Poșta redacției: Despre băgarea în seamă

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Prin urmare, tratăm cu maximă seriozitate solicitările lui de ajutor, fie că vin pe mail, fie – ca în cazul de față – în secțiunea de comentarii, dar formatul e vizibil de Poșta Redacției.

Misiva de astăzi este.

“Mădălina, iartă-mă,
știu că nu o să îți placă ceea ce o să spun=comentez.
Dar asta e, îmi asum asta.
Știu că nu e treaba mea, că nu mă privește viața ta. Dar o să îmi spun părerea,cu riscul de-a te supăra.
Nu o să înțeleg niciodată cum o femeie frumoasă ca tine, deșteaptă, puternică, care are și bani, care poate avea mulți bărbați la picioare, cum se poate iubi o femeie ca tine cu un bărbat ca Nick, care are reputația pe care o are, și care are și o vârstă, iartă-mă dar nu o să înțeleg niciodată asta, nu o să înțeleg niciodată cum o femeie ca tine poate avea o relație cu un bărbat ca Nick?!
Să mă ierte Nick, nu vreau să îl jignesc, departe de mine gândul ăsta, dar cred că tu ești o femeie care meriți mult mai mult din acest punct de vedere, dacă e să vorbesc în metafore ești o prințesă care nu se poate iubi decât cu un prinț, o prințesă ca tine nu poate fi destinată decât unui prinț ca ăia din cele mai frumoase povești, pentru că și tu ești o prințesă precum cele din povești. 😊 Nick,iartă-mă, nu vreau să te desconsider ca bărbat, știu ce palmares impresionant ai când vine vorba de femei, nu vreau să minimalizez șarmul tău și puterea de seducție a unei femei, dar cu toată sinceritatea spun, cu riscul de-a te supăra, cred că Mădălina merită un prinț ca ăia din cele mai frumoase povești. 🙂 Să nu te superi pe mine, să mă ierți, dar pentru tine e cam târziu să mai fii prinț 🙂 Poate că atunci când erai un pic mai tânăr erai ca un prinț, poate ca ai fost un prinț la viața ta, dar știi cum e, timpul nu iartă pe nimeni, vine o vreme când trebuie să accepți că anii au trecut și că trebuie să fii bunicul care le spune povești nepoților (De ce nu cu prinți și prințese. Ca Mădălina.) la gura sobei. 🙂 “

Ce vreau să te întreb, Lorena, crezi că tipul care a scris acest comentariu merită detestabil? 🙂 Ce părere ai de relațiile în care sunt diferențe mari de vârstă, chiar și de la 20 de ani în sus? Aș vrea să îmi spui părerea ta, pentru că tu ai răspunsuri bune mereu chiar și la situațiile cele mai complicate.

 

***

Dubios mod de a începe. Am crezut că ai greșit adresantul.

Apoi am văzut că e copy – paste după ceva comment sau mesaj privat și, judecând după cât ești de implicat, cum în mod cert nu ești Mădălina și nici Nick, există o oarecare posibilitate să fii boul incredibil de indiscret și de intruziv care a produs oligofreneala asta. Dacă nu ești, dacă doar ai citit inepția asta pe un perete, îmi cer scuze.

Tipul nici măcar nu merită “detestabil”, merită “ignorabil” şi atât, ca bâzâitul de muscă. Pentru că se bagă într-o relaţie pe care n-o cunoaşte şi, cu o experienţă de viaţă care, din câte se vede, arată a locuit cu părinţii şi jocuri video, dă o părere care geme de prostie, discriminare pe bază de vârstă, jigniri la adresa tipului din relaţie şi o naivitate de-aia infantilă, categoria grădiniţa de retardaţi.

Să analizăm motivaţia băgării în seamă.

De câte ori pe un gigel îl apasă grija de viaţa amoroasă a unei fete, e pentru că gigel băleşte, mai mult sau mai puţin asumat, la respectiva. Nimic nou sau neaşteptat până aici.

Chestia cu care începe “n-o să-ţi placă ceea ce-ţi spun / cu riscul de a te supăra” e singura dovadă de luciditate din toată maculatura. Că-ţi convine sau nu, Mădălina a ales. Şi are motivele ei pentru care a ales. Nu pentru succesul la femei, ci din lucrurile bune pe care le aduce Nick în acea relaţie. Ca tip matur, probabil că are bani şi ştie să-i folosească, probabil că face treburi în casă sau plăteşte o menajeră fără să facă tamtam. probabil că are altă înţelegere asupra vieţii, probabil că are conexiuni şi rezolvă mai uşor lucruri. Probabil că e o companie agreabilă şi interesantă, probabil că are lucruri interesante de vorbit.

Nu cucereşte multe femei pentru că are pur şi simplu succes la ele ci, în mod sigur, superoferta vine cu multe bonusuri pe care nu le ştii. Şi de care nici măcar nu eşti conştient, în naivitatea ta.

În fine, ştie Mădălina ce ştie.

Să aberezi că una merită un prinţ din poveşti e absurd şi sugerează fie că eşti tu prost, fie că o iei pe ea de proastă. Prinţi din poveşti nu există, şi dacă prin asta înţelegi doar tinereţe şi frumuseţe, regret să ţi-o spun, dar tinereţea şi frumuseţea de unele singure arată bine doar într-o fotografie şi nu sunt assets într-o relaţie solidă pe termen lung.

Singurul moment în care se justifică să te bagi în relaţia altora e când vezi un abuz. Violenţă fizică, gaslighting, umilinţă verbală, şi aşa mai departe. În rest, vezi-ţi dumitale frumuşel de treabă şi respectă alegerile oamenilor.

Are sens să începi cu “ştiu că te superi dacă zic asta” dacă Mădălina face inconştient ceva care te afectează. Să zicem, e vecina ta şi ascultă Rammstein prea tare la ora 2 noaptea. “Dragă Mădălina, ştiu că te superi dacă zic asta, dar nu pot dormi de muzica ta”. Sau lucrează cu tine în birou, se descalţă la muncă şi îi put dresurile. Ceva care, într-un fel sau altul, să te privească.

Dar să te legi de viaţa şi relaţia femeii, când ea e perfect mulţumită de iubitul ei, NU SE FACE.

Să fiu Mădălina, aş da block direct, să fiu Nick, aş da un haha şi un “Hai că eşti cam măricel pentru poveşti, e timpul pentru Cocoşatul de la Notre Dame. Cartea, nu desenul animat”.

Relațiile între persoane de vârste diferite pot funcționa foarte bine, sau foarte prost, în funcție de cine e în ele. Cert e că au existat din cele mai vechi timpuri, există acum și vor dispărea concomitent cu omenirea. De obicei, cei care aleg un partener cu mulți ani mai în vârstă o fac pentru stabilitate și confort. Nu vor prințul din povești, ci direct împăratul. Ș e o decizie care îi privește doar pe ei, nu pe tine sau pe mine.

Înțeleg că e greu ca femeia pe care o placi să prefere pe altcineva, dar comentariile de genul ăstuia n-o să facă decât să o scârbească mai tare. Poate că e o idee să o lași în pace și să îți cauți prințesa în altă parte.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

 1. Radu says:

  Total de acord in privinta autorului.

  Dar relatiile cu diferenta de varsta de 20 ani au tendinta sa fie cam nasoale peste X ani(nu ca majoritatea relatiilor ar straluci peste X ani).
  Sigur, cel tanar da la schimb fizicul sau, energia, entuziasmul, pofta de viata pentru un confort material.
  Dar oricum ai da-o, peste 10-15 ani, fie cel tanar o sa fie mega frustrat “mi-am irosit tineretea pentru niste bani si acum tre’ sa am grija de un mos/baba” — fie cel mai in varsta va fi frustrat “am scos-o din foame si am realizat-o si acum la pensie imi da papucii”.
  Am vazut si ras-vazut, pe termen lung, foarte putine relatii cu diferente de varsta de 20 de ani sunt satisfacatoare pentru ambii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: