Atenție, Diasporă, că vă ia în armată

Ieri, am râs cu spume.

Mai multe siteuri de știri la kilogram – genul care angajează niște copilași cu salariu minim pe economie să scrie 30 de știri pe tură de opt ore, să editeze poze și eventual și cinci știri video, da să facă și trafic, domle – au anunțat un proiect de lege al guvernului care, în eventual război, o să cheme acasă românii aflați peste hotare, să-i incorporeze în armată. Ordinul vine la domiciliul din România, și Vasile are 15 zile la dispoziție să rezolve ce probleme de viață cotidiană are acolo și să se prezinte la oaste, întru deplasare pe front.

LOLOLOL.

În primul și în primul rând, dacă ar apărea un astfel de pericol, fenomenul la care am asista ar fi exact invers. Toți bărbații de vârstă incorporabilă DIN INTERIOR și-ar da deadline de 15 zile s-o ușchească rapid care pe unde, în ideea că, dacă aleargă destul de repede, până îi prinde cineva, cade guvernul care a dat ordinul și noii înscăunați nu vor mai avea nici un motiv să-i cheme în nici o armată.

Pentru că românașul e viteaz numai pe Facebook, unde e în afara ariei de acțiune a pumnului adversarului, respectiv cu femeia și cu copii, pentru că sunt mai slabi fizic și nu riscă să-și încaseze echivalentul obrăzniciei în pumni în mufă.

Și e ca în liceu, când chiuleai cu clasa. Dacă chiulea toată clasa, nu lua nimeni absență. Drept urmare, chiulul era unanim, cu luat elevii buni pe sus, de mâini și picioare.

Prezumția că un român stabilit în străinătate, cu casă și job, va da cu piciorul micii lui bule de siguranță făurite cu greu, cu efortul imens al adaptării la o altă cultură, pentru a veni înapoi în țara care l-a frustrat din toate punctele de vedere și l-a alungat in the first place e de o naivitate de-a dreptul copilărească. NOT GONNA HAPPEN. Românul va deveni brusc invalid, bolnav psihic, sau va face platfus peste noapte – și tot nu va fi incorporabil. Va plăti șpagă și lui Dumnezeu, doar să scape. Și dacă nu și nu, își va face act de identitate fals – doar știe el niște băieți, și primii oameni cu care face cunoștință, oriunde se mută, sunt “nişte băieţi” şi va reieşi că fusese portorican all along.

Proiectul ăsta de lege, dacă chiar există, e la fel de eficient ca un eventual proiect de chemare la oaste a marţienilor.

Nici măcar Putin, cât e el de dictator bolnav de putere şi însetat de control, nu a ouat ideea de a chema la oaste ruşii plecaţi din ţară. PENTRU CĂ ŞTIE CĂ NU VOR VENI. Ştie că ăia au plecat exact din cauza lui şi că oricare dintre ei ar prefera să-şi taie puţa şi s-o mănânce friptă într-o marinadă de portocale, suc de măr și ghimbir, decât să îl servească pe el măcar cu un deget. Dacă vrei să vezi adevărata ură antiputinistă, intră în vorbă cu un rus emigrat în străinătate. Ţi-l va trece pe Putin pe un pod de p*le şi dus, şi întors, de minimum trei ori, şi asta până să se enerveze.

Idem şi diasporenii noştri. Au fugit din cauza lipsei de opţiuni şi de respect. Au fugit de foame, abuz şi exploatare, nepotism şi aranjamente. Mai degrabă mi-i imaginez înrolându-se numai de-al naibii la adversar, în regim de mercenariat, doar pentru satisfacţia de a da cu flit autorităţilor din România și a le flutura euroiul de la distanță: Ce-s ăștia? Baaani, lol. Chestia de care eram privat pe când mă chinuiați zi de zi.

Taman de aceea, povestea asta cu înrolarea în 15 zile a diasporenilor sună a clickbait. Şi ştirile nu dau detalii legate de consecinţe. Că dacă nu vine în cele 15 zile, ce faci? O trimiţi pe mă-sa la oaste în locul lui? Regimentul de babe nr. 456 infanterie? Cum luptaţi, maică? Întâi cu ruşâne să-ţi fie, nenorocitule, că nu se alege nimic de tine. Apoi cu muri-ţi-ar şi făce-ţi-s-ar şi la final, ne dăm fustele jos şi o rupe duşmanul la fugă mintenaş.

Propun un proiect de lege pentru înrolarea morţilor din Teleorman care l-au votat pe Dragnea. Ăia da viteji.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. Gaby says:

    Buna,
    Subscriu la articol in totalitate. Vazusem si pe ProTv ceva legat de aceasta stire minunata, dar tot la fel fara prea multe detalii legate de ce se intampla in cazul in care nu te prezinti, care sunt repercursiunile si metodele prin care se asigura ca te aduc ei inapoi pt a lupta cu mandrie pt aceasta tara minunata.
    Personal nu am reusit inca sa emigrez, dar sunt deja impliact in mai multe interviuri si sper ca 1-2 luni sa reusesc la randul meu sa fug din tara asta deosebita. Si nu de frica de a fi inrolat, ci din aceleasi motive din care au plecat 90% din Romani, pentru ca aceasta tara nu are nimic de oferit si nu doresc sa imi cresc copilul inconjurat de melteni cu mentalitate de cioban de la 1900. Si daca s-ar intampla sa ma oblige sa ma inrolez cred ca primele persoane pe care as avea grija sa le impusc ar fi cativa politicieni romani impreuna cu adunatura de inculti care i-au votat.

  2. Mojo says:

    Presupunând (prin absurd, bineînțeles) că un cetățean onest din celălalt capăt al lumii ar vrea să se înroleze, chiar va da el niște mii de euro pe un bilet de avion luat cu 2 săptămâni inainte? Ii are puși deoparte pentru asta? Va da cu piciorul unui serviciu care asigura un trai decent familiei sale?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading