Și decizia

V-am întrebat ieri dacă ar trebui să dau în judecată un dement care mă hărțuiește de ani în șir și trimite mesaje private fiecărui comentator care a trecut vreodată pe pagina mea.

Majoritatea mi-ați răspuns ferm, sec și fără ezitare: DA.

Și mi-ați trimis print screens. Scârboase. Grețoase. Demente. Ca autorul lor.

*

Vă mărturisesc, am ezitat lung legat de decizia pe care s-o iau. Nu pentru că aș risca să pierd. Ceea ce îmi trimiteți arată destul de limpede că am material suficient și arhisuficient să probez că Benigni ăla face cyberbullying la adresa mea. Chiar vă rog să îmi mai trimiteți. Nu strică, să fie acolo.

Am ezitat, pentru că o astfel de acțiune are consecințe. Definitive. Viața ăluia nu va fi niciodată la fel. Dacă îl găsește poliția și începe să-l plimbe pe la secție, apoi înfățișări la tribunal, apoi povara despăgubirilor. Nu știi dacă nu cumva e un pârlit care abia o duce de pe o zi pe alta, nu știi dacă are părinți sau familie, care depind de el, nu știi.

Că e foarte prost și nu se gândește la faptul că lucrurile pe care le face influențează viața altuia în rău?

Da.

Dar hai să nu fim foarte proști, noi la rândul nostru, și să îi dăm un ultimatum.

Băi, Gogule.

Am probe să-ți fwt viața. Le am. De ani în șir, hărțuiești cu mesaje private toată lumea care îmi scrie pe pagină. Nu ai altă preocupare. Și e grav.

Dar îți dau o ultimă șansă.

Din fix secunda asta încetezi orice formă de stalking, hărțuire, deranj  privat adresat comentatorilor mei, cu țintă la mine. Și te las în pace.

E oferta mea generoasă de om căruia îi pasă de consecințe și nu vrea să facă rău doar pentru că poate.

E ultima ieșire. Trateaz-o ca atare. Dă-te jos de pe capul meu și get a life.

Te somez: e 21 februarie 2021. Ora 10:50. Dacă primesc un singur print screen “uite ce a scris unul cu nickul Benigni”, datat ulterior, în secunda următoare sunt la ușa poliției.

Ultima șansă.

Și asta, pentru că nu țin neapărat să fac rău și să distrug vieți.

NU îmi forța mâna.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Den; says:

    Dacă-mi permiți, Lorena, aș vrea să-l sfătuiesc să consulte și un specialist. Că are probleme psihice e clar ca bună-ziua, dar dacă nu va face nimic în sensul ăsta va ajunge un grav pericol atât pentru el cât și pentru ceilalți (în caz că nu e deja, n-avem de unde ști). Ne trezim cu un nou caz de “crimă la metrou”. Sper să înceteze cu hărțuirea, să se trezească la realitate și să prmească ajutorul de care are nevoie, otherwise he’ll have to learn the hard way.

  2. cos says:

    Lorena, tot ce facem are consecinte. Omul a facut in repetate randuri ceva gresit, si ar fi bine sa invete intr-un mod sau altul din greselile lui. Daca nu o face acum datorita tie, poate o va face pe viitor intr-un mod mult mai rau pentru una dintre victimele lui sau poate chiar pentru el. Responsabilitatea ta nu este pentru ce probleme ar putea avea el in viitor ci pentru tine. Poate data viitoare stalkuieste pe cineva care il da cu capul de zid si ramane cu si mai multe probleme la cap, poate stalkuieste o fata depresiva care se sinucide si apoi sta in puscarie cativa ani buni. Poate afla unde stai si te stalkuieste pe tine seara tarziu si iti face rau si fizic. Entropia mai ales intr-un caz cu o persoana cu probleme poate determina aproape orice outcome. Situatia imi aminteste putin de povestea din “Politist, adjectiv”. Omul are o lectie de invatat, e bine sa o invete cat mai devreme, exista o sansa sa inteleaga ca a facut o tampenie si sa se calmeze la timp.

  1. March 21, 2021

    […] Dar am avut un puseu de omenie. În definitiv, nu ştii dacă ăsta nu îngrijeşte părinţi bolnavi sau alte persoane care depind de venitul lui. Şi am scris un text în care l-am avertizat clar: Ultima ocazie să te dai jos de pe mine şi să get a f***ing life. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: