Poșta redacției: Cum, Doamne iartă-mă, se cucerește un bărbat?

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.
Şi misiva:

 

 

Bună, Lorena

Profit de posta redacției ca să-ți cer un sfat sau mai multe, asta bine-înțeles dacă ai timp, chef și consideri că se merită.
Sunt o gagică de 25 ani, fiică a familiei prea tradiționale, prea ca la țară (știi tu, muierea la cratiță,  cu copiii și lighioanele curții, fără prea multe așteptări de la viață și bărbatu’ sultan, cu drept de ce vrea basca lui) și evident am fost crescută fără sa învăț de la maică-mea cum se comportă și ce așteptări are o femeie, respectiv de la taică-miu cum ar trebui sa se comporte un bărbat (bine, nu-i judec, sunt oameni OK în fond și și-au făcut meseria de părinți cum au știut ei mai bine).
Ooook, și acum întrebarea care mă frământa de 10 ani: cum, doamne iartă-mă, se cucerește un bărbat? Unora le vine automat chiar dacă se trag dintr-o familie asemănătoare cu a mea. Să-ți explic: citeam pe un site că, dacă vrei să atragi și să păstrezi un bărbat trebuie să nu-l cicălești (ceea ce mi se pare OK, hai să fim oameni decenți), să fii mega zână, mereu scoasă din cutie, elegantă, îngrijită, parfumată, epilată etc etc., apoi prima pe plan profesional și amantă cu A mare în dormitor.
Bun. Doar că vorbeam cu un tovarăș din copilărie și zicea: băi, mie nu-mi plac femeile astea care-s top pe toate planurile, pentru că am senzația că nu sunt statornice în relație. Deci, dacă ești prea zeiță haladită, sperii lumea. Dacă o dai din prima, faci amor spumos și îți dai frâu liber fanteziilor,  “ești curvă și cine știe câți ai însirat și evident nu se merită”, dacă esti timida și nu te freci din prima, a doua, ești proastă, sau cu nasu’ pe sus, sau amândouă. Dacă îl iei acasă și-i faci o ciorbă d-aia să meargă la suflet, începe sa ceară haleală ca la mă-sa-n bătătură, iar dacă nu prestezi “ai devenit leneșă, înainte făceai aia și ailaltă”; dacă nu faci nimic, iarăși nu-i bine. În fine, e mereu cate ceva. 
Ia zi-mi, te rog, cum fac să-mi găsesc și eu unu cu care să am un raport decent, omenesc, civilizat, să fie pe sentiment, dar totuși să nu fie atârnache, cu phoothaiuri galactice de la apus la răsărit și invers, să respecte egalitatea între parteneri dar totuși să nu fie zgârcan și să vină câteodată cu un buchet de flori, o ciocolată, un dres, soul mates, bff, ride or die, înțelegi tu. 
Mersi.”

Bună, X,

Întotdeauna, oamenii se miră cum femeile bune nimeresc niște jeguri de oameni, și cum scorpiile se mărită cu tipi fabuloși. Scrisoarea ta, și modul în care acorzi atenție tuturor fițelor, arfelor și capriciilor enumerate de bărbați, conțin exact răspunsul la această dilemă.

Cu cât îl bagi mai mult în seamă şi-i sufli mai mult în coarne, şi faci orice şi oricum ca să meargă relaţia, cu atât ăla se va simţi mai stăpân pe situaţie şi-ţi va face mofturi şi figuri mai nesimţite şi mai exagerate. Cazul maică-mii cu taică-miu. Ea nu ştia cu ce să-l dea peste cap. El vedea că orice moft îi e îndeplinit, şi plusa cu tupeu. La final, tot el a părăsit-o. Taman pentru o tipă bitchy, care-l trimitea după ţigări când voia păsărica ei.

Prin urmare, poate că ar trebui să te concentrezi un pic mai puţin asupra găsirii unui partener, şi un pic mai mult asupra formării propriei tale personalităţi. Ca să ai şi tu aşteptări. OK, el vrea amantă, bucătăreasă, menajeră, dar tu? Tu ce vrei? Tot ce citesc eu în scrisoarea ta e cum vrei să corespunzi cât mai mult şi cât mai bine așteptărilor unui cetăţean.

Şi poate aici e secretul. Te străduieşti prea tare.

Un bărbat nu e un job şi nu vine cu fişa postului. Un bărbat e un om, şi acestui om îi poţi câştiga afecțiunea şi atașamentul, în măsura în care te prezinţi şi tu ca un om, cu calităţi şi defecte. Nu ca robotul perfect de bucătărie, acum cu patru noi funcţiuni.

De unde şi până unde să-i permiţi să-ţi facă observaţii legate de faptul că numai tu ar trebui să găteşti sau numai tu să faci curat în casă? Înseamnă că ai permis ca relaţia să evolueze total greşit de la bun început. Pune problema de la primele dates: Vreau un tip care găteşte şi care face curat.

Îndrăzneşte să vrei şi tu lucruri.

Şi încă un lucru: nu mai asculta bărbaţi teoretizând despre ce le place, generic, la femei şi ce nu. Dacă-i asculţi făcând teorie, bărbaţilor le place o sclavă în bikini, care le face o friptură, o felaţie, şi apoi se bagă înapoi în cutia din care a fost livrată din Taiwan.
În realitate, când se îndrăgostesc, iar femeia nu pare să pună botul la orice pretenţie ridicolă, focusul bărbaţilor se schimbă în “ce pot face eu, să fie fericită Marioara”.

Prin urmare, bărbaţii se cuceresc precum urmează.

A) Nu mai accepta dates cu tipi care-s yeah, whatever. Ăia o să vină cu listă de aşteptări şi pretenţii, iar tu nu eşti anyone’s slave.

B) Acceptă dates cu tipi care par cu adevărat interesaţi de persoana şi visele tale. Şi care vor să te cunoască ca om. Spune-le că date-ul nu e neapărat garanţia unui interes romantic, ci că vrei şi tu să descoperi cum sunt ei pe plan uman.
Şi crede-mă, e important. Sexul e mişto, dar numai în măsura în care ai compatibilitate umană reală şi reciprocitate asumată a sentimentelor cu tipul, şi vreți amândoi să lucraţi la relaţia aia.

C) Filtrează-i şi dă-le eject celor care vor vizibil doar să dea o bucă. Nu există nici o împlinire umană în chestia asta. Şi anuntul.ro e plin de cucoane care oferă exact asta: o oră din timpul lor, fără obligaţii, contra cost.

D) Vezi cât de receptiv e tipul la nevoile tale. Şi, în timp ce povestiţi adorabil, enumeră-le suav. Vrei să ştie să gătească. Vrei să ştie să facă curat. Vrei să ieşiţi o dată pe săptămână în oraş. Ai încredere că el va şti să extragă din tine ce vrea, bărbaţii sunt experţi în asta. Treaba ta e să prezinţi ce doreşti tu.

E) Dacă te ia cu “gătitul şi etc. sunt treaba femeii”, te scuzi că a intervenit ceva şi pleci acasă. NU vrei relaţia unde tu performezi ca menajeră moca şi stăpânul care nu-ţi plăteşte salariu îţi face mofturi că nu e destulă sare-n ciorbă.
Gătitul şi etc. erau treaba femeii când femeia stătea acasă şi făcea NUMAI asta, în timp ce bărbatul întreţinea familia. Când tu ai propriul tău job şi propriul salariu, nu ai timp de ascultat bullshiturile astea.

F) ARATĂ APRECIERE.
Aici greșesc multe femei. OK, găsesc un tip interesat să accepte o relaţie echilibrată, unde pun amândoi mâna pe cratiţă şi pe aspirator. Dar, pentru că el nu e la nivelul lor, îl umilesc şi-l ceartă. Până când acela renunţă să mai încerce.
Să zicem că tipul te cheamă la el acasă şi-ţi face paste cu sos de roşii. A fiert pastele prea mult şi-s fleşcăite, iar sosul de roşii e insuficient condimentat.
OK. Dar omul şi-a dat interesul. Chiar dacă nu e perfect, e un prim pas. Apreciază-l. Spune-i că ţi se pare foarte tare. Bucură-te.
Nimeni nu vrea să gătească prost, dar așa iese prima oară. E un început, şi o dovadă că vrea să-ţi fie pe plac. Încurajează-l, complimentează-l, dă-i eventuale tips and tricks “să iasă pastele ŞI mai bine”, iar el o să fie fericit că a făcut un lucru bun.

G) Nu programa sexul.
În sensul că da, ok, nu-l face până nu simţi că e o conexiune reală, profundă între voi, dar nici nu-l pune în ipostaza aia ingrată din poveşti în care el trebuie să împlinească şapte încercări să câştige acces la fanta roz. Genul ăla de sex – trofeu e cel mai nesatisfăcător sex posibil.
Când un om chiar e alături de tine, vrea să petreceți timp împreună, vă simţiţi bine unul în prezenţa celuilalt, – şi-i ies şi pastele decent – , phoote-l tu.
Mulţi bărbaţi își doresc în secret să fie apucaţi de poolă, chiar dacă nu ţi-o vor spune niciodată în sesiuni de discuţii filozofice: Ce ne dorim de la femei.
Ideea e să-l apuci de poolă după ce te convingi că te place mult şi vede în tine un partener demn de respect, nu înainte.

“Dar, Lorena, nu cunosc pe niciunul care să fie așa.”

Învaţă să fii confortabilă cu tine însăţi singură, până apare unul care să vrea să fie așa cu tine. Ăia care nu vor să-şi caute menajere moca în altă parte.

Sper că ţi-am fost utilă,
Lorena.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: