Piesa zilei: I Will Survive

Bună, sunt Andreea şi administrez pagina Lorenei. Eu îi postez textele când are ban pe conturile personale. Nu vreau link la social media mea pentru că nu mă interesează celebritatea şi nici reports de la hateri, şi nici texte de la necunoscuţi.

Pasiunea mea este muzica. Şi nouă, şi veche, şi tristă, şi veselă, şi dance, şi pop, şi rock, şi de toate felurile. Tata şi mama mi-au poluat creierii cu winamp de când erau gravizi cu mine şi din winamp urla orice.
Eu o să vă postez o piesă pe zi şi o să vă spun ce simt eu în legătură cu piesa asta.

Azi o să ascultăm împreună “I Will Survive” de Gloria Gaynor.

S-au primit plângeri că postez piese fără mesaj şi fără semnificaţie. OK. Uite că azi o să celebrăm ceva profund: faptul că iunie e Luna Pride în toată lumea civilizată, şi poate cel mai cunoscut imn al identităţii queer este “I Will Survive”.

(Notă Lorena: dă şi tu un goagăl cu “I Am What I Am”, te rog eu din locul umbros în care am avut odinioară inima.)

A fost înregistrată iniţial de o trupă numită Righteous Brothers, dar versiunea Gloriei Gaynor a ajuns celebră, ascultată pe toată planeta, şi premiată cu două discuri de platină. Din pasiunea şi implicarea Gloriei intuim cât de feroce e lupta pentru a renaşte din propria cenuşă şi cum slăbiciunea există doar dacă te accepţi tu ca învins.

În anii 70, marginalizarea LGBT încă era mentalitatea dominantă în societate, şi atunci, condiţia de supravieţuitor prezentată în cântec era situaţia reală a fiecărui queer în parte.

(Notă Lorena: Apoi, a urmat epidemia de SIDA în anii 80, când s-a crezut eronat că SIDA e o “boală gay”, şi problema cu supravieţuirea a devenit 150% mai intensă, de vreme ce orice persoană identificată drept seropozitivă era imediat concediată, exmatriculată din şcoli şi facultăţi, eliminată din cercuri sociale, şi pe atunci nu aveai internet, să poţi trăi dintr-un magazinaş online de handmade sau de dulceţuri.)

“I Will Survive” e un imn al omului înjosit şi dat la o parte; e un imn al capacităţii de a te regăsi pe tine şi a nu te lăsa pradă nevoilor altora.

(Notă Lorena: mamăăă, fraza asta sună ca furată de pe catchy.ro. Şi până la urmă, zilele astea, tu eşti prada nevoilor mele, so, what’s your point, lol?)
(Notă Andreea: Dar poate-mi place să fiu prada nevoilor tale. Kek.)

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul. 

 

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: