Video-traume (bonus Newsflash întârziat)

Ba nu, începem cu Newsflashul întârziat:

– a apărut revista Maxim de februarie. Şi nu v-o zic neapărat pentru “Nouă săptămâni şi jumătate într-o singură zi”, articolul meu cu sugestii de Sf. Valentin născute dintr-o revedere a filmului în care Kim Basinger ne înfierbânta sângele cu neuitatul “You Can Leave Your Hat On”. Uite:

.

Din păcate, Sf. Valentin a trecut, şi acum nu aveţi decât să aplicaţi sugestiile respective de Sfântul Dragobăţ. Sau de Sfântul 21 februarie. Dar NU, nu de asta e interesant numărul de februarie ci:
-pentru pictorialul HOT, unde cea mai curnicovă jucătoare a tenisului contemporan ilustrează propoziţia “Ana are mere.”
-pentru un PRO şi CONTRA Valentine’s Day-ului, susţinut cu fermitate de mondenii Zeţa şi Bendeac (unul CONTRA, altul PRO, că doar sunt obişnuiţi să lupte în echipe opuse. 🙂
-pentru o analiză necruţătoare a Eurovision-ului, cu un gay-ometru întocmit obiectiv şi profesionist de Tom Wilson.
-pentru descoperirea reţetei succesului, varianta Dan Diaconescu, dezvăluită de el însuşi.
-pentru a asista cu uimire la renaşterea lui Mickey Rourke (ăl de mai sus) din propria cenuşă, ca un păsăroi Phoenix.
-pentru ghidul: “Cum să supravieţuieşti Apocalipsei”, foarte important mai ales azi, când aflăm din cinci în cinci zile de încă un sfârşit al lumii
-şi pentru multe alte motive, pe care vă las să le descoperiţi şi singuri, citind MAXIM de februarie.

Buooon, şi acum

Video-trauma săptămânii

Introducere: După cum se ştie, pe acest blog sâmbăta e dedicată sâmbetismelor muzicale. Cărora le purtăm sâmbetele deoarece a) ne-au enervat, b) ne-au plictisit, c) ne-au trezit z(s)âmbete ironice sau d) toate variantele precedente

Cuprins: Doar cei trecuţi de 25 de ani îşi aduc aminte de acerba competiţie dintre “Take That” şi “East 17”, cele mai “fierbinţi” boy bands ale muzicii britanice de la începutul anilor ’90. Cum se întâmplă de obicei, deşi East 17 erau mai complecşi, mai deschişi spre histrionism şi experiment (şi prin urmare, eu ţineam cu ei), p*zdele proaste ale vremii erau extaziate în mai mare măsură de cămăşile aerate şi de zâmbetele pe 16 mm ale celor de la Take That, cu toate că, dacă vedeai un videoclip al acestora, puteai să te culci liniştit că ai înţeles ideea discografiei acestei formaţii.

Şi totuşi, nu pe Take That am de gând să îi ofer spre râs şi voie bună domniilor voastre, ci unul din cele mai nereuşite experimente ale celor de la East 17:

Ăsta e un clip care vrea să ne arate că, spre deosebire de suavii “Take That”, “East 17” pot avea tupeu de borfaş, atitudine coioasă şi spirit de suburbie. Să nu uităm că songu’ a fost lansat în 1995, când rapperi ca Snoop Doggy Dogg, Notorious B. I. G., Busta Rhymes şi L. L. Cool J. spărseseră deja topurile.

Dacă băieţii ăia bruneţi erau credibili în ipostaza gagiului dur de cartier, pentru că îi ajutau feţele şi accentele, eu nu pot decât să mă tăvălesc de râs când aud un rap care se vrea murdar, rostit cu un accent britanic cuminte şi pieptănat cu cărare pe o parte. Râd, aşa cum râd şi de western-urile englezeşti. E de apreciat experimentul – dar nu ai cum să nu râzi dacă tocilarul clasei se crede “dirty nigga”. E ca şi cum un pahar de lapte s-ar da drept Jack Daniels. Iar comunicatul de sfârşit “Outside is raining but inside is wet”, care din gura lui L. L. Cool J. ar fi făcut toate femeile sănătoase din punct de vedere sexual să ude scaunul/canapeaua/fotoliul/whatever, în gura celor de la East şaptişpe ne spune doar că afară plouă, iar lor li s-a spart ţeava şi l-au inundat pe ăl’ de jos, ce nasol.

ÎNCHEIERE: Hai să nu fim “cool” cu tot dinadinsul. Să ne întindem doar cât ne permite plapuma.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lorena Lupu says:

  creatrix: să ştii că nu îmi displac offtopic-urile, cu condiţia să aibă spirit şi vervă. De ex., ăsta e un off-topic mişto. Tu ai un bun simţ natural al prezenţei pe alte bloguri, adică: dacă tot scrii un lucru, ăla are rost, sau cel puţin haz.

  am ce am cu off-topicurile în care off-topicardul bate câmpii cu sau fără graţie, îmi povesteşte ce hârtie igienică foloseşte etc. Acestor specimene le pot recomanda următorii paşi simpli (simpli, nu simplii, da? 😈 ) :
  1. scrie commentul.
  2. reciteşte-l şi întreabă-te “de ce dracu’ ar sta cineva să citească chestia asta?”
  3. dacă ai găsit un răspuns obiectiv, apasă “trimite comentariul”. Dar NUMAI dacă există acest răspuns obiectiv. Dacă nu, mai stai o tură.

  codul: uite, pe mine de exemplu iubirea nu mă îmbată, ci îmi ascute luciditatea. Ce mă fac?

 2. thecreatrix says:

  Mie nu îmi plac offtopicurile, dacă mă întrebi personal, dar asta e doar punctul meu de vedere. Pt ca autorul de aia scrie despre o portocală, ca să se vbească despre portocale, nu despre telefoane mobile.

  Doi, pe tine te-am pus la Favorites ca sa invaţ ceva din postările tale şi uneori să mă distrez, eu am nevoie de oameni mai buni sau mai experimentati decât mine ca să avansez, în nici un caz de aplaudaci. Şi dacă nu sunt de acord cu tine (Guns vs Nirvana), ştiu cum să te iau ca să îmi înţelegi părerea, nu vin cu “Făi, lezbianco!”

  Trei, nu îmi place când oamenii mă întreabă de ce nu pun blogroll sau de ce nu îi bag in blogroll. Dragule, dacă m-ai fi impresionat, te-aş fi pus eu singură.

  Patru, m-am înscris la blog-ro-fest dar numai la “cultural” si la “creatie” unde e jurizat. Nu vreau să îl pun la “personal” si să îmi stresez prietenii cu “votaţi-mă”. Eu nu trag de nimeni. Dacă creatrix.wordpress are calitate, va fi apreciat de juriu. Dacă nu, nu.

  Şi cam atât, morning glory, back to my software selling. Kiss.

 3. Lorena Lupu says:

  Bine, dar nu poţi să negi că uneori se creează discuţii interesante – să le spunem spin-offuri 😀 – care devin f. offtopic, dar merită reţinute în sine. deci lucrurile nu sunt bătute în cuie.

  Doi: cum vrei tu.

  Trei: ai văzut pe câţi i-am băgat direct în origini când au venit cu propuneri de link exchange. şi câtă muie mi-am încasat din acest motiv.

  Patru: şi anul trecut, şi anul ăsta, m-am pomenit înscrisă. Anul trecut am aflat că m-au înscris Gramo, anul ăsta, cine ştie? Poate Novac în persoană, să se revanşeze pentru acuza aberantă de fraudă de aici.

 4. Propun sa bei o apa cu balsam de rufe: te face confuza si moale. Glumesc, ai un ficat de motociclist si asta iti va da multi km in viata.

 5. Lorena Lupu says:

  în privinţa ficatului, greşeşti amarnic: l-am avut vraişte de când mă ştiu. 🙁

 6. amarnic daca spui ca gresesc amarnic, cand era vorba de bine…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading