Poșta redacției: Angajatul meu îmi face ochi dulci

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

“Te pup, Lorena, la mulţi ani, să ţi se împlinească toate visele în 2019. Te iubesc mult şi te citesc zi de zi.

Nu mi-e uşor să-ţi scriu, de aceea am amânat o vreme, dar chiar nu mai pot. Am o firmă mică, ridicată de mine de la zero, şi am şi câţiva angajaţi băieţi.

Unul a început să mă sune după program, să mă întrebe chestii legate de muncă. Apoi să se tot autoinvite pe la mine, cu pretexte legate de muncă, dar instinctul feminin îţi zice cine şi cu ce motiv real se autoinvită pe la tine. L-am tot refuzat. 

Apoi, de Anul Nou, le-am dat câteva zile libere să se odihnească, şi am primit un mail lung de la el, în care îmi scria că s-a îndrăgostit foarte tare de mine şi că nu mai poate aşa, trebuie să fie ceva sau va trebui să plece. 

E un tip drăguţ, dar eu îl plătesc să muncească, nu să îmi piardă timpul cu vrăjeală. Nu îmi place deloc să încurc borcanele, plus că, dacă restul angajaţilor ar observa ceva, automat mi-aş pierde respectul în ochii lor. Totodată nu ştiu cum să procedez, să nu-l rănesc pe om. Îmi place colectivul aşa cum este şi nu aş vrea angajări noi. 

Te pup mult,

X. 

 

Dragă X.,

Ţi-o fi păsând ţie foarte tare să nu-l răneşti pe om, dar remarc că lui nu-i pasă foarte tare de salariul şi partea ta de impozite pe care i le plăteşti lună de lună. O atitudine de genul “my way or the highway” arată un nivel de lipsă de respect pe care, sincer, din cât înţeleg că ai investit în firmuliţa ta s-o ridici de la zero, nu o meriţi.

Cum ai zis şi tu, îl plăteşti pe om să facă treaba prevăzută în fişa postului. Şi chiar nu ai de ce să tolerezi să joace cu tine telenovele de mâna a şaptea. Mai ales că nu ştii dacă te place real, sau au pus băieţii un pariu la beţie, dacă reuşeşte vreunu’ să i-o tragă lu’ patroana.

Clar nu ai nevoie de joculeţe de genul, aşa că îi spui amorezului, relativ rece, că în măsura în care simte că nu şi-o poate ţine în pantaloni, îi mulţumeşti pentru colaborare şi îi urezi succes în viitoarele proiecte.

Cum ai intuit corect, nimic nu subminează autoritatea unui superior ierarhic, precum o fac poveştile cu “Şi după aia am pus-o capră, şi nu ştiu cum i-am băgat-o, dar s-a pârţâit, frateee, de zici că îi crescuse un al doilea c*r în p***ă.”

Pentru că ştii şi tu, cum o ştiu şi eu: dacă ăla marchează la tine, o  să se laude şi cui nu vrea să afle.

De ce să facă asta pe banii tăi? No way, m’am!

Şi nu eşti mă-sa, să-i menajezi sentimentele. E adult, să-şi asume responsabilitatea. Iar dacă şefia bonomă îi face pe puleţi să bălească pe tine, schimbă un pic foaia. Urmăreşte acest recital de virtuozitate actoricească al lui Alec Baldwin, în filmul altminteri obscur Glengarry Glen Ross.

Vezi scena asta, inspiră-te, ia-l pe limbric la un pic de baldwinită şi pariez că o să-l iasă fanteziile erotice cu tine pe nas şi anus concomitent.

Ai o firmă să produci, nu să fii mama răniţilor şi dulcineea unora pe care-i plăteşti să-ţi aducă rezultate.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

Foto: pixabay.com.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. 0vershade says:

  Niciodată să nu ai o relaţie amoroasă cu cineva de la firma la care lucrezi. Fără excepţii.

 2. Ana Araia says:

  Știu că ” găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm” e aproape sută la sută adevărat, dar tare mi-aș dori ca în acest caz să nu fie și ”Dragă X” să-ți urmeze sfatul!

 3. Traian says:

  Ioi ce distribuție are filmu ăsta de care n-am auzit până acum!

 4. antigelu says:

  Draga X, arata-i clar baetasului cine e seful. Nu te baga in asternuturi cu el.

  Mai am un caz, in desfasurare: ea termina facultatea, isi declara iubirea pt un fost profesor, asta o accepta, are fericiri cu ea si dupa un timp, din senin, pune punct si ii da papucii fetii.

  Fetica face intre timp ce avea in vis, o firma a ei in strainezia. O face, o pune pe picioare, merge bine si cine crezi ca apare strapuns de o iubire noua si gingasa? Da, fostul profesor. Eu nu ma bag, dar mormai de pe margine. Sper sa fie fericiti si pe ala sa nu il apuce iarasi plecatul.

 5. Unu says:

  @antigelu, mormăi de necaz că l-a preferat pe profesor? Asta e, nu toate “știe să apreciază baetasul jmeker” care ești tu… Soarta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger