Vreau să adopt un Macbook Pro 13, promit să fiu stăpân iubitor

Ieri, m-a scos din sărite cineva care voia să adopte, atenție, să ADOPTE, adică SĂ PRIMEASCĂ GRATUIT un animăluț de o rasă anume. Quite up in price.

Rasa aia pură costă bani. Dacă îi iei de la un crescător de bună credință, care investește masiv în a achiziționa exemplarele inițiale, de multe ori din străinătate, a le hrăni adecvat, a le îngriji conform indicațiilor din manual, a le duce la veterinar de câte ori e nevoie – și rasele pure sunt sensibile, deci ESTE nevoie destul de des – a le certifica și eventual a le plimba pe la concursuri internaționale, poți înțelege de ce un animal de rasă costă cât costă, iar ăia de pe OLX, care le oferă pe 5 lei, fie au corcituri, fie înmulțesc forțat, în condiții infecte, niște biete animale grav bolnave already.

So. Dacă vrei un animal de rasă, e cazul să fii dispus să marchezi banul.

Dacă nu poți sau nu vrei să marchezi banul, ai nenumărate opțiuni. Sunt pline până la refuz adăposturile de câini și pisici fără stăpân. Din patru în patru zile apare un nou anunț cu Am găsit trei pui pe la tomberoane, i-am veccinat sau deparazitat. Ba dacă te uiți bine în jur, ai șanse să găsești chiar tu ăia trei pui.

Un animal fără pedigree oferă exact aceeași iubire, loialitate, tandrețe, gingășie, giumbușlucuri, ca unul de rasă. Poate chiar mai multe, în funcție de rasă.

Țin minte cum, într-un interviu, m-au întrebat de ce rasă e Pulică și am răspuns: Ce întrebare rasistă! Sincer, când te atașezi de un animăluț, el nu mai e reprezentantul generic al unei rase, ci suflețelul tău mătăsos și iubit.

Revenind. Pentru cei care nu pot sau nu vor să dea bani, există o infinitate de opțiuni gratuite. Dar dacă NU POȚI sau NU VREI să dai bani, nu e cazul să vrei să epatezi cu opulența și să pretinzi un animal de rasă. Pentru că știm de ce îl vrei musai de rasă. Să defilezi cu el pe ștrasse sau pe Instagram și să zică lumea: Moaaamă, cine e barosanul ăsta?

Un animal de rasă necesită în multe cazuri îngrijire mai scumpă, hrană mai scumpă și vizite mai dese la vet. Pe care, dacă ești pârlit sau zgârcă, nu le vei efectua.

Mbun. Am scris asta pe Facebook și au sărit o droaie de imbecile analfabete funcțional să zbiere la mine:

“Da, dragă, dacă eu am bani de căţel / pisic de rasă, care e treaba ta???”

Nici una, idioată nepocnită zdravăn peste bot, să-ţi sară mucii de pe creier şi să începi să şi gândeşti. Tocmai am zis că DACĂ EŞTI DISPUS ŞI AI DE UNDE SĂ FACI INVESTIŢIA, E OK.
Cum se face că partea asta nu s-a lipit de creierul tău de găină pusă pe cotcodăcit insistent, dat din aripi şi pe virtue signalling???

Hai, încă o dată, că dacă n-ai prins-o din prima, n-o prinzi nici din a doua, la cât de proastă şi neatentă la nuanţe eşti.

Tocmai am zis că DACĂ EŞTI DISPUS ŞI AI DE UNDE SĂ FACI INVESTIŢIA, E OK.

O repet, pentru că nu te creditez cu suficientă inteligenţă s-o fi prins nici din a doua:

Tocmai am zis că DACĂ EŞTI DISPUS ŞI AI DE UNDE SĂ FACI INVESTIŢIA, E OK.

Problema mea e cu zgârciţii sclifosiţi.

“Vaaai, vreau exclusiv animal de rasă, să mă simz special, dar să nu dau bani pe el, că îmi mănânc de sub unghii.
Dar cum, nu, nu e vorba că îmi mănânc de sub unghii. E adopţie, dragă!!”

Minunat. Care îmi daţi, pe baza acestei logici, să adopt şi eu un Macbook Pro 13?

PS: Care semnalizezi pe lângă la textul ăsta, ai block fără consum inutil de timp. Oamenii proşti mi se par irosirea ultimă a încă unei secunde care ne desparte de eternitatea nefiinţei.

Sau o procesezi acum, ultima oară: MI SE RUPE CE FACI CU BANII TĂI, ATÂTA TIMP CÂT ÎI AI. DAR NU POŢI PRETINDE CĂ TU VREI NUMAI ANIMALE DE RASĂ CÂND EŞTI UN RUPT DE FOAME.

Ăia care n-aţi priceput nici acum, marş sprinten şi voios spre alte orizonturi internautice.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Ana says:

  Am bănuiala ca te-ai referit la Cătălin Tenita, e posibil sa fi folosit termenul adopție, dar nu cu sens de gratuitate. Postarea a dispărut, dar cerea recomandări de canise, care nu sunt organizații de adopție totusi. Daca nu e vorba de el ar trebui menționat, ca s-a viralizat mult, si se vorbește cam in necunoștință de cauza, nefiind vizibila postarea. Daca e el si a zis explicit, atunci nu am ce spune,

  • Lorena Lupu says:

   Aici nu discut persoane, discut principii. Şi nu mă interesează să dau acest gen de disclaimere, pentru că accentul e pe ideea generală.

 2. Andrei says:

  o rudenie de-a mea mi-a zis că a fost nevoit să-și doneze câinele ciobănesc german de 1 an. Mi-a zis că o bună parte din ăia care au sunat l-au întrebat dacă nu donează și un pui tot de rasa aia, sau dacă nu are din rasa aia a mai zis ceva rase, dar să fie pui.

 3. Lorena Lupu says:

  woooow. prostia e nemărginită.

 4. Tata are cățea de rasă, cred că a cheltuit pentru ea mult cu ea decât a cheltuit pentru mine decând m-am născut și până am terminat școala 🙂 După moartea mamei, a avut o perioadă foarte nasoală financiar și mulți i-au spus să o dea, dar n-a vrut. Zicea ”Mai bine mor de foame, dar la Mara nu renunț”. Dacă îi cer eu vreun ban, n-are :)) De asta nu înțeleg zgârcenia unora. Ăștia oricum nu merită să aibă animale, părerea mea.

 5. Corect, voiam doar să subliniez cât de zgârcit e tata, dar când e vorba de un animal care depinde financiar, emoțional etc de el nu se mai uită la bani, ceea ce mi se pare normal 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: