M-ai pierdut definitiv!

Image by Mary Scott from Pixabay

-Lorena, nu mi-a plăcut acest articol și m-ai pierdut definitiv.

Mă uit la numele individei. Comentarii memorabile nu dăduse, interacțiune de calitate not really, blogul nu îl susținuse vreodată cu ceva, so… pierdere zero. I-am și spus asta.

S-a înfoiat. Cum îți permiți să spui una ca asta?

Pentru că e adevărul antipatic. Poți să te dai pierdere definitivă doar dacă reprezinți un asset pentru ăla căruia îi faci circul. În rest, ești doar una care a trecut și ea pe acolo.

Mamă!

20 de ore după pierderea definitivă, individa încă țipa că de ce a primit invitație de la botul paginii mele să dea like / e automat și e pe baza faptului că ai citit & dat like la texte mai vechi. Btw, nu ți le datoram nici pe alea sau ceva. Și nu mă interesează să joc cum fluieri tu decât într-un singur context: un contract de sponsorizare baban. În rest, așa pe freemium internautic, cântăm Jet: Nu îmi spui ce să cred, nu îmi spui ce să fac.

By the way. piesa în sine nu se adresează doar misoginilor, ci proştilor şi gaslighterilor în general, indiferent de sex, culoare şi orientare politică.

 

Ok, so. 20 de ore mai târziu, asta încă ţipa la mine, când m-am săturat eu şi i-am zis aşa: Băi, muiere. Uite de asta nu vă respectă bărbaţii şi se şterg la kurhaus cu voi. Reacţionaţi ca nişte şacali în călduri la chestii mici (te-am pierdut definitiv pentru un text? mă p*ş pe tine, nu erai mare valoare in the first place), faceţi ameninţări disproporţionate, apoi nu treceţi la fapte.

Şi am podul plin de individe de-astea pierdute definitiv, dar care rămân să ţipe până le dai tu block. Şi din perspectiva asta, încep să înţeleg cum unii bărbaţi îşi pierd răbdarea.

Dacă eu spun cuiva că m-a pierdut definitiv, e exact ultimul lucru pe care îl aude de la mine şi urmează tiiit. Ton. Sau you can’t reply to this conversation, dacă discuţia era pe social media. Sau trântit de uşă. Dacă eu am afirmat că m-am cărat în plm de acolo, chiar m-am cărat.

Nu există ceva mai jalnic şi mai lipsit de demnitate umană basic decât:

-Să ştii, Costele, că te părăsesc.

-Drum bun.

-Asta ai tu de spus, după tot ce am făcut pentru tine?

-OK. Şi cale bătută.

-Întotdeauna ai fost un porc misogin şi lipsit de sentimente.

-Aha, ok. (râgâit).

-Cum îndrăzneşti să râgâi când vorbesc cu tine, Costele?

-Că mă ţine, fă.

*

E un dialog extrem de toxic, unde el îşi permite orice, şi vina e în mare măsură a ei. “Să ştii, Costele, că te părăsesc” se rosteşte cu bagajul gata făcut şi cu o mână pe clanţă. And you f***ing mean it, dacă ai măcar o fărâmă de respect pentru propria persoană.  Sau, dacă celălalt nu a făcut nimic atât de grav, se reproșează strict ce a făcut și atât.

Că o dată ce Costel te-a ginit că n-ai, o să-şi bată p*la îndoită de tine. Şi pe merit. Pentru că genul ăsta de ameninţări te lipsesc definitiv – şi de data asta i mean DEFINITIV în sensul real al cuvântului – de empatia şi simpatia oricui. Reacţia de dă-te-n sloboz e instantă şi viscerală.

Soluţia: nu mai faceţi afirmaţii fără acoperire şi, mai ales, nu mai băgaţi mai multă melodramă decât e cazul. Cumva cred că oricine a citit măcar trei texte înnădite ale mele ştie că mi-e o silă de nedescris de melodramă şi de patetism în gol, şi o să-mi bat p*la de ele de fiecare dată, iar dacă n-o să am p*lă în acel moment, o să cer cu împrumut din vecini, o bat de patetismul tău şi o dau înapoi.

*

Nu mai ameninţaţi. Cine ameninţă în gol şi fără bază pe pagina mea probabil că ameninţă în gol şi fără bază şi în viaţa personală, profesională, etc. Şi greşeala e a interlocutorilor că tolerează. Că nu își exprimă fără ezitare scârba față de acest comportament. Că te lasă cu iluzia că sunt impresionați.

Dacă ei nu ar fi făcut asta, nu ai fi evoluat până în punctul în care ai devenit o glumă de om.

 

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Den says:

  … dacă face așa cu un străin de pe internet, care nu-i datorează și nu-i promite nimic, nici nu vreau să mă gândesc cum face cu “Costelii” din viața ei.
  kind of sad, if you ask me. tipele de genul au some deep rooted issues care le vor împiedica să aibă relații sănătoase și funcționale, indiferent că vorbim despre o relație amoroasă sau de simplă tovărășie.

 2. Dixi says:

  Dar ce zici de tipa aia care ti-a dedicat o postare criticandu-te pentru iUmor, dupa ceva timp a inceput sa iti comenteze pe aici tot in stilul “te-am pierdut”, ai pus-o la punct, a bagat-o la spam, si ea tot comenta :)) asta acum cateva luni. Iar de curand iti comenteaza admirativ pe facebook. Adica wtf? Un om cu minim respect de sine inceteaza sau te citeste in secret. Si da, ai dreptate Lorena, de aia sterg astia cu ele pe jos.

  • Lorena Lupu says:

   Nu ştiu care e aia, jur. Nu le acord chiar atât de multă atenţie. Le dau o mumu scurtă când devin obraznice şi în rest, nu-mi pasă de ele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: