Poşta redacţiei: Flirt sau prietenie?

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimi(te)ți problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată remunerată.

Subliniez: dacă NU vrei să scriu despre, NU-mi trimite o poştă a redacţiei cu amendamentul “dar vreau răspuns privat”, după ce am citit un întreg roman fluviu. Există două opţiuni: vrei formatul ăsta, sau îmi recompensezi timpul. Merci de înţelegere.

Scrisorica de azi spune aşa:

***

Bună, Lorena,

Sunt X, sunt gay, lucrez în corporaţie şi am 27 de ani. Arăt bine, merg la sală, am grijă de mine, să nu se vadă vârsta, acum că mă apropii de 30, ştii cum e. Ajunge să ştii tu că eşti bătrân, nu trebuie să se citească pe tine de la următoarea intersecţie.

(Una e să te apropii de 30, dar stai să vezi cum e când te îndepărtezi. Notă Lorena.)

M-am angajat nu de mult la o firmă destul de ok, nu spun domeniul că te citesc unii de aici şi n-am niciun chef să mă recunoască. Ideea e că eu sunt genul super out, genul care n-a ieşit din dulap pentru că n-a stat niciodată înăuntru, şi colectivul de aici e ok, foarte incluziv, nota 10.

Am un coleg, un tip cu câţiva ani mai mare, super handsome, care mi-a zis din prima zi că e straight şi că are prietenă, dar tot din prima zi, e foarte prietenos cu mine. La modul mult prea prietenos. Vrea să mergem la sală împreună, e foarte vorbăreţ, vrea să ştie totul despre mine, mă ia în braţe şi îmi dă senzaţia că flirtează toată ziua. Dar nu uită să menţioneze cam la două ore că e straight.

Tipul e cute, aş încerca ceva, mai ales că vrea să petrecem timp liber împreună. Dar dacă e chiar straight şi o dau în bară, şi îmi stric atmosfera ok de la muncă cu genul ăsta de neînţelegere?

Tu ce ai face?

X.

***

Dragă X.,

Eu probabil că aş sta în banca mea, pentru că, după cum spune o vorbă din bătrâni, nu te catch sub fereastră că-ţi pute pe la nas.

Nu ştii ce plângere poate să aterizeze la HR şi apoi să stai să te justifici că te-ai dat la colegul tău care ţi-a zis explicit că e straight, şi să ai anchetă disciplinară. Nasoluţ. Să le explici unor tanti simandicoase cu câte trei copii, care nu mai fac sex cu soţii lor de vreo cinci ani că ăsta se tot băga în seamă cu tine nu prea merge. El poate spune că era doar prietenos şi tu un obsedat.

Dar ţie îţi cam place ăsta, că altfel nu-mi scriai. Şi ai un vibe că ăstuia îi placi tu, că altfel te reprofilai rapid.

Nu-l cunosc pe tip, dar speculez: poate că o face din curiozitate, sau poate că are o atracţie faţă de bărbaţi pe care nu şi-o asumă – de aceea îţi tot spune că e straight – sau poate că e un mod de a se da hard to get. În ideea că aşa te face să te milogeşti.

Ce fac eu cu genul care se dă interesant în acest mod? Îi cedez complet iniţiativa.

Da, mergi cu el la sală dacă vrea la sală, ieşi la băut dacă ţine neapărat să mergi la băut, dar fii cât se poate de casual, nu arăta semne de interes amoros şi întreabă-l de gagică-sa. Lasă-l să se spargă singur în anchetă şi să iniţieze el eventualele escalări.

A zis că e straight? OK, prefă-te că-l crezi şi tratează-l ca atare. Dacă joacă teatru prost cu tine, joacă şi tu teatru prost cu el. La un moment dat, îi cade masca. Şi când îi cade, tu, total şocat: Păi, stai, n-ai zis tu că erai straight? Sunt de-a dreptul siderat.

Uneori, e mai simplu să joci în piesa pe care o propune cel care intră în joc cu tine. Da, bro, suntem cei mai straight.

Cu cât te agiţi mai puţin, cu atât genul hard to get renunţă la figuri. Cu cât muşti momeala şi te milogeşti de genul hard to get, cu atât îi alimentezi joculeţele de doi lei.

Remember: nici măcar Austin Butler n-ar merita să înduri umilinţa unei plângeri pentru hărţuire la HR. Mai ales dacă jobul e bun. Răbdare şi autocontrol. Vezi, asta e partea bună când te apropii de 30, şi cu atât mai mult când te îndepărtezi. Nu te mai bazezi pe erecţii ca la 20 de ani, în schimb autocontrolul nu te lasă niciodată la greu.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe Tiktok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: