Scandalagiii profesioniști

Cred că ați remarcat că siteul ăsta are și o componentă destul de pronunțată de protest în interesul omului simplu față de companiile hrăpărețe care vor să-l jecmănească. Cam așa. Sau așa. Sau așa. Sau în multe alte texte, în care descriu practici abuzive prin care o companie prejudiciază un client.

Asta are efecte pozitive, pe de o parte, pentru că, în urma expunerii, compania înțelege că e cazul să se potolească. Dar are și efecte negative.

În speță, asupra timpului și nervilor mei.

Acum câteva zile, mă contactează o duduie. Mă ia cu complimente, că apreciază ce și cum scriu, o accept în listă.

A doua zi, începe să-mi delireze despre cum a furat-o de la obraz un lanț cunoscut de supermarketuri. Și dă-i și dă-i și dă-i, diaree verbală interminabilă, de la 11 înainte de masă până la 13. Timp în care, sincer, îmi planificasem să lucrez la un proiect. Unul plătit.

Dar. desigur, genul ăsta de persoană nu are niciodată conștiința volumului sau valorii timpului pe care i-l confiscă altei persoane. După două ore de văicăreală fără acuzații concrete, îi zic: femeie, te rog frumos. Deja intrăm în a treia oră de abuz nejustificat de timpul meu. Zi-mi ce ți-au făcut concret ăia, dincolo de dramă, dezonoare și marasm. Merge și pe liniuțe.

Și îmi trimite un fotografia unui bon cu o bucată de carne la un preț. Apoi multe poze cu bucăți de carne. Fac eu, OK, aici apare O bucată de carne, care din aceste fotografii e echivalentul din realitate?

-A, nu, că pe aia mi-au luat-o înapoi.

Văd și eu că ți-au luat-o înapoi, și mai văd un lucru. Pe bonul ăsta apare un R în dreptul produsului. Înțeleg că ți-ai primit banii înapoi?

-Păi da, dar nu de bani e vorba, ci de principiu. De ce la frigider era kilogramul 13 lei și la casă 16?

Sora voastră începuse deja să se plictisească. De cum auzise că individa își actually încasase banii înapoi, începuse să se și umple de draci cu gândul la două ore irosite de-a-mpulea, ascultând văicăreală pointless.

-Auzi, păpu? Un supermarket are sute, poate chiar mii de produse, și habar n-am câte reduceri. Omul e ființă supusă greșelii și lipsei de calciu, și, în grabă, or fi ratat să scoată o promoție care s-a terminat. Mare rahat, ce să zic. Dacă ți-ai primit banii înapoi, de ce mai faci panarama asta?

-Pentru că m-au tratat oribil, am și filmări!

Să văd.

Și în filmare, ce văd. Văd o biată casieră plătită probabil cu minimul pe economie sau pe acolo agitându-se să servească o coadă lunguță și pe p3zda asta proțăpită în dreptul casei, urlând peste capetele clienților:

-Să-mi spuneți cum vă cheamă!! Ați încălcat regulamentul! Vă reclam la OPC!

Mi s-a strâns stomacul de milă. Dar nu pentru basket case-ul care îmi mânca timp cu polonicul de două ore și jumătate. Ci pentru biata femeie care se strofoca să-și facă jobul și care trebuie să-i suporte așa pe toți nepocniții zdravăn peste bot.

-Tot tu erai tratată abuziv aici?

-Da, mă ignorau și apoi m-au și bruscat.

O fi venit paza s-o roage să degajeze pista, dacă tot și-a făcut cumpărăturile și și-a primit banii.

I-am zis:

-Dacă cineva poate reclama hărțuire pe baza filmării ăsteia, e doamna casieră. Iar dacă ți-ai și primit banii în momentul când faci circul ăsta, nasoool. Eu în locul ei te-aș reclama la poliție.

-Și furtul!!???

-Ai R pe bon sau nu ai R? Ai primit banii înapoi? Dacă da, unde mai e furtul.

-Tentativa de furt!

-Las-o jos, că măcăne. Profiți și tu de un preț greșit uitat la raft să încerci să târfești atenție cu un circ fără miză.

Acum, eu sincer nu știu dacă e o tentativă individuală de cerșetorie de atenție de la o nebăgată în seamă la modul cronic, sau dacă cineva a încercat să-mi însceneze un scandal fără miză cu un lanț de supermarketuri, crezând că eu voi pune botul la două ore de văicăreală și voi rata the point.

Caz în care, ghinion, dragi copii, sora voastră are și discernământ să facă diferența între un abuz real și o rupere de fâș, și știe să se uite și pe un bon de casă, să-și tragă singură concluziile. Nu veți discredita acest site cu agaricisme.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: