Taica Visarion şi spovedania buclucaşă

Foto: Hotnews

Nu-l cunosc pe taica Visarion. Înţeleg că e invitat des pe la televiziuni, dar eu nu mă uit la genul de emisiuni pe la care se duce el, pentru că ştiu deja că voi auzi clişeul ăla obosit despre cum femeile trebuie să fie spăsite şi smerite, şi ruşinate fără vină, ştiu ele de ce – pentru că o femeie chinuită de vini imaginare e mai uşor de manipulat, controlat şi stors de bani.

Într-un fel, nu mă mir că în sfârşit e arestat şi anchetat şi un popă pentru hărţuire sexuală. Agresiunile sexuale practicate de preoţi au existat dintotdeauna. Le-am auzit pe băbuţele din faţa blocului vorbind despre cum popa “trăia” şi cu aia, şi cu aia. Dar în mentalitatea populară, de vină erau mereu “aia” şi “aia”, de zici că se f***seră singure cu un cocean de porumb sfinţit.

Asta e o altă problemă în mentalitatea tradiţionalistă. Le place să-i numească degeneraţi, depravaţi, dezmăţaţi şi aşa mai departe pe progresişti, pentru că “se abat de la căile Domnului”, dar, deşi bărbatul are toată puterea, i se găsesc scuze infinite şi iertare fără margini când e pasionat de ceea ce în mod logic te face degenerat, depravat şi dezmăţat: varietatea în dormitor, cu, dar mai ales fără consimţământul partenerelor. Femeia fiind unealta dată de Ăl de Sus pentru distracţia bărbatului, consimţământul ei e irelevant. Nu întrebăm un aspirator dacă vrea să, îhm, sugă, îl folosim pur şi simplu.

Şi parşivenia e în felul următor: bărbatul are toată puterea. El e mare, tare şi înţelept. Femeia e basically nimeni, singurul ei rost e “să o ia şi pe ea unul”, altfel, e masă neglijabilă. Şi totuşi, totuşi, dacă un bărbat, chiar şi unul cunoscut ca fustangiu înrăit, hărţuieşte o femeie, tradiţionaliştii O ÎNVINUIESC NUMAI PE FEMEIE.

Dar stai, nu ai zis tu că eşti deţinătorul unic al creierului şi al puterii?

Păi, da, desigur, hăhă arogant.

Nu ziceai tu că toată decizia e la tine şi ce vrea Maricica nu contează?

Păi da, desigur, hăhă arogant.

Şi atunci, cum e numai Maricica de vină pentru că tu ai hărţuit-o?

Fustă scurtă. Basma scurtă. Zâmbeşte. Nu zâmbeşte, dar tace într-un mod care-mi scoală p. Dacă n-are nimic scurt, e doar gheavolul pe care toate femeile îl au în interior, dar numai când ne convine nouă, că în rest sunt proaste. Iepuraşule, iară n-ai şapcă.

Acesta este modul în care popimea a rezolvat dintotdeauna cazurile de hărţuire. Taica nevinovat, enoriaşa condamnată de tot soborul de credincioşi, umilită şi abuzată tot ea.

Faptul că în sfârşit un preot e arestat pentru hărţuire, chemat să răspundă în faţa autorităţilor şi suspendat temporar din serviciu mi se pare o uriaşă evoluţie.

Slavă Domnului.

Ne-am săturat să ne numiţi degeneraţi şi depravaţi în timp ce voi f**ţi tot ce stă, şi dacă nu stă, o ţineţi cu sila.

Amănuntul cel mai umilitor mi se pare că hărţuirea a avut loc în timpul spovedaniei. Adică momentul în care enoriaşa îşi deschide sufletul şi devine vulnerabilă, expunând tot ce a greşit şi aşteptând iertare. Să profiţi de un asemenea moment e abominabil.

Bine. Spovedania în sine, aşa cum e ea la ortodocşi, mi se pare problematică.

De când am împlinit 18 ani şi am putut încăleca argumentul “Sunt majoră şi fac ce vreau”, nu m-am spovedit niciodată. Ideea de a îngenunchea în faţa unui bărbat – funcţia lui de slujitor al Domnului chiar nu mă interesează, e tot bărbat – mi-a displăcut de când m-au dus la prima spovedanie, copilaş mic fiind. Şi îţi mai şi pune fusta-n cap, chestie care creează o formă de contact fizic care mă scârbea cu bube.

Apoi, dacă Dumnezeu e omnipotent şi omniscient, ştie deja ce am păcătuit, şi poate să mă ierte direct, deci discuţia cu intermediari e complet inutilă. Chiar nu văd nici un motiv pentru care aş sta nas în nas cu penisul unuia, pentru iertarea păcatelor. Prefer să rămân cu păcatele, mulţumesc frumos.

În concluzie: preoţi care să profite sexual de enoriaşe există peste tot. Degenerarea şi dezmăţul la tradiţionalişti e atunci când sexul o avantajează şi pe femeie. Iar când nu o avantajează, bărbatul e mieluşel nevinovat, iar femeia “l-a stricat”. Dacă e însurat, “i-a stricat casa”.

Faptul că în sfârşit unul răspunde în faţa legii mi se pare minunat. Aleluia!

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Secretarul General Cichi Cean says:

  Toti “popii-vedeta” sunt din aceeasi tipologie umana, asemanatoare cu liderii sectelor controversate. Personalitati narcisiste, ahtiate dupa admiratie si statut social. Adora sa-si auda propria voce si sa li se arate deferenta neconditionata. Ca toti narcisistii, sunt adesea pradatori sociali si au de unde sa-si aleaga victimele.

  Sunt multe tinere habotnice care au luat-o pe calea asta in urma unor evenimente traumatizante. Neavand resurse psiho-emotionale necesare, intra sub influenta acestor duhovnici care le manipuleaza si profita de vulnerabilitatea lor. E clasica dinamica a sectantilor.

  Ecosistemul habotnicilor ordodocsi e unul extrem de sinistru. Toate religiile isi au desigur fanaticii dar cei ortodocsi mereu mi s-au parut cumva mai talibani. Nu am intalnit habotnic care sa fie complet normal la cap. Am intalnit catolici si baptisti foarte religiosi dar mereu par mai stabili psihic cumva.

  Ca sa nu mai zic ca mereu astia din familiile bisericoase, “tranditionale” par sa genereze cea mai mare cantitate de drama si scandal. Infidelitati, scandaluri, tot felul de certuri absurde, odrasle disfunctionale etc.

 2. AdrianaRo says:

  Deși știu că nu e poliyicaly correct, sper din tot sufletul ca popa să primească o pedeapsă de cel puțin 10 ori mai grea decât scrie la lege că merită. Pentru alealalte 10 femei pe care le-a hărțuit și care au tăcut, și pentru că e nevoie de exemple de io-te că nici ăla n-a scăpat, mai bine îmi țin labele în pantalonii proprii.
  Ca fapt divers, ultima dată m-am spovedit acum 25 de ani, înainte de nuntă. Eram gravidă vizibil, în aproape 6 luni, dar m-am declarat Albă ca Zăpada (sincer, abia așteptam să comenteze ca să îi sar la beregată, era și ăla un popă destul de vestit în oraș), și nu m-a trăznit. M-a pedepsit să spun ceva rugăciuni pentru că mi-am mințit părinții, nu le-am spus, toată lumea happy, pământul încă se învârte.

 3. Dan says:

  Ce comportament neadecvat…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: