Poșta redacției: Pot să-l cer eu de bărbat?

Image by Frank Winkler from Pixabay

Periodic, oferim iubire cititorului nostru, sub forma unui mail pe birou@lorenalupu.com, în care îmi scrii care e problema ta, iar eu mă gândesc la o soluție cât mai rezonabilă. De când cu pandemia, periodic a devenit aproape zilnic, ceea ce mă bucură. E semn că avem un vibe de comunitate pe aceste plaiuri internautice.

Şi misiva de azi sună astfel:

Bună, Lorena,

Uite, eu am o dilemă existentială.
Ştiu că moda veche spune că bărbatul cere femeia în căsătorie.
Am o relaţie frumoasă care în curând împlineşte un an. Îl iubesc de mor, mi-e frică de gândul că, într-o zi, nu îl voi mai avea. Îmi doresc ca luna viitoare să îi fac o surpriză de ziua lui, şi anume să îl cer eu. Ştiu că e ceva nou, dar şi mama, acum 30 de ani, l-a cerut pe tata, deci nu e impossible.
Ce crezi despre asta?! Oare m-aş face de râs?? Aş părea disperată?? Eu doar îl iubesc şi vreau să mă asigur că va fi mereu şi pentru totdeauna al meu.

X. 

***

Bună, X,

Un an mi se pare cam puţintel. Pe de altă parte, sunt oameni care se căsătoresc după trei luni şi treaba merge.

Să-i ceri tu lui mâna?

DA.

Eu aş face-o, dacă m-aş îndrăgosti. Cu îngenuncheat, cu tot tacâmul. Bine, asta în versiunea xtube ar fi aşa: când aude fericitul “da”, viitoarea consoartă desface şliţul şi o ia în gură, apoi, la final, când e din nou mică şi obosită, îi pune inelul pe ea. Simbolic. Garantat ar fi o cerere în căsătorie pe care ăla n-ar uita-o niciodată.

Glumesc. Sau poate nu. În fine, tu m-ai întrebat dacă să-l ceri tu pe om de bărbat iar eu îţi zic: DA, DA şi DA. E aşa un female power move. Şi mai gândeşte-te la un lucru. Cu #metoo, femeile au încercat să pună libidinoşii cu botul pe labe. Dar efectul colateral – că mereu există un efect colateral – e că i-au panicat suplimentar pe bărbaţii de bun simţ, ăia care n-ar abuza niciodată de o femeie, ăia care vor să fie siguri că şi ea e atrasă de ei înainte să se deschidă, ăia care nu vor să fie înţeleşi greşit.

Aşa că, dacă eşti îndrăgostită de unul, arată-i.

Cred că asta ar trebui să fie dinamica corectă from the get go, de vreme ce, exceptând cazurile patologice, o femeie care comunică atracţie unui bărbat nu e nici ameninţătoare, nici potenţial violentă, nici grosolană şi la refuz, se închide în ea şi plânge, nu se apucă să-i umple cutia poştală a ăluia cu ameninţări cu moartea.

“De ce, bărbaţii fac asta?”

OMG, ce urât reacţionează  unii la refuz, chit că tu nu sugeraseşi cu nimic interesul in the first place.

Revenind:

Dacă îl vrei pe unul de bărbat, cere-l romantic, delicat, pasional, fă un moment cu adevărat memorabil. Să-l povestească nepoţilor cu “să vedeţi, măi, copii, cum m-a cerut bunică-ta de bărbat. A venit cu fanfară sub geam, şi au cântat Sub balcon eu ţi-am cântat o serenadă. La sfârşit a îngenuncheat şi a strigat în portavoce: “Mişule, aş vrea să îmi unesc destinul implacabil cu tine.  Vrei să fii bărbatul meu?” Şi toate babele din blocul 8, scara B, de pe strada Înfrăţirii au început să plângă în masca de Covid-19″.

Omul e oricum cu tine, deci are sentimente. Altfel, era acum pe Tinder, dând swipe right la toată lumea. Şi nu te faci de râs. Expresia iubirii şi a dorinţei de a fi împreună într-un cuplu consensual e ceva firesc. Cel mult, să zicem, nu e pregătit acum de căsătorie. Caz în care o să ţi-o spună foarte frumos, de vreme ce l-a înduioşat gestul tău romantic, delicat şi pasional. Cu ce au greşit bărbaţii când au închis femeile în bucătărie e că au anulat posibilitatea apariţiei femeilor cavaleri şi implicit, să aibă parte de gesturi cavalereşti. De aceea, pentru ei, sunt mult mai rare şi mult mai de impact.

Dar mai e o posibilitate. Chiar dacă te refuză acum, îi rămâne ideea în minte, şi în două – trei luni, te cere el. Happened to me a few times. Too bad că mie între timp îmi trecuse.

So, da, cere-l, şi da, fă-o cu dichis.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. antigelu says:

    Doua chestiuni:

    1) “vreau să mă asigur că va fi mereu şi pentru totdeauna al meu” – chiar si cu cefertecatul in mina si belciugul pe deget nu poti avea garantia ca va fi al tau pentru totdeauna. Te casatoresti pentru ca, pe linga sentimente puternice, va leaga si planurile de viitor, in comun si pe termen lung. Planuri pentru care merita sa luptati impreuna.

    2) ” Îmi doresc ca luna viitoare să îi fac o surpriză de ziua lui, şi anume să îl cer eu.” – cam pe unde sinteti cu discutiile referitoare la logodna, termen lung, copii, etc? Ati vorbit sau macar unul a facut aluzii la lungimea planurilor comune? Nu de alta, dar sa nu il surprinzi “neplacut”, el neavand ganduri asemanatoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: