PNL şi USR

Am tot evitat să scriu despre politică, pentru că mi-e bine nebanată. De cum abordez un subiect de acest gen, apar postacii, încep să mă porcăie, eu le iau mămicuțele proaste și c**ve la p… limbare și hopaaa, you can’t post or comment for 30 days. Postacul nu pățește nimic, era oricum un cont fake. Își face altul și e tot în secțiunea ta de comentarii.

Legat de conflictul PNL – USR nu am de spus decât atât. PNL nu a întâmpinat niciodată cu bunăvoință concurența pe dreapta. De cum a apărut USR, reacția lui PNL a fost de prostituată bătrână și uzată care vede cum, pe locul ei, a apărut într-o zi o prospătură cu dantura intactă și se teme că-și va pierde clienții.

Sabotajul la adresa USR, minciunile, calomniile, dezinformările au curs pe bandă rulantă, apoi, de câte ori oameni din USR se enervau, subit PNL deveneau victime, ca niște cocalari hărțuitori cărora le spui să se ducă în morții lor. “Vaaai, dar nu mai suportăăăm atâta ostilitate, ce e cu voi, aţi picat din copac, draaagă?”

Au făcut coaliţia conştientizând că, separat, vor pierde în faţa PSD. Dar nu trebuia să fii Mama Omida şi nici să ai glob de cristal să prevezi că, odată alegerile câştigate, politica de sâcâială, gaslighting şi sabotaj a lui PNL la adresa USR o să continue, de data asta pe scară mai amplă, pentru că odată ajuns la putere, ai lumina reflectorului pe tine.

Acum, USR putea să mimeze că nu se întâmplă şi că nu observă, sau putea să riposteze: ceea ce a şi făcut cu moţiunea de cenzură.

Şi din nou, PNL a revenit la placa de cocalar hărţuitor care face pe victima: “Haaai, măă, că am glumit şi eu, ce? Hai la masa tratativelor”.

Inclusiv mesajul preşedintelui, la care s-a indignat ieri toată lumea şi mama lor, că îi învinuia pe USR de toate rahaturile pe care de fapt chiar PNL le face – jocuri politice meschine – se termina cu o invitaţie la negociere. Mulţi nu au ajuns cu lectura până acolo şi nu au înţeles mesajul ultim.

În al 12-lea ceas, PNL cere pace. E un drapel alb, make no mistake. Chiar dacă modul în care e fluturat sugerează o oarecare labilitate emoţională.

Problema e că, de cum se vor linişti lucrurile, PNL va continua să sâcâie USR. Nu are cum să n-o facă. E concurenţa lor directă, pe zona de dreapta, modernistă, progresistă, cu reputaţia în linii mari ok, oricât ar căuta lătrăii din subsol să te convingă de contrariu, și orice vot în plus pentru USR e un vot în minus pentru PNL.

Și acum, vă voi relata ce mă oftică pe mine.

Modul în care tot PNL, cu mic cu mare, s-a adunat în jurul lui Câțu să-l susțină, deși Câțu face o idioțenie sinistră după alta.

Îmi amintește de modul în care și-a neglijat PSD toate responsabilitățile de partid fruntaș să îl susțină pe Dragnea, deși era clar că Dragnea tot la bulău va ajunge.

Sau cum a strâns tot PSD rândurile să o susțină nestrămutat pe Viorica, deși femeia izbutea cu greu să enunțe o frază cu sens.

Mi se pare rețeta tipică pentru România.

Cu cât un om dovedește iar și iar că știe ce face, e competent, talentat, de bună credință, cu atât face lumea pact să îl discrediteze și să îl sape, și cu cât dovedește iar și iar că e prost de dă în gropi, sau o javră fără caracter, se strânge toată lumea în jurul lui să îi declare iubire eternă, no matter what.

Câte femei mult mai deștepte și mai coerente ar fi mweritat, în PSD, sprijinul necondiționat de care s-a bucurat Viorica? Dar… nu. Câți membri de partid, de ambele sexe, au dovedit în PNL, în multiple rânduri, că sunt buni pe tarlaua lor, și totuși, nu le dă nimeni sprijinul necondiționatt de care se bucură Câțu?

Asta e frustrarea mea pe ziua în curs, stimați telespectatori. Volumul de susținere, sprijin, ajutor de care se bucură cineva în țara asta e mereu invers proporțional cu meritul real.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. Morbo says:

    daca usr e de dreapta , eu sunt papa sixtus.

  2. AFP says:

    USR e de centru, sau poate chiar de centru-dreapta economic. Social e de stânga. Totuși, electoratul USR se apropie mai tare de electoratul PNL decât PSD. Culmea e că electoratul USR nu e foarte departe nici de electoratul AUR – e vorba tot de tineri anti-sistem, anti-politicieni clasici

  3. AFP says:

    Lorena Lupu, ce te deranjează cel mai tare la Cîțu? PNDL v3.0, că a condus beat, că nu știe cât costă o pâine, că e arogant și crede că lumea trăiește din ce în ce mai bine aici?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: