Ţepari din videochat

Domeniul expunerii cu conţinut adult pe siteuri de specialitate stârneşte multiple şi nenumărate controverse. Pe de o parte pentru că, hei, e expunere cu conţinut adult, şi desigur că se va umfla tărâţa în mulţi. Pe de alta, pentru că domeniul, deşi printre cele mai înfloritoare şi mai profitabile din online, deşi unul dintre principalele exporturi ale României, un export pe care o ţară mai puţin analfabetă economic ar fi învăţat până acum să-l preţuiască şi să-l legifereze cum se cuvine, e plin vârf de ageamii care se dau experimentaţi, lăbari cronici care se dau drept mari patroni şi diverşi şmecheraşi de cartier care încearcă să vândă pielea ursului din pădure.

Şi cele trei categorii converg în specimenul pe care vi-l voi prezenta mai jos.

Amuzant, când am salvat print screenul cu numele bou.jpg, laptopul m-a întrebat: bou.jpg există deja, doriţi să înlocuiţi? Desigur, Windows, nimeni nu e mai bou.jpg decât acest cetăţean. Subliniez că postarea e publică, într-un grup public, deci nu am încălcat nici o confidenţialitate, şi disclaimer: nu îl contactaţi, nu îi ziceţi nimic de mă-sa, nu îi faceţi promisiuni de varii tipuri, că nu am chef să mai dau o dată cu subsemnatul pe la circa de poliţie că aş instiga împotriva vreunui exemplar de prostie cu strigături, când tot ce vreau eu e să vă încurajez pe voi, restul, să vă puneţi un pic mintea la contribuţie şi să nu cădeţi în capcane de acest tip.

Scurt pe doi, iată-l pe bou.jpg.

Grupul Antreprenorilor din România e un grup fain. Diverse discuţii utile legate de afaceri mici şi mijlocii, de pfa, de microîntreprinderi, periodice oportunităţi de colaborare – am agăţat şi eu un jobuleţ project based de pe el. Dar nici măcar grupurile mişto nu sunt scutite de uscături. Iată-l aici pe Eduard Ştefan Poraicu promiţând gratuit munca angajatelor lui viitoare, doar ca să nu plătească el un copywriter profesionist care, pentru câteva sute de euro, i-ar fi făcut branding complet cu nume, logo, concept şi machete.

Şi postez acest anunţ ca în caz de ceva, să nu vă angajaţi la Eduard Ştefan Poraicu. Nu aşa se face business. Nu doar că nu se face aşa business, dar colaborarea cu indivizi low quality de acest tip duce la diverse forme de abuz şi umilinţă, şi pe care UN STUDIO LEGITIM, DE BUNĂ CREDINŢĂ, NU LE-AR PRACTICA NICIODATĂ.

Doamnelor şi domnişoarelor şi de ce nu, domnilor,

Singurele persoane cărora le datoraţi “seri de neuitat” sunt membrii plătitori ai siteurilor pe care vă desfăşuraţi activitatea. Nu patronului, nu administratorului, nu lui Gicu de la sculărie, nu unui pretenar care i-a reparat patronului lumina alaltăieri şi nu ăluia de pe net care i-a făcut moca o tentativă de branding.

Toţi aceşti oameni iau salarii pentru munca lor, sau e cazul să ia, iar salariul e obligaţia angajatorului, nu a dvs. Pe angajator îl interesează brandingul companiei, nu pe dvs.

Simplul fapt că cineva pune astfel problema e un NO-NO, şi un semn că habar nu are ce face, drept care, trebuie evitat cu cercuri largi.

Adevăraţii profesionişti în domeniu au văzut multă, multă nuditate online. Sunt la fel de indiferenţi, cum e un medic ginecolog târşâit de încă o p de doamnă de 45 de ani cu trei copii. Nu o iau drept “seri de neuitat” ci ca material de lucru care poate fi perfecţionat pentru încasări mai bune, şi privirea lor e strict profesională. Chiar dacă au dat vreo lăbuţă fugară pe ceea ce făceaţi, nu o vor admite niciodată.

Şi ce e mai important: adevăraţii profesionişti înţeleg că adevărata miză sunteţi voi, nu 100 de euro obosiţi pe care i-ar da cuiva pentru un nume şi un logo. Mai ales că o fată care ştie ce face produce mai multe sute de euro pe zi, deci caliceala nu-şi are rostul sub nici o formă. Adevăraţii profesionişti vor să fii cât mai zgârcită cu nuditatea ta, pentru că înţeleg că diferenţa de preţ dintre diamante şi cărbuni e dată de raritatea diamantelor. În rest, formula chimică e similară.

Dacă mergeţi la un interviu la un studio de videochat, iar intervievatorul e un cocalar infect de acest nivel, un găinar calic josnic, vă ridicaţi şi plecaţi pe loc. Studiourile legitime au deja brandingul făcut. Şi plătit cum se cuvine.

În nici un caz nu vă lăsaţi nuditatea pe mâna unui limbric ca ăsta. E genul care, dacă vă măritaţi, vă va şantaja că pune imagini fierbinţi cu voi pe net să vă vadă soacra dacă nu le răscumpăraţi cu 10.000 de euro bucata.

Joburile confidenţiale se fac cu oameni inteligenţi şi informaţi. Restul să se întoarcă la tejgheaua de bodegă de periferie de unde au evadat şi să spele halbe în continuare.

Update: adminii grupului l-au şters pe limbric. Ceea ce îmi întărește respectul pentru grup. Dar avertismentul pentru potenţiale angajate rămâne.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. DD says:

  Asta imi aminteste de anii 2000 cand inflorea videochatul. Ca tanara de 20 de ani, aveai ziarul cu anunturi de locuri de munca (mai tarziu mutat pe internet) si vreo 70% erau videochat, inca vreo 10% “oameni de afaceri” in cautare de “secretare discrete”, restul de bone, menajere si call center.
  Am intrat atunci pe un site-forum al videochatistelor si patronilor de videochat si am tot sapat pe acolo, pana am descoperit povesti umilitoare, fete care lucrasera in diverse “studiouri ” (erau niste apartamente de bloc improvizate) si odata cu plecarea lor erau santajate cu imagini de diversi “patronasi”, care erau pur si simplu niste muritori de foame fara ele. Adica tu, “patronas” prost si mort de foame, dupa ce ca ai gasit niste fete dispuse sa-si asume riscul unei meserii destul de controversate + riscul de a afla familia si cunocutii cu ce se ocupa (majoritatea tineau asta la secret) , si sa-ti mai dea si tie 50% din castiguri, te mai dai si arogant cu ele, le santajezi pe cele care ti-au asigurat painea pentru x perioada de timp. La un moment dat vedeau si ele ca e mai bine pe cont propriu decat sa umfle conturile unor someri de meserie, ca un cont pe livejasmin nu-i deloc greu de facut si nici engleza nu-i asa de dificila. In timp s-au prins si “studiourile” astea (sper) ca in meseria asta angajatul nu-i sclavul nostru, ba chiar e invers, ca nu poti sa stai ca proxenetul sa astepti sa-ti produca fetele si tu doar sa cheltui, ci, ca sa atragi fete, tre’ sa vii tu cu ceva bun de tot.
  A si daca am invatat ceva din asta, chiar daca n-am practicat videochatul, e ca totul are un pret. Si nu tine de materialism, ci de repsect.

  • Lorena Lupu says:

   amuzant e că oamenii ăia de afaceri nu găseau niciodată secretarele discrete. Anunțurile erau tot acolo, luni în șir. Mă întreb dacă nimereau numai indiscrete sau nu prea erau ei oameni de afaceri.

 2. Ştefan-Eduard Poraicu says:

  Acel moment când îți cauti numele pe Google și găsești asta

  Bro :))))))))))))))))))))))

  • Lorena Lupu says:

   păi dacă ai încercat o măgărie, îţi asumi responsabilitatea. ai mai şi şters convenabil toate explicaţiile mele de la postare, unde îţi spuneam de ce e abuziv faţă de potenţialele angajate să faci asta. Munca în videochat presupune un efort uriaş, iar dacă vrei ca un model să-şi împartă 50% – 50% banii cu tine, măcar nu te aştepta să facă show gratuit pentru prietenii tăi.

   • Bea niște apă rece și revino la archive.ph (slab “blogărism” să nu fi capturat așa bijuterie în eternitatea internetului, păcat), pescuiește o geana prin comentarii și prin postările de dinainte și revizuiește-ți verdictul de “fectcecăr” după, că prea îți aperi breasla de un pericol inexistent.

    Santé. :))))))))))))

    • Lorena Lupu says:

     Ţine-ţi sfaturile pentru cine le-a cerut. Când cer consiliere, evit de la distanţă categoria gunoi abject gaslighter, so, kindly fuck the fuck off.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: