Testul belciugelor

-Şi cum s-a mai purtat X cu tine? am întrebat-o pe o prietenă, care îmi povestise recent că începuse o colaborare cu unul care o uimise (în sensul negativ) cu o ieşire foarte mârlănească.
-Băi, după episodul ăla, a fost ok.
-Bravo. Înseamnă că ai trecut cu succes testul belciugelor.

***

Există o anumită categorie de bărbaţi a căror zonă de confort este să agreseze verbal – domine – şteargă pe jos cu femeile. Fie că au crescut în case cu taţi abuzivi şi au asistat zi de zi la modelul “fă, marş la colţ şi adă şi mie o bere”, fie că au ei o nevoie inconştientă de a fi adulaţi pentru simplă posesie de penis, fără a oferi nimic la schimb, pur şi simplu, bărbaţii din această categorie te trec, de la primele interacţiuni, prin testul belciugelor.
Adică, îţi fac o mârlănie sub orice critică. Una de te întrebi frapat cu ce jigodii fără urmă de coloană vertebrală ai de a face – dacă nu cumva eşti şi tu copil hiperabuzat şi ţi se pare firesc să fii tratat aşa, caz în care pici testul câştigării la belciuge şi vei avea, ca rezultat, o relaţie umană profund toxică şi dezechilibrată în care ăla îşi va exercita plăcerea de a umili şi controla în voie.
Dacă protestezi, şi o faci calm, să nu pară că te-ai intimidat, dar foarte ferm, să se înţeleagă clar că nu te-a câştigat la belciuge şi că nu ai de gând să tolerezi nimic din îţi încalcă demnitatea şi dreptul la a fi respectat, un procent mare dintre oamenii ăştia se vor replia şi îţi vor oferi o interacţiune corectă.
Unii se vor îndrăgosti pasional de tine, chiar. Am avut câţiva care s-au amorezat varză de felul în care le-am retezat tăios şi tranşant testul belciugelor.
Păcat că mie-mi plac bărbaţii a căror zonă de confort e să alinte şi să răsfeţe femeile în toate modurile posibile, deci, nu.
Alţii, cei care au şi un pic de domination în ei, se vor distanţa amoros de tine, de cum arăţi foarte clar că refuzi ipostaza de element abuzat. Ceea ce e perfect.
Important e că aceste două categorii nu-s belciugari universali, şi-s adaptabili la femei care pretind respect.

*

Şi, desigur, există a treia categorie, numită academic gunoaiele sinistre, care va continua cu teste repetate ale belciugelor, pentru că mintea lor puţină şi stearpă nu va pricepe că, dacă un om a dat reject unui anumit lucru, tactica de câştig nu presupune să îi bagi pe gât din ce în ce mai mult din acel lucru.
Iar ăştia ar merita eutanasiaţi şi făcuţi săpun. Dar, pentru că un gunoi sinistru, sau mai multe, sunt o cauză prea modestă încât să justifice nişte ani de închisoare, soluţia e să-i elimini complet şi fără urme din viaţa ta. Izolarea e cel mai bun profesor de bune maniere.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. valentin says:

    E cam la modă testul belciugelor. Și varianta inversă, Și, de obicei, se comportă ca niște oameni normali?!

  2. Ratacind pe net says:

    Wow! …..(insert superlative here)
    Nu prea le am cu laudele, dar superb scris, punctat,drept la jugulara.
    Imi doresc sa ai impact asupra muuuultor oameni cu ce scrii pe aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: