Piesa zilei: You Need To Calm Down

Bună, sunt Andreea şi administrez pagina de Facebook a Lorenei. Eu îi postez textele când are ban pe conturile personale. Nu vreau link la social media mea pentru că nu mă interesează celebritatea şi nici reports de la hateri, şi nici texte de la necunoscuţi.

Pasiunea mea este muzica. Şi nouă, şi veche, şi tristă, şi veselă, şi dance, şi pop, şi rock, şi de toate felurile. Tata şi mama mi-au poluat creierii cu winamp de când erau gravizi cu mine şi din winamp urla orice.
Eu o să vă postez o piesă pe zi şi o să vă spun ce simt eu în legătură cu piesa asta.

Azi vom asculta împreună “You Need To Calm Down” de Taylor Swift.

 

 

Videoclipul “You Need To Calm” a fost lansat chiar azi şi a făcut, în numai câteva ore, peste 2.500.000 de vizualizări. Şi nu e de mirare. E o piesă cu un sound vesel şi captivant, de vară, cu o estetică multicoloră şi fresh, pe care o poţi pune la o petrecere pe plajă sau într-un club după ce apune soarele.

Dar nu doar ăsta e motivul pentru care vă prezint acest clip, ci pentru că mesajul e mai profund. Taylor adresează bullyingul şi hărţuirea cu care diverşi oameni care nu te cunosc şi nu au să-ţi ceară nimic ţi se suie în cap şi insistă până în pânzele albe. Desigur, subiectul se extrapolează la modul la care toţi distruşii fără dinţi în gură sau vieţi sociale o ard hateri legat de comunitatea LGBT, acum, în luna Pride, când aceasta îşi celebrează identitatea şi lupta pentru drepturi.

În loc să aloce timpul ăla de frecare a grijii propriilor vieţi şi, de exemplu, unor vizite la dentist.

Clipul e un Who’s Who al vedetelor de diverse orientări sexuale alternative, şi cuprinde fiecare culoare a curcubeului. Şi într-o scenă apoteotică, apar Taylor şi Katy Perry în costume de burger, respectiv cartofi prăjiţi, să sugereze modul în care ambele sunt “devorate” de toţi cine-plm-eşti-tu-de-fapt.

Chiar e nevoie să ne calmăm şi să nu le mai spunem altora cum să trăiască. Nu e ca şi cum le plătim noi facturile.

*

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger