Munca sexuală ar trebui legalizată. Urgent.

Image by Gino Crescoli from Pixabay

Ieri, am auzit încă o poveste cu o lucrătoare sexuală bătută măr de un gigel. După un act sexual consumat, ciumetele a decis că își vrea banii înapoi și a început să-i spargă chestii prin casă. Probabil că e o manieră de lucru. Se duce să solicite servicii sexuale, apoi se folosește de violență să plece și cu banii, și cu satisfacția.

Și de câte ori aud povești de genul, mă întreb: când legalizăm naibii o dată munca sexuală?

Sexul e o nevoie umană elementară. Ca mâncarea, să zicem.

Nimeni nu te umilește pentru nevoia de a mânca, sau dacă o face, e semn că trebuie să schimbi cercul de prieteni.

Ce faci în fiecare zi, când ți se face foame?

Ai de obicei următoarele opțiuni:

-îți prepari singur ceva (cea mai la îndemână și rapidă soluție)

-te combini cu cineva care îți și face mâncare, în numele iubirii pe care ți-o poartă.

-mănânci, ca musafir, pe la terți care te invită la masă.

-dacă nici una din variantele de mai sus nu e o opțiune, te oprești la patiseria din colț sau vizitezi un restaurant (bine, acum că e frig și terasele încetează să mai fie o opțiune, comanzi acasă).

Ce nu faci:

-nu te apuci să pistonezi cunoștințe random pe social media să le spui că ți-e foame, atâta timp cât nu e problema lor.

-nu te apuci să sugerezi unor oameni care nu-ți datorează nimic că ar trebui să te hrănească gratis.

-nu înjuri și spurci industria restaurantelor. De vreme ce nu te obligă nimeni să te duci. Dar dacă nu ai alte soluții, reprezinți cerere și ar trebui să fii recunoscător că există ofertă.

Sper că paralela este cât se poate de transparentă.

Munca sexuală e denumită cea mai veche meserie din lume pentru că, ghinion, nu toată lumea are cu cine, și cine nu are cu cine, e normal, exact ca în cazul restaurantelor, să plătească pe cineva care alege să-și facă o profesie din a hrăni flămânzii. Da, e o profesie, și trebuie respectată ca atare. Dacă toți cei care nu au cu cine s-ar duce direct la aceste cineva profesioniste, s-ar economisi foarte mult timp, s-ar evita foarte multe interacțiuni extrem de neplăcute, s-ar relaxa frustrările cronice ale nef***lor și ar putea toată lumea să-și vadă liniștită de treburi.

De ce e demonizată și blasfemiată munca sexuală?

Poate pentru că gigeii care sunt nevoiți să o solicite au o problemă cu faptul că sunt respingători și că nu-i vrea nimeni.

Sau poate pentru că modul de viață tradițional era viabil numai prin gratuitatea absolută a tot ce avea o femeie de oferit: muncă domestică, asistență, sex, creșterea copiilor. Numai munca bărbatului era evaluată și recompensată financiar, cea a femeii era de la sine înțeleasă și o obligație socială impusă.

Din acest punct de vedere, lucrătoarele sexuale sunt pionierii unei revoluții economice. Ele au fost primele femei care au cerut compensație pentru serviciile lor. Ele au fost primele femei care au căpătat forță economică și care au luat decizii de sine stătătoare, în afara unei dinamici sociale în care o femeie care muncea acasă de dimineața până seara de-și rupea spinarea era considerată “întreţinută” şi se presupunea că trebuie să-i fie tot ea recunoscătoare posesorului de drept că îi pune o pâine pe masă.

De cum au intrat bărbaţii şi în aceste domenii tradiţional feminine, au început şi acestea să fie tarifate corespunzător. Ajunge să ne uităm pe lista de preţuri a unui restaurant de lux, sau a unui serviciu profesional de curăţenie. Tot ce făcea bunică-ta gratis, că era obligaţia ei de femeie, costă o gălăgie de bani, de cum a ajuns un bărbat să presteze propriu-zis serviciul şi să-şi dea seama că e muncă, nu fiţă.

Mbun.

Revenind la subiect: nevoia de sex a unor oameni cărora nu li se datorează sex e o problemă generală. Ne afectează pe toţi. Pe femeile pe care le hărţuiesc toţi dezaxaţii, şi pe bărbaţii de care nu mai ai răbdare, pentru că pragul tău de răbdare a fost deja demolat de toţi dezaxaţii. De aceea, ar trebui să legitimăm într-un final munca sexuală ca pe o necesitate şi să oferim respect celor care o practică.

Prin legalizarea muncii sexuale, poţi impune standarde de igienă şi protecţie de ambele părţi. Atât pentru persoana care oferă serviciul, obligată să se testeze periodic şi să garanteze utilizarea prezervativelor, cât şi pentru consumator.

În cazul unei lucrătoare sexuale bătute de client, poliţia tinde să fraternizeze cu gigelul. De ce? Din aceeaşi mentalitate, că serviciile femeii se cuvin gratuit.

Legalizând serviciul sexual ca o muncă necesară şi remunerabilă – ceea ce CHIAR ESTE şi A FOST dintotdeauna – situaţia lucrătoarei brutalizate va fi privită corect: o persoană care şi-a îndeplinit partea ei din contract, dar nu şi-a primit compensaţia adecvată. Poliţia nu va discuta niciodată despre un restaurant vandalizat de un individ chitit să nu plătească în termenii “dă-o dreq de rapandulă, aşa i-a trebuit”.

“Rapandula” este un om care a depus o muncă pentru care s-a stabilit de comun acord o plată. Nu e vina nimănui că gigel nu are alte opţiuni.

Şi, ca bonus social: legalizând o muncă, o poţi totodată impozita. Şi cu asta, poţi corecta deficitul bugetar din ultimii ani. Thailanda e ţara care ştie să valorifice corect lucrul ăsta. Exact cum România e denumită “bordelul Europei de Est”, Thailanda e “bordelul Asiei de Sud-Est”. Dar Thailanda îşi construieşte un brand din asta. În consecinţă, în 2015, impozitele colectate din munca sexuală s-au ridicat la 6,4 miliarde de dolari. Bani care se pot investi în sănătate, educaţie, asistenţă socială etc.

Asta înseamnă să-ţi protejezi şi să-ţi preţuieşti c***ele, în loc să le minimalizezi şi să le umileşti.

***

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

20 Responses

 1. Radu says:

  Total de acord cu ideea de legalizare.
  Cu mentiunea ca trebuie reglementat in asa fel incat sa protejeze prestatorii de bordeluri.
  Pentru ca avem exemplul Vestului, unde bordelurile sunt un scut pervers pentru pesti si toate abuzurile din lume.

 2. ana says:

  BOR e impotriva si cum politicienii ii fac toate poftele lui Daniel nu se va legaliza in viitorul apropiat

 3. Lorena Lupu says:

  Codul muncii. S-ar aplica şi aici. Şi dacă patronul de bordel e abuziv cu tine, iei un avocat specializat pe litigii de muncă şi te reglezi.

 4. oana says:

  E cea mai veche meserie. Daca s-ar legaliza, persoanele care o practica nu ar mai fi la cheremul unor pesti jegosi care sa le abuzeze.

 5. Andrei says:

  Din păcate legalizarea prostituției nu va controla această industrie, doar o va extinde. Prostituatele sunt bătute de clienți și în țările civilizate, fiindcă oamenii care apelează la ele sunt, să zicem, nu printre cei mai luminați la cap cetățeni, după cum ai observat și tu din comentarii și scrisori, dacă un gigel e agresiv cu o persoană necunoscută care nu-i datorează nimic, cum crezi că se va comporta după ce a plătit sau ar trebui să plătească 300-400 lei și nu va primi ce și-a dorit ( indiferent ce înseamnă asta în capul lui prost)? Ceea ce nu se vorbește despre această meserie e că e una de mare risc, e de 10 ori mai riscantă ca a unui taximetrist și cei care vor să o legalizeze o fac doar pt. banii aduși la buget, nu le pasă de sănătatea fizică sau mintală a oamenilor implicați în această industrie. 90% din femeile care practică prostituția ( mă refer strict la prostituția propriu-zisă, nu la video chat sau alte forme) nu au avut alte opțiuni și nu o spun eu, o spun chiar prostituatele vechi cărora li s-au luat interviuri.

  • Lorena Lupu says:

   mai extinsă decât acum nu are cum să o facă/ Besides, clienții violenți de care spui ar putea fi trași la răspundere legal.

 6. Sonyared says:

  Sex is work ca si bucatareala sau deh, ca o ora de fitness! E munca! Sa fii draguta cu unu care se plange o ora, sa-l asculti… sa-l faci sa se simta OM din nou! E munca de psiholog,” maestrie de mama”… si ceva cunostinte in materie de sex! Boon. Legiferarea, asa cum sspuneai si tu, ar fi SIMPLA! dar nu se vrea! Un avantaj imens ar fi taxele si nu in ultimul rand diminuarea masina a traficului de carne vie care fara sa ne ascundem, suntem ‘fruntasi’ in UE! Legiferarea acestei meserii ar creste nivelul educatiei in societate? Da! Legiferarea nu poate aduce lucruri proaste, ci doar o imbunatatire a calitatii vietii oamenilor. Oricat de potrivnici ar fi BOR, politicienii ar trebui sa sa impuna si sa legifereze odata aceasta meserie! Gigeii ce fac abuzuri sa fie pedepsiti fara a fi protejati de ‘nenea militianu’- ca ‘aia’ era in ilegaitate! De aia isi si permit abuzurile astea!Mizand ca dama nu poate face plangere! Pastrarea in ilegalitate produce mai mult rau societatii.
  XXX

 7. Labagiul obsedat says:

  Sunt un labagiu psihopat bolnav și nu mă fute nici cancerul. Dar cumva cred că mi se cuvine gratuitate în sex și sunt prea calic să plătesc. De aceea latru ca o potaie turbată. O să crăp singur, înecat cu propria spermă.

 8. Labagiul obsedat says:

  Înjur ca un animal prost, dar faptele sunt în continuare următoarele:

  – sunt un bărbat urât și prost, care nu are nimic de oferit unei femei
  – judecând după ce comentarii cretine dau, sunt greu de suportat și 5 minute
  -drept care, femeile mă evită ca pe o boală
  -prin urmare, DA, AR TREBUI SĂ PLĂTESC PENTRU SEX
  -dar colac peste pupăză, sunt și zgârcit și calic.

  Aici aveți o imagine a valorii mele umane.

  https://thisvid.com/videos/122220-closeup-of-me-shitting/

 9. Labagiul obsedat says:

  În continuare fac paradă cu demența mea de nefutut cronic și sper să te impresionez. Încă n-am reușit să remarc că pe tine nu te impresionează prostia și nebunia, dar ce să fac. așa sunt eu mai greu de cap.

 10. Labagiul obsedat says:

  Nu fiți ca mine. Nu fiți boi degeaba. Pentru că asta face refuzul repetat de la toate femeile, coroborat cu ani de labă furibundă: te face să latri de prost la oameni care nu-ți datorează nimic.

  Lorena, într-un univers rațional, aș recunoaște că ești genială, că sunt călare zi de zi pe site-ul tău pentru că e cel mai bun din România și că eu, un pielea pulii random, un consum inutil de biomasă, nu mă calific nici sî-ți curăț ghetele cu limba.

  Dar pentru că adevărul nu-mi convine, latru. Lătratul meu nu schimbă nimic, desigur, dar sunt prea prost să mă prind de asta/

  • Lorena Lupu says:

   Băi, Gigele. Nu mă sperii și nu mă impresionezi. E amuzant să-ți înlocuiesc delirul inept și toxic cu adevărul situației tale, dar de la un punct încolo e plictisitor. Mai ales că eu nu sunt șomeră ca tine și am DE SCRIS. PLĂTIT. Nu moca, cum ai tu pretenția să abuzezi de timpul meu.
   Pe viitor, fiecare replică te costă 5 euro donație pe Paypal sau ți le șterg pur și simplu. Plătește în morții tăi sau cară-te-n plm. Asta e lecțioara zilei, și după ce o asumi, vei avea mai puține motive să latri de prost în secțiunea mea de comentarii.

   • Lorena Lupu says:

    Și cum ai postat evident următoarea idioțenie, dar nu și donația precizată mai sus, evident că următoarea idioțenie se șterge pur și simplu.
    Gogule, încă n-ai prins-o. TU cerșești zi de zi atenție în secțiunea mea de comentarii cu scabroșenii. Eu am miză zero să ți-o ofer. 5 euro per replică sau ștergem. Ăștia sunt termenii și condițiile, non-negociabil. Cineva trebuie să-i seteze și prostului de tine limite clare, dacă mă-ta nu ți-a administrat bocancii în gură care să extirpe nesimțirea bolnavă din timp.

 11. cipslim says:

  adica dai 100 de lei dupa ce ai stat dupa toti tampitii o luna sa vezi ce temperatura au ca sa intre in supermarket si dupaia te duci cum ar veni sa te relaxezi nu? Si la inceput e toata iumbire , hai ca facem ca dregem da da banii. Si ii dai banii si se schimba total situatia, ca de aia nu fac, ca scoalati-o singur ca nu e treaba mea, ca hai mai repede ca am o treaba la si jumate pai nu o iei de par si o bati de toti peretii? Nu , ca faci puscarie… Pai atunci te apuci sa mai spargi prin casa sa nu o mai manance in partea dorsala sa presteze servicii subpar. Ca vorba aia nici la protectia consumatorului nu poti sa te duci nici review prost nu poti sa-i lasi, asa ca faci si tu ce cum poti sa faci dreptate.
  Eu am militat tot timpul pentru drepturile prostituatelor, le-am invatat sa refuze sa dea declaratii la politie si sa conteste in instata amenzile de am pulea fara dovezi data de burtosii cu chipiu care bateau apropouri in duba sa le faca si lor o dezamorsare. Proxenetismul trebuie pedepsit prin lege extrem de dur , 7 la 10 ani , cel coercisiv sa mearga pana la 15 , dar o femeie care se arde pe bani nu ai cum sa o dovedesti in instanta decat daca se da ea in gat.
  Acuma sa vina statu sa faca bani dupe πzda lu aia (sau dupa curu lu ala ca vorba aia e 2021) nu mi se pare corect.

  • Lorena Lupu says:

   dacă știi că prestează servicii subpar, nu te duci la ea. Îți alegi una care știe ce face. Exact ca la restaurant.

 12. Vlad Craioveanu says:

  Sunt un libertarian dedicat. Orice imixtiune nesolicitată a Statului între relațiile dintre persoane cu discernământ sau în viața personală a fiecăruia, economică, socială, culturală etc., este TERORISM DE STAT și trebuie tratată ca atare.
  Statul trebuie să fie doar prestator de servicii, altfel devine agresor. Libertate pentru toți!

 1. January 7, 2021

  […] Antonella Lerca Urda, presedinte al primei asociatii pentru si cu lucratori sexuali „Sex Work Call” a reactionat si totodata Lorena Lupu, administrator a unui repurtat studio de videochat din Bucuresti a cerut printr-o postare pe blogul ei legalizarea muncii sexuale. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading