici, vezi ca locul de la geam ii al meu!

 12. Liviu says:

  bai… deci valoarea se ocroteste. clar. io cre’ ca de-aia sunt asa.
  da’ chiar iti sunt prieteni buni?
  daca nu, intreaba-i de ce moare cainele. se vor linisti.
  🙂
  PS:
  daca trebuie sa tii cont de primul comentariu si de proverbul ” prietenul la nevoie se cunoaste “, atunci ai o “dilema lu’ Lorena”.
  sau ma banezi si nu mai ai dileme. 🙂

 13. aritsch says:

  @Ostap: Salutari, mare maestru al combinatiilor. Mi-a placut cum ai hranit 5000 de oameni cu 5 paini si 2 pesti (dar si ce bataie a iesit!)

  @Liviu: Da, sunt prieteni foarte buni, tocmai de aia tratez cu umor excesele lor de protectie. Altora nu le stimulez glanda mamara in asa masura, sau nu-si permit ei sa si-o reverse asupra mea.

 14. alexandru says:

  răspunde cineva și mie? cine a scris articolul?

 15. scrie sus la autor. mic şi gri.

 16. Liviu says:

  @ Aritsch:
  mea culpa-jur, am crezut ca a scris Lorena. altfel era ” dilema lu Aritsch ” 🙂
  @ Lorena:
  iertare. daca se poate… vreo cateva iertari in avans:)

 17. aritsch says:

  Eu nici nu mi-am dat seama ca nu vorbeai cu mine, si in niciun caz nu m-as putea simti jignita de confuzie. Acu’, nu pot decat sa sper ca nici Lorena nu se simte 🙂

 18. Pitbull says:

  Sar’na! enchanté de cunostinta!

  Povestea vietii dvs. este asemanatoare cu povestea vietii mele:
  am FOST un exemplar superb la vederea caruia iti venea sa fugi. Aratam fioros, muscam orice si pe oricine, castigam toate luptele de caini, catelele roiau un jurul meu. Rupeam pisici. Cand latram eu odata H A M !…phuiii…Pe scurt, ce sa mai, futeam cu F mare.
  Toate bune&frumoase pana cand am amusinat acest blog si am trezit, ca si dvs., instinctele bizare.

  Ex.1 la articolul A am postat ironic B. Replica C m-a convins ca deparazitarea este buna.
  Ex.2 la articolul D am comentat usor obraznic E.
  Foarte prompt a sosit replica F => sunt mandrul posesor al unui carnet de sanatate. Pisicile sunt bune, pisicile sunt bune, pisicile sunt bune…
  Ex.3 la art.G am marait imperceptibil la H. Urmarea: zgarda+botnita, exercitii intensive de adu’-batu’ catelus, mers la pas, da’ labuta, culcat, sezi, jaloane (la astea mai am de lucrat).
  Ex.4 la articolul Lapte Zuzulacap n-am inteles daca autoarea are ţâţe mari sau ţâţe mici.
  Imi pastrez multumirile pentru ziua gulerului-con de plastic.

  ps: Ziua leului. Mare petrecere, leul le spune animalelor sa aduca drept cadou ceva carne. Cine nu aduce carne il va bate cu “puţa” pe spinare.
  Vine lupul cu un miel. Leul ii multumeste.
  Vulpea aduce o gaina si primeste multumiri.
  Iepurasul apare cu un morcov. Il ia leul si incepe sa-l bata cu “puţa” pe spinare. Iepurasul se tavalea de ras. Nedumerit, leul intreaba ce-i de ras la bataia cu “puţa” pe spinare la care iepurasul raspunde: vine ariciul cu un mar !

  ps final: Miau.(subţirel, de pisicuţ născut alaltăieri).

 19. bogdan says:

  E interesant, mi-aduce aminte de textele lui Palahniuk. S-ar putea continua cu povestea unei idile în registrul actual, cu tema aceasta a presupusei hiperfragilități.

 20. acum, nu pot să îi dictez eu aritschului ce şi cum să scrie, sau cum să continue.

 21. aritsch says:

  @Pitbull – Lasă ţâţele, c-acuş îi aduc aminte că nu te-a dus la castrat.

  @Bogdan – Am şi din alea destule, da-s de povestit de la două beri în sus.

 22. bogdan says:

  Bine, poate se va găsi vreodată vreo ocazie de povestit, aritsch 🙂 …

 23. zulu says:

  mishto, cred ca ti se trage strict de la exemplul 3, adica si prietenii de la primele doua exemple te-au vazut “runnning like a girl”(adica lame)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger