Poşta redacţiei: În pat cu exul

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună, Lore, 

Sunt gay, am 24 de ani şi am o relaţie stabilă. Încerc să am o relaţie stabilă. Al meu de acum mi-a zis toate lucrurile pe care le visam şi eu de la o relaţie, şi am acceptat să mă schimb pentru el în toate felurile în care a vrut el. Simţeam că e altceva şi că merită. 

Singura parte care nu e ok şi mă enervează îngrozitor de tare e exul lui. Tipul ăsta îi dă zilnic nu ştiu câte mesaje, îi cere să se vadă, deşi ştie că suntem împreună. Al meu zice că nu mai e nimic, dar nu îi poate da papucii mai hotărât pentru că oricum nu scapă de el. Alaltăieri ne-a sunat la uşă un sfert de oră, am vrut să ies şi să-l bag în morţii lui de atârnător, dar al meu nu m-a lăsat, că aud vecinii şi că nu e ok. Nu vrea să-l pun la punct şi nu face nici el ceva clar să-l alunge, dar zice că e cu mine. 

Toată chestia asta mă scoate din minţi de-mi vine să bat oameni pe stradă. 

Ce fac? 

X. 

***

Dragă X,

Faci ceva scurt şi cuprinzător. Îi zici s-o fută pe mă-sa. Sau în cazul vostru, pe ta-su.

În vocabularul pickup artiştilor straight există termenul “mentalitate de abundenţă”. Adică, să faci să pară că ai opţiuni, şi că eşti idolul la femei, şi că toate femeile sunt disperate după tine, şi cu asta îi sugerezi celei pe care vrei s-o agăţi că e doar una din multe şi să-şi ia număr de ordine la tine, că poate aşa o determini să vadă ce mândreţe are sub nas şi să lupte ea pentru tine.

Evident, nu funcţionează decât cu gagici fără self-esteem. Una cu un pic de respect pentru propria persoană îi cântă piesa mea Jet.

Acum, ce face ăsta e să practice mentalitate de abundenţă într-un cuplu stabil, iar asta mi se pare incalificabil. Pentru că în mod normal, dacă renunţi la toată libertatea ta emoţională şi sexuală pentru cineva, şi îi oferi exclusivitate, all games are off. Ăla oferă acelaşi lucru la schimb, sau să-ţi sugă pula, şi nu la modul plăcut.

Faptul că, pe lângă tine, ăla simte să extragă validare şi confirmare stringing along un alt gigel ne spune că în mintea ăluia, exclusivitatea nu e reciprocă.

Drept care, cântă în cor cu mine: Am pentru tine un singur secret: JET!!

Cine nu vede în tine întregul potenţial când îi pui totul pe tavă trebuie mutat înapoi în catastiful de hookups şi hai pa că dacă vrei să vezi ce opţiuni am eu, uite coadă până la Galaţi.

Ai doar 24 de ani. Ai o viaţă înainte. La un moment dat o să apară cineva care să răspundă la iubire cu iubire, şi care să te vrea PE TINE, nu pe tine şi încă cine se nimereşte prin zonă.

Dă-i papucii şi spune-i să-şi pupe exul în cur.

Sper că am fost utilă,

Lorena.

 

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. ana says:

  E dubioasa si atitudinea ”am acceptat să mă schimb pentru el în toate felurile în care a vrut el”, genul asta de oameni o sa gaseasca mereu ceva de criticat la tine. Si cu potential de a-ti macina increderea in tine pe termen lung. Si problema e de fapt la ei.

  Nu lasa dorinta pentru o relatie stabila sa iti distruga viata.

 2. Lorena Lupu says:

  măi, scuză-mă, când ai o relaţie stabilă, chiar nu e ok să atârne pe acolo şi precedenta persoană. pune-te în situaţie şi imaginează-ţi că boufrendul hrăneşte şi visele fostei, apoi spune-mi că problema e de fapt la cel care scrie.

 3. Oana says:

  Cred ca Ana de mai sus voia sa spuna ca problema e la cel care cere asemenea schimbari, recte la cel care se tot agata de ex si face nefacute din astea, si nu la cel care ti-a scris…

 4. Lorena Lupu says:

  Tot ce se poate. 🙂

 5. ana says:

  da, asta voiam sa zic, cineva care tot cere schimbari de la tine nu prea suna a pereche ideala, chiar si in lipsa celorlalte probleme.

  acum sa tin si partea ursului, ca stim doar o parte a problemei. Cat timp i-a spus exului ca e cu tine are o prezumtie de nevinovatie. Din ce spui nu reiese totusi ca ai simti ca te inseala sau ascunde ceva, poate pur si simplu incearca sa mentina o relatie civilizata cu o persoana din trecut. Sau poate ca exul e un caracter instabil, poate e capabil de agresivitate.

  Cred totusi ca daca spui un ferm „eu sau el”, intr-un context calm, fara nervi si jigniri, sunt sanse sa afli mai clar cat esti de important pentru el. Si atunci nu e paguba daca il pierzi, ca oricum nu ar fi mers.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: