O tentativă de crimă

Iulia Mihuţ e o fată dulce de 23 de ani care, până vineri noaptea, adică acum trei zile, visa la familie, copii şi fericire. Era măritată de două săptămâni cu un tip pe care îl credea iubirea vieţii ei. Apoi, hodoronc-tronc, complet din senin, soţul ei Alex a venit beat acasă şi a încercat s-o ucidă.

Ea e cântăreaţă. O chema Iulia Stoica. Avea o trupă în Sibiu, care începuse să prindă faimă şi contracte, când s-a combinat acum aproximativ un an cu Alex Mihuţ, zis Sonerie. Îl ştia de câţiva ani, dar până atunci nu avuseseră treabă unul cu celălalt.
Considerat unul dintre cei mai buni sunetişti din ţară, parte din echipa lui Smiley şi a altor vedete, bărbatul, de 39 de ani, i-a promis că îi va produce el albumele şi va fi susţinătorul ei de bază. E uşor să te îndrăgosteşti lemn de un tip matur care pare că te înţelege; iar Iulia a făcut exact asta. S-a mutat cu el la Bucureşti, la insistenţele lui. El i-a propus să nu lucreze, să stea acasă şi, când va veni momentul potrivit, să îi producă marele album de succes. Ea a acceptat. El i-a propus să devină mamă. Ea a acceptat şi asta. Şi poate chiar ar fi devenit, dacă, la două săptămâni după căsătorie, n-ar fi primit cea mai sinistră bătaie. Aş fi zis “din viaţa ei”, dar e un understatement, pentru că viaţa Iuliei nu a inclus până acum genul ăsta de experienţe.

E duminică, iar eu stau de vorbă cu Iulia. Se duce la IML abia luni, încă nu are buletinul de proaspătă soţie. A chemat salvarea după episodul violent, dar echipajul i-a comunicat că ei pot doar s-o trateze, nu să şi recolteze probe incriminatorii. E furioasă. A renunţat la multe pentru un om care i-a promis iubire până la moarte. “Ştiam că are gelozii, complexe…”, zice ea. “Ba mai mult, gândirea aia de ţăran bătrân: Acum eşti nevastă-mea, nu mai poţi să te îmbraci nu ştiu cum. Credeam că sunt glumiţe.”
E rău să mizezi prea mult pe umorul interlocutorului. Şi când a ameninţat sâmbătă noaptea că vine acasă şi o omoară, a luat-o tot ca pe o glumiţă.
Dar ziua începuse frumos. “Cafea, iubire, pupici pe frunte. La un moment dat, am făcut un duş şi am ieşit goală din baie. M-a sărutat foarte tandru, îmi spunea că mă iubeşte, mă adoră… Îmi spunea mami, că noi ne doream copii. Am făcut sex în sufragerie şi pe urmă m-a pupat o jumătate de oră. El a plecat la concert pe la şapte (pm, notă Lorena). Îmi spusese că vine acasă pe la zece, că are treabă la Romexpo dimineaţa. Anyway, pe la două, m-a sunat, beat pulă, să îl iau de la Alllive, clubul lui Smiley. Clubul ăsta e la cinci minute de casa unde locuiam noi.
M-am dus sa il iau. Era cu alţi trei beţivi, punea muzica de pe telefon. Am ieşit la o ţigară, apoi, ca să nu mai intru să-l iau, l-am sunat şi mi-a dat ocupat de două ori. A trebuit să intru. Mi-a zis: “Futu-ţi morţii mă-tii că mi-ai întrerupt piesa”. Zic… What?! Am mai avut noi discuţii, certuri, chichiţe, ca orice cuplu. Dar nu genul asta de limbaj.”
Supărată, Iulia a renunţat să-l convingă pe soţul ei că ar fi cazul să se culce, dacă vrea să fie la Romexpo a doua zi la şapte, şi a plecat acasă. I-a dat mesaj pe drum, recomandându-i să-şi rezerve înjurăturile pentru prieteni.
Câteva minute mai târziu, când ea era deja în pijama, acasă, el a sunat-o s-o întrebe unde este. Când a aflat că deja e acasă, a anunţat-o sec că vine să o omoare.
“Am luat-o ca pe o glumă morbidă, cu conotaţie sexuală în cel mai rău caz. Zic ‘no, în cât timp ajungi? Ca să îmi rulez o ţigară şi să apuc să o pip, dacă tot mor azi.”
În câteva minute, individul a ajuns acasă. “Mi-a zis că m-a văzut plecând de la Alllive cu unul şi că l-am adus acasă să îl fut. Adică, trăia cu impresia că în casă mai era cineva.”
Remarc că povestea degenerează în patologic, şi Iulia mă calmează. “Da, boss, am aflat şi eu ulterior.”

Şi începe să-mi povestească cum a aruncat în ea cu un taburet, dar n-a nimerit-o. “Se uita la mine extrem de ciudat, zâmbea cu ură. Aia a fost creepy”. A început să arunce şi ea cu lucruri în el. Apoi, “a încercat să-mi rupă gâtul, să mă sufoce. Dar na. Greu cu echilibrul când ai creierul îmbibat de alcool.”
La un moment dat, a părut că bărbatul se potoleşte. Iar Iulia, care între timp hotărâse să plece, s-a dus în dressing să-şi adune lucrurile. “A venit foarte mişeleşte în spatele meu şi m-a dat cu capul de un perete. Am căzut şi nu am mai putut să mă ridic. Se urcase, literally, încălţat cu picioarele pe mine. Aveam un picior pe ceafă şi unul pe o mână care e vânătă acum. A început să îmi care pumni, şuturi, picioare peste tot.


Şi peste tot înseamnă chiar peste tot.

De la un punct încolo, mi-am pierdut cunoştinţa, pentru că îmi amintesc doar că am început să nu mai simt nimic, dar mă uitam la parchet şi auzeam “te iubesc”-ul spus de el cu câteva ore înainte.
Apoi, m-am trezit în curte. Eram târâtă, cumva, de tricou, pe jumătate dezbrăcată. M-a aruncat lângă gard în ploaie. Mi-a mai cărat nişte pumni şi picioare şi mi-a zis: “Mori, în morţii tăi!”


Când şi-a revenit în ploaie, fata a avut câteva momente de confuzie. Timp de câteva clipe, nu şi-a amintit cum ajunsese acolo. Dar înjurătura a trezit-o brusc. “Am făcut o criză. Am început să mă ridic şi să ţip: ‘Ce mi-ai făcut?’ Mi-a răspuns: ‘Tu ţi-ai făcut. Ţi-a făcut ăla cu care ai venit, nu eu.”
Surpriza că fata pe care o credea în pragul morţii era cât se poate de vie şi furioasă l-a dezarmat pe individ, iar ea a luat mobilul şi a chemat salvarea şi poliţia. “Salvarea a zis să merg la urgenţe cu ei. Eu nu am vrut. Am vrut să strâng tot, şi să mă ştiu plecată. Să nu fiu nevoită să ies şi să mă întorc.” Parte din decizie a fost şi pentru că, spune Iulia, i s-a explicat că procedura de la urgenţe nu includea şi recoltarea de probe pentru victimele abuzului domestic.

Poliţia i-a prins într-un moment în care rushul de adrenalină se dusese, iar ea era epuizată. El ajunsese probabil la concluzia că ipoteticul amant nu existase, pentru că l-a cuprins cheful de glume: “Ce faceţi duminica, veniţi la un grătar?” sau “Nu vă descălţaţi, că nu am făcut curat”.
“Eu tremuram şi simţeam că nu funcţionez bine”, a continuat Iulia. “Mă durea spatele foarte tare. Cei doi agenţi m-au întrebat dacă am unde să rămân şi am început să plâng. Simţeam că mă prăbuşesc. Sunt acasă, sunt bătută crunt de iubirea vieţii mele. Eu sunt lumina ochilor lui şi ne dorim copii. Oare sunt gravidă? Dar el chiar m-a bătut cu atata ură? De ce? În momentul ăla, nu ştiam cine este. Visul lui cel mare era să se căsătorească să-şi bată nevasta”.
Pentru că bărbatul părea că e paşnic şi soţia nu cerea imperativ ajutor, poliţia a considerat că se calmase situaţia. “Eram goală pe dinăuntru şi moale ca un miel. Ei au luat-o ca pe o liniştire”.
Şi agenţii au plecat, iar individul s-a întins pe covor şi a adormit. “În momentul ăla, stăteam pe jos şi mă uitam in gol. Mă gândeam la tot ce era în jur pe rewind. Îmi aduceam aminte cum ne-am căutat mobila şi cum am montat-o împreună. Mă uitam la cărţile de pe jos, pe care le primisem cadou. Şi la un ceas interesant de la mama, pe care Alex l-a făcut ţăndări. Am stat aşa vreo oră. Am încercat să îmi rulez ţigări. Dar mâna mea dreaptă era praf.”
Logic, doar o călcase cu piciorul pe mână, când o dăduse de podea şi pereţi în dressing.
Apoi, s-a mobilizat. Întâi a luat nişte cutii de carton desfăşurate şi a încercat să le monteze laturile, dar a descoperit că nu are putere de aşa ceva. În cele din urmă, a luat saci de gunoi. “Mă mai uitam la câte un tricou de la el, un fes. Lucruşoare cu meaning până în momentul ăla. Începeam să plâng, dar mă opream repede. Nu aveam suficient aer ca să expir la plâns.”
La un moment dat, să-şi recâştige forţele, şi-a făcut o cafea. Era atât de confuză încât, în loc de lapte, a turnat în ea suc de pere. A băut-o aşa. Oricum nu-i simţea gustul.
“Apoi, ştiu că am ieşit în curte, într-o grădiniţă în care îi ingropasem motanul, care murise cu câteva zile în urmă.
Stăteam acolo şi mă uitam în gol. M-am plimbat un pic prin curte şi m-am oprit în locul în care mă trezisem plină de sînge. Mă uitam la gardul pe care îl pictasem impreună.
L-am auzit ridicându-se de pe covor. Am crezut că s-a trezit. De fapt, s-a ridicat doar ca să se ducă să se culce în dormitor. Era 6 dimineaţa, şi el la 7 trebuia să fie la Romexpo. Ştiam că munca lui e tot ce are. Voiam să plec, dar şi să mă asigur că ajunge unde trebuie. Atât de proastă sunt.”
A continuat strânsul lucrurilor. Între timp, îşi anunţase tatăl să facă rost de o dubă şi să vină să o ia, fără să-i pună întrebări, iar părintele înţelesese că e grav. “Ar fi vrut să ajungă repede, dar nu i-a pornit maşina. Dacă mă vedea aşa şi îl găsea pe el acasă, Alex era mort acum.”
Iulia a continuat să lupte cu sfârşeala şi să-şi strângă încetişor lucrurile, până la opt şi jumătate, când Alex s-a trezit “ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. “M-a întrebat cât e ceasul, şi-a desfăcut un energizant, l-a băut, a aruncat doza pe jos şi s-a dus să se îmbrace. Nu-şi găsea telefonul şi i-am zis să îl caute undeva între locul unde m-a strâns de gât şi cel în care m-a izbit de perete. M-a întrebat ‘când pleci?’. I-am zis că repede. M-a întrebat cu cine şi i-am zis că cu tata. Reacţia lui: ‘aaa, bun’. Apoi, mi-a zis ‘ştii că dacă pleci, nu te mai întorci. Adică, sper că ţi-o asumi.’ Băi, tot el era supărat şi cu pula mare, mă înţelegi!?”
Păi na, zic eu, dacă nu era tipologia asta de om, nu ar fi încercat să te omoare.
În cele din urmă, i-a chemat un taxi, apoi a ajuns şi tatăl ei, care s-a oripilat văzând-o. A dus-o direct la IML, dar ghinion: nu avea buletin şi n-au primit-o. A rămas pe a doua zi.
Şi-a ocupat duminica aruncând toate lucrurile care proveneau din relaţie. Starea de confuzie persista: “nu reuşeam să-mi amintesc dacă oul se separă pentru maioneză sau nu”.

*

Luni, Iulia e în drum spre IML. Îmi scrie pe Messenger: “Mă uit la băieţei pe drum. Mă întreb ce bărbaţi o să iasă din ei.”
Unii care, într-o lume ideală, n-o să-şi bată nevestele. Dar nu trăim într-o lume ideală.

* Luni seara, Alex deja a contactat-o pe Whatsapp. Îi cere să se ducă acasă cu nu ştiu ce pretext, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. În continuare, nici o referinţă la modul în care a încercat s-o sugrume, respectiv s-o strivească în bătaie sâmbătă. Iuliei nu-i vine să creadă.
“Intenţionez că cer ordin de restricţie şi să obţin permis de port-armă”, îmi mărturiseşte ea.
Apoi îmi povesteşte cu lux de detalii despre proiectul ei muzical. O încurajez în această direcţie. Măcar carierei nu i se năzare că ai plecat cu alt hobby de la club şi nu vine să te sfarme în picioare.
“Acum, că mă gândesc mai bine”, spune ea, “semnele au fost mereu acolo. Nu mă lăsa să mă angajez. Mă ţinea mereu acasă, dar el avea voie să iasă la bere cu băieţii şi să vină beat la ora trei. Era excesiv de gelos din orice, şi îmi impunea o grămadă de reguli tâmpite. În plus, n-avea nici o dramă că gramul de cox e 100 de euro, dar mie-mi strâmba din nas când îi ceream bani de tampoane sau de odorizant de WC.
Dar eu îl iubeam.”
Şi eu nu mă pot abţine să nu mă gândesc cum o societate “tradiţională” ar fi trimis-o pe fata asta frumoasă şi plină de viaţă înapoi la bătăuş, până în clipa în care acesta şi-ar fi reluat tentativa de crimă cu un coeficient mai ridicat de sânge în alcool.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

85 Responses

 1. jademan says:

  Sper să dea o mașină peste el. Și în marșarier.

 2. Raul says:

  E la fel de prost precum suntetistul din el (acuma am inteles de ce e asa naspa sunetul la Voce Romaniei)

 3. Gogu says:

  Daca mergea la UPU cu Ambulanta pentru traumatisme prin agresiune etc, in mod automat era chemata Politia sa constate si s-o indemne sa depuna plangere, respectiv primea hartie de la medic cu diagnosticul.

 4. o femeie says:

  Imi pare rau sa aud situatia asta. Apreciez ca ai plecat si mai ales ca ai scris povestea.
  Sper ca nicio femeie sa nu mai ajunga aici…

  Oare putem face vreun mod de a forta declaratiile fara acte /buletin? nu de alta dar sunt multe femei unde barbatul din acces de gelozie le-au distrus buletinul 🙁

 5. Alice says:

  de ce umbla liber? pt. tentativa de omor ar trebui sa fie in arest preventiv si apoi parnaie de a binelea

 6. Sali says:

  Statistic, din cele 12 apartente de la mine din bloc, în 1 e un copil abuzat si în 7 sunt femei abuzate de către partener. Iar eu habar n-am cum as putea sa ii ajut…

 7. Brakki says:

  Foarte trist si se intampla des, clar de condamnat astfel de abuzuri, orice abuzuri. Un idiot, dar ea chiar nu stia dinainte? Mai oameni buni, astfel de comportamente, de asa nivel, nu se nasc peste noapte. De obicei, cred ca-n 90% din cazuri, sunt semne dinainte.
  Nu-l cunosc, dar din poveste (bautura pana la 3 dimi, cox, reguli, impunere, restricţii) imi dau seama ca existau semne de baiat rau, stiţi si voi la ce ma refer, cum vad unele femei un barbat “adevarat”, un bad boy.
  Aceste suflete pierdute de bad boys au o vrajeala buna, inţeleg asta, dar ochii larg deschisi cand cunosti un om pentru ca sunt semne.
  Un om violent este agresiv cu cei din jur, nu doar cu oamenii, chiar si cu animalele, ba este smecher, se da smecher, smenar sau impune reguli si vrea control absolut.
  Ce vreau sa spun este ca el e clar de condamnat si mai multa atenţie la alegeri, e vorba de ce alegem, pe cine alegem.
  Stiu ca e greu si ca dragostea orbeste, ma intreb oare caţi barbaţi buni si care ar fi iubit-o pana la cer a refuzat. Sper sa inveţe din asta si sa nu se intoarca la el, pentru ca si asta se intampla des.
  Cam atat, dar ar fi 2 zile de discutat.

 8. Lorena Lupu says:

  îl iubea. când iubeşti, găseşti mereu scuze. până nu maai există scuze.

 9. Ella says:

  Profilul clar al psihopatului! El isi paralizeaza efectiv victima, prin cele mai inteligente metode, manipuleaza, minte si isi creeaza totodata o aura de “baiat bun” in fata cunoscutilor si prietenilor, asa incat victima sa nu poata deveni credibila in cazul in care incearca sa scoata la iveala comportamentul lui si abuzurile la care e supusa.

  Am trecut si eu prin asa ceva si mai cunosc 2 cazuri de fete care au fost in aceeasi situatie. In astfel de momente, devii blocata si nu prea stii ce sa faci sau nu ai cum sa faci ceva. Important ar fi ca politia sa intervina imediat la apelul victimei (sau al vecinilor, prietenilor etc.), iar agresorul sa fie luat de langa ea cu ordin de restrictie dat pe loc.

  Stiu ca nu exista nicio lege prin care ordinul de restrictie sa fie dat pe loc, dar ar trebui sa se faca ceva in sensul asta. O astfel de experienta cauzeaza traume ireparabile unei femei, iar acesti psihopati vor umbla liberi printre noi si isi vor gasi la un moment dat o alta victima.

 10. morbo says:

  Ca sibian, data viitoare ii doresc sa nu se mai combine cu regateni.
  Fmm de bruta, sa pună mana pe o concitadina…
  Da, stiu ca ma folosesc de o tragedie ca sa-mi promovez agenda, dar si eu am o retinere când e vorba de combinare cu regatence. Sunt rasist. Si da, stiu ca si la noi e violenta in familie.

 11. Lina says:

  Oameni ca asta exista, si nu putini. Eu am patit-o. Mi-am cunoscut sotul cu adevarat dupa sase ani de casnicie. Semnele sunt mereu acolo dar cand esti educat frumos si nu ai rau in tine, nu vezi. Acum daca stau sa ma gandesc, era ceva putred ca i se spune “Sonerie”. Nu cred ca m-as fi incurcat cu unul caruia i se spune in orice fel, inafara de prenumele din actul de identitate. Se intampla si se va mai intampla atata timp cat femeile vor permite gelozii bolnave, limite inpuse, se va intampla atata timp cat ele nu stiu ce vor si se lasa conduse in viata de altul. Am fost si eu acolo.

 12. Lavinia says:

  Lucrez ca interpret roman in instanta in Londra. 90% dintre inculpatii mei sunt batausi de neveste si aici sunt luati din oala pentru ca nu pricep ce atata mers la tribunal pentru un pumn un gura dat femeii lor. In Anglia legea protejeaza femeile si victimele in general. Ajunsa la locul faptei, politia il ridica pe bataus fara comentarii, cu catuse, citirea drepturilor, arest etc. Victimei i se fac poze de catre politie, nu se trimite victima la alta institutie sa stranga dovezi. Chiar daca victima nu depune plangere, inculpatul ajunge in fata instantei oricum. Pentru rani ca cele din pozele din articol se face puscarie. Pentru o bataie usoara, fara urme, se face munca in folosul comunitatii si poate un curs de gestionare a furiei sau despre cum sa tratezi femeile. Inculpatul pentru care am tradus azi incerca sa ii spuna judecatorului ca agresiunile sale asupra sotiei sunt probleme de familie, la care judecatorul i-a taiat-o scurt: violenta domestica este infractiune, nu problema de familie. Romania e in stadiu de ev mediu in ce priveste legislatia care sa protejeze femeile si copiii de violenta domestica. Ma enervez maxim stiind toate astea si vazand eforturile depuse sa nu cumva sa se casatoreasca gay-ii intre ei, ca restul sunt rezolvate toate, totul merge struna.

 13. Lorena Lupu says:

  wow!

 14. morbo says:

  Ooo, si mai stiti norvegienii aia rai care rapeau copiii de romani? Exact. Multi est europeni chiar n-au dreptul moral sa comenteze de integrarea musulmanilor in Europa
  Probleme de familie…ce amuzant. Zici ca e masina luata in târg.

 15. EVA says:

  Poti sa crezi ca ai găsit iubirea vieții intr-un prieten din copilărie, foarte bun chiar. Poti Sa-l Crezi FAT-FRUMOS timp de încă vreo 5 ani pana te ia de nevasta. Genul care te scoala cu Micul Dejun la pat după o noapte de invatat înainte de examen si te conduce la Faculta sa fie sigur ca esti bine. Te așteaptă, te susține, iti da încredere in tine…sa Reușești, sa devii CINEVA. Plânge cand pleacă de langa tine, te suna cand se trezește, cand ia pauza de la munca, după masa, seara la culcare. Plânge cand ii vorbești pe Messanger si-ți jura ca iti va pune lumea la picioare. Si chiar o face.
  Si-apoi devii nevasta lui si renunți la serviciu pentru ca ai o sarcina dificila si necesita repaus. Iar el…începe sa bea si sa te jignească si sa te împingă, sa te lovească. Nu contează ca ii porti copilul in pântec. A doua zi nu mai știe nimic, nici ce ai, nici ce ți-a făcut. Si-ți jura ca se va schimba.
  O face….luni de zile e cel mai drăguț si grijuliu Soț si tata, dar…își pierde job-ul si e nevoit sa plece departe. Te lasa singura cu un copil, intr-o țara straina, fara venituri certe.
  Rezisti cu greu încă vreo 6 luni. Si pleci spre Romania cu copilul in brațe si valiza plină de suferința, speranțe distruse, incertitudine si încă o mare iubire. Nu știi cu ce ai greșit si cum sa repari lucrurile.
  Nu vine după tine si nu-si vede copilul timp de 3 ani decât pe Skype. Nu te ajuta cu nimic. Deh, după plecarea ta depresia L-a cuprins cu totul. Bea sa uite, bea de dor, bea din orice motiv.
  Pana la urma, tu iti revii. Ai un job, iti crești copilul, vrei sa ai casa ta pe care o visai a voastră.
  Vine si el si de fericire ca s-a întors ia toate cluburile la rând, noapte de noapte. Tu strângi bani, iei casa.
  Iarăși minune, soțul redevine timp de aproape un an FĂT-FRUMOS. Începe sa își iubească copilul, copilul in sfârșit il accepta si totul e spre bine.
  Dar trece timpul, pierde job-ul, apare depresia, iar bea, dar acum bea banii tai ca el nu mai are.
  Apar certurile, vrei sa plece, dar el te….bruscheaza, te jignește si-ți sparge vesela amenintandu-te cu moartea. Pleci la spital pe picioarele tale si rămâi internata o săptămana. Era cat p’aci sa faci infarct. Dar te ții tare si te întorci. La 3 zile după, iar scandal, bruscari si amenințări pe fondul beției si a delirului.
  Noaptea la 2, pleci cu copilul in brațe, cu tata, iar a doua zi dimineața esti la IML, Protecția Copilului si la Poliție.
  Denunțuri peste tot si certificat Medico-legal in mâna.
  Trece o săptămana si tu încă tremuri de frica. Dar, revine FĂT-FRUMOS, își cucerește socrul in fata polițistului la declarații si-L convinge sa te lase înapoi acasă (in casa cumpărată de tine).
  Tu nu vrei, dar părinții te trimit acasă la tine, ca doar la urma urmei poti sa il scoți afara pe el. Cum sa pleci tu din munca ta?
  Copilul de doar 5 anișori iti spune ca vrea sa plecați undeva doar voi doi departe de toți. S-a saturat de răutate. Te roagă sa il suni pe tati si sa il pui sa promită ca nu o sa va mai facă niciun rau…sau sa plece.
  Promite, se straduieste, dar…,cedează in fata alcoolului, începe iar sa facă scandaluri si…pana la urma PLEACĂ. Iti vrea din nou prietenia, iti cauta sprijinul.
  De asta data te ajuta lunar cu ceva bani, vorbește frumos, dar apoi bea si devine o bruta amenințătoare si prin telefon.
  Si a doua zi uita.
  Si trece aproape un an, iar copilului ii e dor. Si-l cheamă in vacanța acasă.

  Ai plâns la plecarea lui, nu de dor, dar pentru ca nu iti plac despărțirile, pentru ca nu iti place sa NU REUȘEȘTI, pentru ca tot ce ți-ai dorit de la el a fost sa fie un TATA prezent si bun si te-ai luptat sa ii răsplătești iubirea din primii ani, sa-i fii alături la greu si sa il sprijini. Ai pierdut.
  I-ai mulțumit apoi lui Dumnezeu ca L-a dus departe si ca pana si copilul se bucura ca nu il mai vede băut sau certandu-se cu tine.
  Îngerașul tău de aproape 8 ani, iti spune zilnic ca te iubește, ca esti cea mai buna mama, deși il mai cerți, ca e fff fericit sa aveti liniște in casa.

  DAR, el vrea sa se întoarcă si tu simți ca iti vine sa vomiți de frica. Ai vrea sa te bucuri, dar iti vine sa plângi de teama. Tu știi ca in orice moment POATE S-o ia razna. Nu mai ai încredere in el, nu vrei sa se apropie de tine.
  Una e sa vorbești cu un prieten la telefon, alta e sa iti spună ca te vrea înapoi ca femeie.
  Ca trebuie sa ii ierți totul pentru ca el nu s-a atins de alta niciodată.
  Deh, decât sa bea, mai bine o făcea.

  Cum Sa te Porti cand tu nu vrei decât LINIȘTEA copilului tău, cand tu știi ca il iubești si ca bărbat il vrei doar pe el, dar zidul durerii si terorii ce ți L-a zidit in aproape 3 ani din 13 de relație si 17 de prietenie… e prea gros, prea înalt.

  Adică: decât grija mai bin’ dorul!
  Eminescu spunea ca in viața omului sunt doua mari tragedii:
  Aceea de a nu-ți îndeplini visurile si una mai mare ca ea: ACEEA DE A le ÎMPLINI! Ce ți-e si cu iubirea asta! Mai bine fara.

  Cum sa faci sa păstrezi relația tata-Fiu, cand nici pe copilul lui nu vrea sa il audă daca e supărat pe tine?

  Cum sa te aperi de un om “minunat”, pe alocuri, dar cu siguranța BOLNAV permanent???

 16. Lorena Lupu says:

  omg!

 17. Foarte trist. Curaj fetei și respect pentru că a spus stop joc.

 18. Alexandru says:

  Foarte nasol ce i-a făcut gagiul. Chiar nu aș dori niciunei femei să treacă prin așa ceva. Dar am niște întrebări:
  1. De ce titlul ”tentaviă de crimă”? Să spui asta e ușor, dar implicațiile sunt destul de mari, plus că majoritatea celor care vor citi rândurile vor pleaca de al această prezumție. Repet, nu regretabil, ci inuman mi se pare gestul de a da într-o femeie – consider că în 2017 lumea ar trebui să fie focusată pe cu totul altceva. Dar totuși mie, personal, mi-ar plăcea să înțeleg ce s-a întâmplat.
  2. Din poze nu se vede nicio vânătaie. Nu spun că nu sunt, ci doar că nu se văd. Se văd zgârieturi și urme pe gât care par tot zgârieturi. Nu sunt vreun specialists, spun doar ce observ. Dacă un băiat începe și cară pumni și picioare unei femei sunt convins că zona de impact va avea o vânătaie puternică.
  3. Se tot vorbește că omul ar fi luat droguri și se induce ideea că ar fi dependent. Să înțelegem de aici că ea, Iulia, nu a luat niciodată, nu s-a aflat sub influență deloc? E ușor să arunci cuvinte fără o bază reală și să te bazezi pe emoțiile oamenilor pentru o reacție vehementă. Înțeleg că est eun bloc, dar un post cu titlu ”tentativă de crimă” cred că ar trebui să aducă mai multe dovezi decât un simplu – ”omul dădea 450 de lei pe gramul de cox”. Pe mine dacă mă întreabă cineva cât e gramul sau bila de heroină nu aș ști nici torturat să îi zic cât costă – pentru că pur si simplu nu am luat niciodată contact cu vreun dealer de așa ceva.
  4. Mi se pare destul de ciudat referirea la faptul că acest Mihuț Alex este inginerul de sunet al lui Smiley. Vorbim despre ce profesie are el sau despre ceea ce a făcut?

  Tot ceea ce am spus are ca scop, cel puțin pentru mine, aflarea adevărului. Cred că Iulia ar trebui să meargă la poliție și să demonstreze toate aceste lucruri și să ceară despăgubiri. Actul de a bate pe cineva, pe oricine ar trebui aspru pedepsit. Cu toate acestea sper ca orice relatare despre asemenea incidente să fie însoțite de fapte și nu de cancanuri. Îi doresc multă sănptate Iuliei și putere pentru a trece peste aceste lucruri.

  Alexandru Ghirăstău

 19. odin73 says:

  Grav, foarte grav… Or mai fi mulți ca ăsta?

 20. Lorena Lupu says:

  1. pentru că a strâns-o de gât, a călcat-o în picioare şi a dat în organe interne, cu scopul de a o omorî.
  2. recomand o vizită la oftalmolog.
  3. e irelevant dacă Iulia a luat sau nu, câtă vreme ea n-a încercat ulterior să omoare oameni.
  4 e o remarcă idioată. când scrii o poveste, precizezi cine sunt eroii şi ce fac, chiar şi în cea mai minimalistă şi scurtă ştire.

 21. Alexandru says:

  1. scopul de a o omrî trebuie demonstrat. eu înțeleg că tu scrii povești, cum ai spus în comentariu, eu eram interesat de fapte.
  2. mulțumesc de recomandare dar văd destul de bine. ai fi putu răspunde cu ”uite poza 1 sau poza 2”. e posibil ca în pozele să nu fie bune. de exemplu. dar, din nou, vorbim despre atitudine.
  3. este destul de relevant deoarece dacă acuzi că el a luat și spui că acesta este unul din motive ar trebui să și demonstrezi. dacă eu spun că tu ai scris acest articol pe ciuperci, nu ar trebui să și demonstrez?
  4. pentru moment am avut impresia că scrii despre fapte, nu povești.

 22. Gicu says:

  Sa i se puna numele public aici , tot numele bădăranului. Sa stie lumea care munceste cu aceasta spurcatura ce fel de caracter si ce fel de om este. Numelee in public si vom da share cat se poate de mult

 23. Maxxwell says:

  @Lorena Lupu: Nu vreau sa credeti ca, pentru faptul ca sunt barbat, tin partea lui Alexandru, insa, din punct de vedere juridic, el are dreptate.
  La fel ca si el, detest barbatii care dau in femei, insa, in acelasi timp, pot privi si obiectiv aceasta speta:
  1. Omorul este fapta prevazuta de art. 188 si 189 din Noul Cod Penal – aceste doua infractiuni se savarsesc intotdeauna cu intentie ca si forma de vinovatie;
  2. Intentia de a omori pe cineva trebuie demonstrata de catre organele de urmarire penala conform tuturor probelor administrate in dosar si nu doar in baza simplelor afirmatii ale victimei – inteleg ca femeia din speta este absolut socata de faptul ca “iubirea vietii ei” a lovit-o, dar ceea ce pentru ea a fost tentativa de omor (subiectivismul dat de iubirea pentru acea persoana o poate determina sa creada acest lucru) poate ca in realitate nu a fost decat fapta de loviri si alte violente (art 193 C.p.) sau vatamarea corporala (art. 194 C.p.). Nu contesc in niciun fel cele de relatate de aceasta doamna, ci doar prezint cum se vede obiectiv speta. In acest moment nu se cunoaste decat partea dumneaei de poveste. Logic este sa stim si partea lui, ceea ce este aproape imposibil sa se intample, insa autoritatile in materie sigur o vor afla atunci cand il vor chema la audieri.

 24. Maxxwell says:

  3. Este foarte important raportul de expertiza de la IML, insa, asa cum a spus si Alexandru, echimozele de pe corpul doamnei ce apar in fotografiile de mai sus nu arata ca si cum ar fi fost produse de un barbat care “a calcat in picioare” o femeie.
  Se vede ca sunt urme de violenta pe corpul ei, violenta domestica, dar putem trage concluzia directa ca a fost tentativa de omor? Eu, personal, nu m-as pripi la astfel de concluzii. Faptele de violenta, chiar si cele care se vad pe gatul doamnei, erau in stare si facute cu o asemnea forta incat sa duca la suprimarea vietii doamnei? Nu stiu, dar IML-ul va decide.
  4. Ca si jurnalist, indiferent de subiectivismul pe care il ai intr-o anumita situatie, trebuie (obligat fiind de etica profesionala, deontologia jurnalismului de calitate) sa prezinti faptele cat mai obiectiv, nu de a incerca sa induci in cititor o anumita concluzie.
  5. Despre faptul ca doamna a consumat sau nu droguri: nu ma intereseaza si nu conteaza daca a consumat vreodata, ci daca ar fi consumat la acel moment, pentru ca barbatul respectiv poate sa sustina ca a fost provocat de o anumita atitudine a doamnei si ca el nu a facut decat sa se apere – tineti cont ca nu erau decat ei doi, deci nimeni altcineva nu poate sa vina cu o marturie pentru a sustine spusele oricaruia dintre ei (cu alte cuvinte, cuvantul ei vs cuvantul lui)
  6. Ii doresc doamnei tot binele din lume si sper ca a invatat sa trieze barbatii mai bine, nu de alta, dar nu suntem toti rai.

 25. Dan U says:

  Din cele 5 poze din articol numai una mi se pare mai „agresivă” (mi se pare nu înseamnă că şi este), restul par a fi dintr-o altercaţie obişnuită, care apare în orice relaţie în care femeia „dă cu gura” pentru orice greşeală a bărbatului şi acesta, la un moment dat, săturat fiind şi neavând darul comunicării verbale la fel de dezvoltat ca şi cel al femeii, hotărăşte că a venit timpul să oprească morişca verbală şi nefondată prin acţiuni de forţă. Atâta ştie, atâta face. Orice relaţie are suişuri şi coborâşuri, Lorena trebuie să accepţi şi plusurile şi minusurile unei relaţii…. acum relaţia este pe un trend negativ, de voi depinde continuarea ei. Familia ta nu te-a pregătit şi pentru situaţii de genul ăsta, care pot apărea într-o relaţie? ai fost sub un glob de sticlă şi când ai dat piept cu adevărurile vieţii adevărate dai bir cu fugiţii? ştii că nu eşti singura în situaţia asta, celelalte cum şi-au păstrat familia? o familie nu înseamnă numai lapte şi miere (vorba populară spune că „căsătoria este un butoi cu rahat care are deasupra o lingură de miere”) cum crezi că ai să treci prin viaţă dacă te bazezi numai pe romanele romantice şi siropoare ale lui Jane Austin & Co? Luptă pentru familia ta şi mai târziu te vei felicita pentru hotărârea luată……

 26. Dan U says:

  Dar dacă crezi şi eşti sigură, ( ai toate motivele şi susţinerea părinţilor) că relaţia dintre voi nu mai are nici o şansă, atunci divorţează, fato, nu te mai plânge de alegerile pe care singură şi neforţată, le-ai făcut….. dar, după părerea mea, o relaţie pentru care nu eşti dispusă să lupţi arată ori că situaţia este disperată ori că n-ai fost educată să faci faţă problemelor care pot apare şi apar într-o relaţie… .

 27. Dan U says:

  ori dragostea mult clamată de tine nu e decât de suprafaţă, sentimente copilăreşti care la prima greutate cedează locul la„îmi iau jucăriile şi plec acasă”….

 28. morbo says:

  Pai ma gandesc ca ea îl acuză de tentativa de omor, pentru ca întâi i-a spus ca asta o sa-i faca si dupa aia ca a batut-o de si-a si pierdut cunostinta. Nu suntem la tribunal sa pună titlul articolului exact încadrarea din codul penal sau mai stiu eu ce. De asta îl acuză victima. Mai departe, la judecata, vedem cine are dreptate. (sau cui i se da dreptate)

 29. morbo says:

  Pe pricipiul ” na, tarane, daca ai zis ca vrei sa mă omori si ai mai si intreprins actiuni care cu o anumita frecventa si intensitate puteau duce la asta, acum de asta te si acuz”. Doar n-o fi sa-i caute scuze si sa-l menajeze: Hai ca a zis-o la betie. Da, daca se limita la vorbe.

 30. Lorena Lupu says:

  Dan U, eşti un dobitoc. Nu există “altercaţie obişnuită”, şi când femeia “dă cu gura”, îţi spune ceva, de obicei fondat. Că bărbatul “nu are darul comunicării verbale” înseamnă că nu are cu ce s-o combată ca argument, că altfel ar face-o. Iar violenţa domestică NU intră la minusuri acceptabile şi nici la “viaţă adevărată”. E o infracţiune şi merită puşcărie. Iar dacă tata ar fi dat o singură dată în mama, îl omoram cu mâna mea.

 31. Lorena Lupu says:

  Ce vă rog eu: lăsaţi individul în pace şi lăsaţi justiţia să-şi urmeze cursul.

 32. Maxxwell says:

  @Morbo: Cu tot respectul, dar ceea ce spui tu este valabil pentru persoanele ca mine si ca tine, care comenteaza un articol. Pentru jurnalistul care scrie articolul trebuie sa fie cum am scris eu: s-a verificat informatia din doua surse diferite? s-a incercat un drept la replica sau un punct de vedere al barbatului? s-a luat legatura cu un specialist in drept pentru a afla potentialele consecinte juridice?
  Ai sa spui ce surse: iei legatura separat cu tatal fetei sa vezi daca si el iti spune aceeasi versiune (poate femeia minte, tu ca jurnalist si ca persoana care nu ai fost de fata, nu ai de unde sa stii in mod sigur), dai telefon sau trimiti un email (ca sa fie mai rapid sa nu se raceasca stirea) la IML, la fel procedezi si la Politie si Ambulanta. Ok, e acea dovada cu apelul efectuat, insa, pana in momentul in care nu ai raportul de la IML unde scrie negru pe alb in ce interval de timp s-au petrecut violentele ce au dus la echimoze, nu ai de unde sa stii daca apelul ala nu a fost facut pentru ca ii era rau aluia de la atata bautura sau ei de la “droguri”. Poate ca a batut-o dupa ce au venit Politia si Ambulanta, nu ai de unde sa stii. Si atunci, ca jurnalist, ai obligatia de a verifica informatia.

 33. Maxxwell says:

  Din moment ce titlul este “Tentativa de crima”, iar crima este acelasi lucru cu omorul, atunci doamna jurnalist a facut incadrarea juridica din titlu, dar nu a mai procedat si cu o explicatie obiectiva si juridica in cadrul articolului.
  Doamna jurnalist acuza direct, cu nume si prenume (plus cerc de cunostinte/prieteni/colegi de munca), o anumita persoana de savarsirea unei fapte de o mare gravitate. De ce mama naibii sa mai tinem cont de ce spune el, daca ea spune ca a fost batuta, e clar, il luam pe sus si direct la inchisoare, lasam naibii dreptul la aparare, principiul nevinovatiei pana la proba contrarie (sau pana la pronuntarea definitiva de catre instanta), de ce sa mai tinem cont de jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, nu, mai bine ne intoarcem in Evul Mediu si condamnam si executam o persoana fara judecata, sau facem judecata dupa executie.
  Nu contest in niciun fel faptele prezentate in articol, ci modul subiectiv si as putea adauga neprofesional in care aceste fapte sunt prezentate. De fiecare data cand aud la televizor de “omor din culpa” se zburleste parul pe mine si sunt sigur ca nu sunt singurul.

 34. Lorena Lupu says:

  Omule, mă bucur că ai teribil de mult timp liber şi o uriaşă empatie pentru făptaş.
  Altminteri: tipul a anunţat că o va omorî, a căutat s-o facă (fără să reuşească) şi în timp ce dădea în ea (cu puterea atenuată de alcool), îi striga să moară în morţii ei. Că nu a reuşit e partea a doua. El şi-a dat silinţa.
  Altminteri, rezervă-ţi procesele de intenţie pentru angajaţii şi datornicii tăi. Ţi-am răspuns o dată la obiecţii şi nu mă interesează o discuţie lungă cu tine.

 35. Dan U says:

  Lorena, după părerea mea eşti o femeie bine crescută într-o familie iubitoare şi care n-a avut parte de prea multe cutremure sociale, comunicaţionale sau de altă natură(pune tu natura…). În alte familii situaţia nu este atât de roză, soţul tău se poate să fi avut o istorie cel puţin interesantă în legătură cu familia lui, istorie pe care tu, din comoditate sau din cine ştie ce motiv, nu ai căutat s-o afli; aşa că el vine în proaspăta familie cu un bagaj de experienţe pe care nu ai cum să-l depăşeşti iar tu vii cu un bagaj emoţional slab, prea puţinele experienţe trăite de tine nu te recomanda capabilă de a „ţine” o familie. Cum am scris mai sus şi cică n-ai înţeles, într-o situaţie de genul ăsta vina este şi a ta, poate nu-ţi dai seama ce făgaş adânc sapă vorbele aruncate la întâmplare chiar dacă vorbele respective încearcă să rezolve ceva. Dacă părinţii tăi nu te-au făcut părtaşă la situaţii de genul ăsta (educaţia lor e sublimă) nu înseamnă că ele nu există într-o familie normală; ok , nu sunt de admirat sau preţuit, nu rezolvă nimic ba chiar înrăutăţesc situaţia, dar ele (situaţiile) există şi nu sunt rare în Romania.

 36. Dan U says:

  Există altercaţie obişnuită, aia în care poliţia consideră că nu trebuie să ia nici o măsură, că situaţie e în curs de rezolvare.
  Când femeia „dă cu gura” trebuie să aibă feeling-ul când, cum şi în ce mod s-o facă astfel încât să aibă maxim de impact cu minim de deranj asupra soţului ca să obţină ceea ce doreşte. Asta înseamnă educaţie feminină, de care, cu părere de rău, duci lipsă. Altfel, bărbaţii sunt diferiţi de femei, acţionează diferit puşi în aceleaşi situaţii, gândesc şi simt altfel. Femeile care nu văd lucrul ăsta au un mare minus, cele care îl văd joacă bărbaţii pe degete…
  Nu sunt dobitoc, am o experienţă mai mare de viaţă, nu mă dau mare că ştiu tot dar în măsura în care mi-ai dat înformaţiile din articol am căutat să le interpretez aşa cum îmi dictează experienţa mea de viaţă…. dacă vrei să accepţi ceea ce scriu, bine, dacă nu în mod sigur nu trebuie să mă faci dobitoc aşa cum nici eu nu te-am făcut dobitoacă că nu eşti în stare să manageriezi o situaţie care, pentru sute de familii româneşti face parte din realul vieţii zilnice….

 37. Maxxwell says:

  @Lorena Lupu: nu am niciun fel de empatie fata de acest om, nu il cunosc, nu lucrez in domeniul lui si nu ma intereseaza nimic in legatura cu el. Dar ceea ce ati scris dumneavoastra aici este un “asa nu” la nivel de jurnalism.
  Subiectivismul cu care ati scris articolul da pe afara, iar articolul este egal cu zero in ceea ce conteaza cu adevarat pentru a i se face dreptate femeii: raportul IML, probele stranse la dosar de procuror si judecator, hotararea pronuntata de instanta.
  La 15:27 ati scris “Ce vă rog eu: lăsaţi individul în pace şi lăsaţi justiţia să-şi urmeze cursul.”, dar in acelasi timp, numai din titlu, l-ati si incadrat juridic si l-ati condamnat public fara niciun fel de proba (daca nu ati facut si alte demersuri de a verifica informatiile primite, atunci nu aveti nicio proba, ci doar o parere subiectiva a unei persoane). E usor sa vorbiti de “tentativa de crima” atunci cand va convine, dar cand vi se spune ca ati procedat gresit, in loc sa faceti un mea culpa profesional, nu doriti o discutie lunga. Pai in cazul asta nu trebuia sa scrieti un articol atat de lung pe o speta juridica…
  Tipul a anuntat ca o va omori? Da, cand? Probe aveti? Faptul ca ii striga sa moara in mortii ei, probe aveti? Cum credeti ca vor proceda organele de urmarire penala? Ii vor lua declaratia doamnei, o vor intreba ce probe poate aduce in acest sens…
  Asa cum spune vorba, “we can agree to disagree”, doar ca eu o fac obiectiv, logic si juridic, dumneavoastra doar subiectiv.

 38. Maxxwell says:

  Iar eu nu va invinovatesc de intentii reprobabile, ci doar ca nu v-ati facut treaba in mod profesionist.

 39. Diana says:

  Dan U, experienta ta de viata ne arata (prin raspunsurile de mai sus) ca te asemeni oarecum cu personajul negativ din articolul asta. Daca situatii ca asta se intampla des, nu inseamna ca e ok ci ca sunt multi dereglati pe lume. Sorry, esti un picut dobitoc. Multumesc.

 40. Maxxwell says:

  Si ca sa vedeti de ce este atat de important sa nu se tina cont doar de subiectivismul si parerea potentialei victime:
  1. Cazul Jemma Beale din Marea Britanie – un barbat a facut doi ani de inchisoare pentru viol care de fapt nu se intamplase (ea a acuzat 15 barbati de viol);
  2. Fiul doamnei Green (Marea Britanie) – 15 luni de teroare pentru acuzatia de viol, ca sa fie achitat de juriu inttr-o ora
  3. Brian Banks (SUA) – acuzat de viol, a fost achitat, iar o instanta a obligat-o pe respectiva femeie sa ii plateasca daune 2,6 mil dolari
  Ati spus foarte bine ca trebuie lasata justitia sa se pronunte, dar daca si dumneavoastra vreti sa emiteti un punct de vedere juridic, faceti-o temeinic si cu probe.
  Spor la treaba!

 41. Ioana says:

  Si la mine erau aceleasi semne, dar pt ca eu eram mai fraiera m-am intors. La mine a venit si copilul in cele din urma. Si pentru ca scotea amanti imaginari cand se imbata, am lipsit foarte mult de langa copil pana la 2 ani. Dupa ce am plecat am reusit sa ma bucur cu adevarat de copil si sa-i ofer toata dragostea mea.

 42. Lorena Lupu says:

  Maxwell, eu nu am să-mi fac niciun mia culpa profesional şi ţi-am explicat o dată de ce. Eu nu am o obligaţie profesională faţă de tine. Nu eşti nici angajatorul meu, nici sponsorul acestui site, aşa că rezervă-ţi reproşurile pentru oamenii care-ţi datorează lucruri.
  Treaba pe care mi-o asum cu acest text este să descriu cazul unei tinere pe care soţul ei a anunţat că vrea s-o omoare, şi exact asta am şi făcut.
  Ce e important pentru mine e să fac cunoscută violenţa domestică şi toate consecinţele ei.
  Că voi vreţi să muşamalizaţi violenţa domestică extinsă în România pentru că trei tipe din State au acuzat trei persoane de viol, e fix problema voastră. Care nu e şi a mea, şi care nu mă interesează.
  Şi puteai să agree to disagree dintr-UN comentariu, nu să cerşeşti atenţie cu zece.

 43. Maxxwell says:

  @Lorena Lupu: daca voiam sa cersesc atentie, m-as fi conectat cu contul de facebook sau orice alt cont cu nume la vedere. Nu am facut-o, deci chiar nu sunt interesat de atentie, ci sa doar sa va demonstrez ca este un articol scris foarte prost.
  “Că voi vreţi să muşamalizaţi violenţa domestică extinsă în România pentru că trei tipe din State au acuzat trei persoane de viol, e fix problema voastră” – care “voi”? Din moment ce nu ma cunoasteti, nu ma puteti pune in aceeasi oala cu persoane care fac acest lucru…sau, daca ma gandesc la articolul de mai sus, puteti sa o faceti, ca nu va deranjeaza sa acuzati pe cineva fara probe.
  Chiar consider violenta domestica o foarte mare problema in Romania (de ordin public major), dar nu o veti rezolva prin astfel de articole de doi lei, ci prin prezentarea faptelor cu un profesionalism desavarsit, indiferent de situatie.
  Iar cele trei exemple pe care le-am dat, desi sunt mult mai multe, arata ca oamenii, deci si femeile, mint. Mint pentru a-si sustine intr-un anumit fel parerea sau situatia.
  Nu spun ca aceasta femeie minte, dar dumneavoastra ca jurnalist nu aveati de unde sa stiti, asa ca trebuia sa verificati informatiile. Nu ati facut-o, ca daca o faceati aparea in articol, si asta arata ca sunteti un jurnalist extrem de slab.

 1. July 11, 2017

  […] a anunţat-o sec că vine să o omoare”, a scris Lorena Lupu. (Citeşte AICI textul […]

 2. July 11, 2017

  […] este relatat de scriitoarea Lorena Lupu pe blogul sau. Detaliile sunt […]

 3. July 11, 2017

  […] dezbrăcată. M-a aruncat lângă gard în ploaie>>„, a scris Lorena Lupu. (Citeşte AICI textul […]

 4. July 12, 2017

  […] Lorena Lupu, o cunoscută scriitoare de la noi, a scris pe blogul ei personal un text tulburător, însoţit de nişte imagini cutremurătoare. Articolul respectiv este despre drama trăită de Iulia Mihuț, o tânără solistă ce a cântat cu succes în trupa sibiană RYM. Fata a fost lovită cu cruzime de cel cu care s-a căsătorit și pentru care s-a mutat în Capitală. Tânăra care a participat și la Vocea României a mărturisit că a văzut moartea cu ochii la propriu. „Iulia Mihuţ e o fată dulce de 23 de ani care, până vineri noaptea, adică acum trei zile, visa la familie, copii şi fericire. Era măritată de două săptămâni cu un tip pe care îl credea iubirea vieţii ei. Apoi, hodoronc-tronc, complet din senin, soţul ei Alex a venit beat acasă şi a încercat s-o ucidă. Ea e cântăreaţă. O chema Iulia Stoica. Avea o trupă în Sibiu, care începuse să prindă faimă şi contracte, când s-a combinat acum aproximativ un an cu Alex Mihuţ, zis Sonerie. Îl ştia de câţiva ani, dar până atunci nu avuseseră treabă unul cu celălalt. Considerat unul dintre cei mai buni sunetişti din ţară, parte din echipa lui Smiley şi a altor vedete, bărbatul, de 39 de ani, i-a promis că îi va produce el albumele şi va fi susţinătorul ei de bază. E uşor să te îndrăgosteşti lemn de un tip matur care pare că te înţelege; iar Iulia a făcut exact asta. A chemat salvarea după episodul violent, dar echipajul i-a comunicat că ei pot doar s-o trateze, nu să şi recolteze probe incriminatorii. E furioasă. A renunţat la multe pentru un om care i-a promis iubire până la moarte. (…)Ziua începuse frumos. <<Cafea, iubire, pupici pe frunte. La un moment dat, am făcut un duş şi am ieşit goală din baie. M-a sărutat foarte tandru, îmi spunea că mă iubeşte, mă adoră… Îmi spunea mami, că noi ne doream copii. Am făcut amor în sufragerie şi pe urmă m-a pupat o jumătate de oră. El a plecat la concert pe la şapte. Îmi spusese că vine acasă pe la zece, că are treabă la Romexpo dimineaţa. Anyway, pe la două, m-a sunat, beat, să îl iau de la Alllive, clubul lui Smiley. Clubul ăsta e la cinci minute de casa unde locuiam noi. M-am dus să il iau. Era cu alţi trei beţivi, punea muzica de pe telefon. Am ieşit la o ţigară, apoi, ca să nu mai intru să-l iau, l-am sunat şi mi-a dat ocupat de două ori. A trebuit să intru>>. Supărată, Iulia a renunţat să-l convingă pe soţul ei că ar fi cazul să se culce, dacă vrea să fie la Romexpo a doua zi la şapte, şi a plecat acasă. I-a dat mesaj pe drum, recomandându-i să-şi rezerve înjurăturile pentru prieteni. Câteva minute mai târziu, când ea era deja în pijama, acasă, el a sunat-o s-o întrebe unde este. Când a aflat că deja e acasă, a anunţat-o sec că vine să o omoare. <>”, a scris Lorena Lupu. Citiți articolul integral AICI. […]

 5. July 12, 2017

  […] a scris Lorena Lupu despre o tânără bătută de soț. La doar două săptămâni de la nuntă. Dramatic. Un (alt) […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger