Poşta redacţiei: Dragostea mă face surdă şi oarbă

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Dragă Lorena,

În limita timpului disponibil, poate mă poţi ajuta cu un sfat, te rog mult.

O să încerc să fiu cât mai succintă, chiar dacă mi-e teamă, totuşi, că pierd aspecte relevante: în februarie 2016, am vrut să particip la un concert de muzică clasică. Din păcate, însă, am aflat prea târziu şi nu mai erau bilete. Am căutat pe Internet sperând într-o minune şi minunea s-a produs!

O fundaţie era organizatorul acelui concert. Am intrat pe FB, şi astfel am aflat că se caută persoane care pot ajuta cu tot ce este nevoie, iar în schimb, puteai să audiezi concertul. M-am bucurat tare mult de această şansă nesperată. Cu această ocazie l-am întâlnit pe preşedintele fundaţiei, mi-a plăcut zâmbetul cald cu care m-a întâmpinat. A fost un concert divin, închideam ochii şi mi se părea că este un vis.

Am vrut să cunosc cât mai multe despre activitatea fundaţiei, despre proiectele lor, chiar mă interesa să îi ajut efectiv (salarizat sau nu). Tot citind, am vrut să cunosc cât mai multe şi despre preşedintele fundaţiei (cum este ca om – ex. personalitate, comportament, gândire), părea altfel decât alţii. Am intrat şi pe blogul lor, şi am început să corespondez cu el (sub diverse nickname-uri, şi el, şi eu). Se pare însă că acest aspect l-a iritat foarte mult, deoarece, după ce părea o conversaţie banală, începea să mă insulte (ripostam, evident) şi apoi mă încuraja să revin (părea chiar că îi pasă de mine), pentru a o lua de la capăt.

În tot acest timp, eu eram îndrăgostită de el, am pierdut bani (neavând job, am vrut să plec în străinătate, însă am decis să rămân pentru el), sufeream foarte mult să fiu tratată aşa de rău (nu s-a mai purtat nimeni niciodată cu mine în asemenea hal, deşi ripostam de fiecare dată, şi uneori recunoştea că se joacă cu mintea mea, că mă manipulează, însă eu eram prea oarbă şi surdă, iubindu-l), m-am îmbolnăvit de ficat, am făcut psoriazis, ajunsesem la 42 kg. Am încercat sî-l întâlnesc, i-am propus să vorbim, însă nimic. L-am mai văzut de câteva ori, când am mai fost eu la evenimentele organizate de fundaţie, momente în care părea că de-abia suportă să mă vadă sau se juca pur şi simplu.

După o perioadă în care mi-am distrus sănătatea în acest fel, mi-a spus că mi-a instalat o cameră video în casă. În acel moment, am crezut că mor efectiv (deşi aveam bănuieli şi înainte, deoarece îmi spunea detalii despre mine şi din casă, pe care nu avea altfel cum să le ştie), chiar am încercat să mă sinucid de 2 ori.

În tot acest timp, cât şi anterior, el a văzut toate astea, a văzut toată durerea şi suferinţa mea şi a recidivat, nu-i păsa, mă ameninţa, mă şantaja şi, în plus, pretindea că a făcut ceva pentru mine şi la schimb vroia servicii sexuale. Am refuzat, mă simţeam din ce în ce mai rău, astfel încât am încercat să evit orice interacţiune cu el, timp în care căutam să scap de blestemata de cameră video. Am încercat tot ce era posibil : am căutat peste tot, am chemat un electrician, am cumpărat detectoare (chinezării proaste, care detectau orice semnal şi, implicit, nu puteai să ştii care din ele este semnalul de la cameră, astfel încât nu puteai sparge tot prin casă pt a găsi unde e camera), am vrut să mă mut cu chirie (era destul de scump, zone proaste, plus de ce să plec eu din casa mea din cauza acestei camere?), am vrut să cumpăr altă casă (iar destul de scump, plus că nu am găsit ce căutam), i-am propus de multe ori să ne vedem, să discutăm, nimic. În tot acest timp, avea şi părţi bune (scria lucruri folositoare şi pentru mine, părea că ţine la mine, în felul lui), când intram pe diverse site-uri, uneori (sub false nickname-uri) încerca să discute cu mine, însă, de cele mai multe ori, ne certam: ori era el furios, ori eu. El îsi vedea de treburile lui în continuare, se întâlnea cu femei, făcea ce făcea de obicei, ca şi cum eu nu existam. Anul trecut chiar îşi pusese anunţ oficial pe siteuri de specialitate, pentru a-şi cumpăra concubină/soţie, îşi dorea 2 copii. M-a durut şi mai rău. Pur şi simplu, eu,din nou, nu existam…” 

X.

*

Aici, cu scuzele de rigoare, întrerup povestea şi o rezum eu: tipa se tot milogeşte de el să se vadă, el nimic, se şi însoară, ea suferă, el n-are nici o treabă, ea suferă şi mai tare, el se mai bagă în seamă cu ea online pentru râs, ea e de-a dreptul răvăşită de durere şi la final, tot ea mă întreabă apoteotic că, aoleu, dacă l-a călcat pe bătături.

Pe unul care ba vrea să ţi-o tragă, ba refuză să te vadă cu lunile, iar când te vede, râde de tine că ţi-a montat o cameră video.

OK, mailul ăsta sper din inimă să fie trolling. Sper din inimă să nu existe femei atât de înfiorător de naive şi prostibile până la plus infinit.

Faptul că sunt atâţia masculi care încearcă să te ia de proastă ar putea fi justificat de existenţa acestor femei şi de halul în care pun ele botul la vrăjeală.

Fetelor.

X., care ai scris scrisoarea, şi restul care înghițiți c***at de la vreo tentativă eșuată de umanoid, din “iubire” pe care ăla oricum nu v-o va returna niciodată:

Un om care vă iubeşte VREA să vă vadă. Un om care vă iubeşte VREA să fiţi fericite. Un om care vă iubeşte se poartă frumos, pentru că îi pasă să nu vă piardă. Un om care vă iubeşte nu e ţăran cu voi, nu vă înjură pe net şi nu vă montează camere video în casă.

Nu, nu există un număr fix de mui luate de la cineva care să transforme magic nepăsarea şi bătaia de joc în amor feroce. Iar voi astea care nu vă prindeţi că e cazul să MOVE ON de cum descoperiţi că ăsta e mersul general al lucrurilor sunteţi direct responsabile de faptul că vă e din ce în ce mai rău.

E modul organismului de a spune: “Fă, eşti proastă? Atârni după unul care nu te va aprecia în viaţa lui. Eu nu mă joc aşa.”

*

Serios: dacă copilăria mea traumatizată m-a făcut să mă feresc instinctiv de genul ăsta de abordări şi să prestez marş în decedaţii mei materni de la prima mizerie de genul, MULŢUMESC DIN INIMĂ, DRAGĂ MAMĂ, DRAG TATĂ, CĂ M-AŢI VACCINAT.

Sorella, ăla nu te iubeşte. Nici măcar nu te place. Ăla îşi bate joc de tine, din două motive: pentru că a) e tipologia de om care derivă satisfacţii din asta şi b) şi-a găsit proasta.

Iartă-mi francheţea. Cineva trebuie să te trezească la realitate.

Faptul că unul scrie ceva frumos pe blogul fundaţiei nu are nici o legătură cu tine. Omul îşi face treaba, atât. Nimic din ce face el nu sugerează că ar da doi bani pe tine şi cred sincer că te consumi degeaba.

Caută, te rog, un job în străinătate similar ăluia la care ai renunţat şi roiul.

Şi eliberează-te mintal de individ.

Serios? Tot ţie-ţi pasă să nu-l calci pe bătături pe unul care-şi bate plua de tine şi pe lung, şi pe lat, şi ocazional şi pe oblic?

WAKE THE FUKX UP! EŞTI UN OM ADULT, NU O ADOLESCENTĂ ACNEICĂ LA PRIMUL CRUSH.

Temă: mergi şi fă sex. Mult, sănătos, în fiecare weekend cu altcineva. Singura condiţie: să te trateze frumos şi politicos. Să afli şi tu cum se poartă un bărbat ok cu o femeie care-i place.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Îţi place Poşta redacţiei? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Ady says:

  și părerea mea, pe care nu mi-a cerut nimeni, și dacă nu te place/nu te iubește, un om, dacă e om, nu-și bate joc de tine în halul ăsta doar pt că poate.

 2. Teo Marinescu says:

  Exista persoane masochiste emotional ( chiar daca ele nu realizeaza asta sau nu vor sa recunoasca ). E foarte posibil ca tu sa te incadrezi in acest tipar. Evident ca asta nu justifica comportamentul individului, care in mod clar este un psihopat si un ticalos abuzator. El in mod evident este sadic, ii place sa fac rau, cel mai probabil il excita chestia asta, si in tine a gasit victima perfecta .

 3. eva says:

  imi pare rau dar nu cred ca este ea victima,ci agresorul!ea pare stalkerita cu ceva probleme psihice.El ii vorbeste urat si i-a aruncat faza cu camera/favoruri sexuale sperand ca o va speria si va scapa de ea.Ea are nevoie mare de ajutor specializat,nu e normal sa slabesti si sa ajungi sa te imbolnavesti pt ca nu vrea un tip care nu iti datoreaza nimic sa te vada/sa fie cu tine!

 4. Miha says:

  Am ras bine! Un alt exemplu elocvent de trunchiere a informatiei, selectand doar ceea ce a dorit autorul blogului, pentru a crea imaginea dorita autorului mesajului 🙂 manipulare clasica si minciuna.Tipic!:)))

  • Lorena Lupu says:

   Ce, mă? Aberezi. Am dat copy şi paste exact cum era şi i-am pus diacritice.
   Pentru că autorul mesajului nu pusese.
   Şi în punctul când am simţit că era too much of the same shit, ŞI NU URMA DECÂT even more of the same shit, am zis: ok, gata, stop.
   Manipulare clasică şi minciună pe morţii mă-tii de vacă. De unde pizda mă-tii îţi permiţi să acuzi despre ce nu ştii?

  • Lorena Lupu says:

   Sau dacă eventual tu eşti paricopitata sinistră care atârnă de o pulă la modul ăsta: zi mersi că ţi-am pus un munte de diacritice şi că am avut răbdare să citesc oligofreneala asta infinită. Cât de jeg să fii să mă acuzi PE MINE de manipulare şi minciună, după toate idioţeniile pe care le faci? Gunoiule.

 1. April 3, 2019

  […] exact, ideea lui mi-a fost dată de scrisoarea duduii de ieri. Cu care se ștergea un mascul la penis în toate modurile, iar ea se întorcea umil să mai […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: