Texte pentru bula mea (II): La o terasă

Dragă bulă,

Azi e a doua zi când suntem între noi, cei puţini, dar buni.
Sănătoşi, voinici?
OK.
Ieri, eram la terasă cu o prietenă. Beam o bere rece ca sufletul meu, când deodată, mă întreabă:
-Te deranjează că fumez?
-Nu, zic eu. Mă onorează.
-Huh. De ce?
-Că nu mă percepi drept genul de mizdă îngrozitor de enervantă care are o plăcere să strice timpul liber al prietenilor ei cu fiţoşenii de genul: Ăvaaai, nu supoooort să mă afumeeeh lumeeaaah. Dacă mă plaaaci, dacă vreeeei compania meaaaa, renunţăăă la fumaaat.
-Da, mă, pe astea le-aş pocni şi eu cu o rogojină împletită de pule de negru peste bot. Adică, pot să înţeleg “ăvaai, nu fuma” la tine în casă. Că-ţi stric avuţia. Pot să înţeleg “ăvaaai, nu fuma” la mine-n casă, că eşti musafir şi vreau să te simpţi bine. Pot să înţeleg “ăvaaai, nu fuma”, în crâşmă închisă, că te disturbă mintal şi pulmonar fumul. Dar fiţele pe terasă mă depăşesc, zice prietena.
-Ştii ce cred eu? Cred că genul ăsta de figuranţi suferă de un deficit de importanţă în organism. Şi atunci îşi dau importanţă în toate rahaturile astea mărunte, pe care un om mărinimos le poate trece cu vederea fără să sufere prea tare, dar care pe aproapele tău îl fac să se simtă bine.

Dar există un lucru pe care un om îl poate face pe terasă şi care mă irită nespus. Acest lucru e conversaţia telefonică de mai mult de 3 minute, când nu arde nimic şi nu e nimeni pe moarte. Când cineva face asta, iese automat din grupul oamenilor cu care ies la bere.
Pe voi ce obiceiuri enervante ale partenerilor de terasă vă irită?

Foto: pixabay.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Fiind negru, gras si nebarbierit pare un picut riscant pentru o doamna blonda posesoare de catel alb pufos cu fundita roz sa-mi atraga atentia ca se simte deranjata de faptul ca fumez o chestie care arata dubios si miroase urat in vecinatatea ei la o terasa. Nu-i ramane decat sa-si posteze nemultumirea in vreun status pe feizbuc, sa-si numere laicurile si sa citeasca comentariile binevoitorilor, dacilor vegani iubitori de animale ,salvatori ai nagatzului cu gatu’ verde, inghesuiti in metrou cu telefoanele in mana, plini de compasiune pentru ea. In alta ordine de idei, daca o astfel de persoana asezata la masa mea se afla in disconfort ca fumez o tigare/ trag o basina/ ma scarpin la coaie/ imi scot jegu’ din urechi sau ma scobesc in nas, ajunge foarte rapid la concluzia ca nu ma poate opri, caz in care; a) isi achita consumatia si se cara in mare viteza ( acesta fiind scopul meu pentru care intreprind o astfel de activitate mentionata mai sus) b) accepta situatia ca atare urmarindu-si interesul pentru care se afla acolo in compania mea. La fel si eu; nu-mi convine ca mi face teoria feminismului aplicat la standard de companie multinationala, imi vorbeste pe dos, imi face capu’ mare dupa 3 beri cu fel de fel de minciuni la care nu pun botu’ oricat s-ar stradui, in functie de locatie si conjunctura, a) imi platesc consumatia si ma car injurand in gand, b) aplic procedurile mentionate in enumeratia de din fraza precedenta.

  2. Alex says:

    Fumatul in timp ce se mananca (desi-s fumator), trabucul de la mesele vecine dar mai ales conversatiile tip “viata e grea” in loc de bucuria momentului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: