Brăila: HOT!

Dacă ieri eram ciufută după drum şi am bombănit comunismul reminiscent al unor localuri, azi m-am hotărât să fiu fair şi să spun ce mi-a plăcut la nebunie:

-vechiul meu coleg de palier din cămin, Radu Nichifor, care îşi făcea studiile aprofundate pe când eram eu în anul doi la facultate, şi la uşa căruia băteam când aveam nevoie de zahăr, ace cu gămălie sau algocalmin – atunci îmi ieşea măseaua de minte şi urlam noaptea de durere – e ditamai directorul. Pot să fiu indiscretă şi să vă spun că domnul director din Brăila are o mamă demenţială, care nu ştia cum să-l şi să ne răsfeţe, şi ale cărei vizite la Bucureşti erau întâmpinate cu “maicăăăăăl! maicăăăăăălll!!” ?

-echipa tehnică de la Brăila – de la regizor tehnic până la maşinişti – e o gaşcă beton. Ne-au stat la dispoziţie cât am vrut noi – şi am vrut! – ne-au ajutat cu tot ce au putut, fără rezerve şi cu bunăvoinţă totală.

-când am întrebat discret unde se poate cumpăra cafea pentru înainte de spectacol, regizorul tehnic mi-a spus: “chişoarcă de cincizeci de mii de la bar sau o cafea bună şi tare, ca pentru artişti, de la doamna cabinieră, de zece mii.” Când m-am dus la doamna cabinieră cu zece mii să-mi iau cafea, a zis: “Păi se poate aşa ceva? Nu sunteţi voi musafirii teatrului? Păi iau io bani de la musafiri când le fac cafea?” Şi mi-a oferit o cafea tare, aromată şi îndulcită exact cât trebuie – adică puţin, cât să nu-mi răscolească gastrita. Apoi, a adus cafea pentru întreaga cabină, şi una pentru mine bonus “că eşti copchilă drăguţă.” A fost adorabilă.

-în sfârşit, am apucat şi eu să şăd puţin de vorbă cu Marian Coman , pe care îl văzusem mai mult din auzite şi cu care nu apucasem niciodată să discut, deşi aerul lui ingenuu şi condeiul subtil mi-au fost întotdeauna simpatice. Marian a venit să mă vadă şi apoi a poştit o cafea cu mine în cabina sălii studio, în timp ce eu mă schimbam, mă demachiam şi redeveneam Lorena cea de zi cu zi.

-impresiile presei locale: http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagina=single&id=0000022304&domeniu=Social. Pe scurt, deşi spectacolul e “confuz” pentru distinsa doamnă Ileana Lucaciu, alţii nu au probleme să-i distingă ideea principală. Concluzia: uneori, problema nu e la emiţător, ci la receptor. Quod erat demonstrandum!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. prodan says:

  şi de unde ştii tu cum sunt, ca să emiţi păreri, hărţuitor de cea mai joasă speţă! m-ai văzut vreodată? m-ai cunoscut vreodată?

  uite, astea sunt un exemplu de insulte .
  orişicît, îmi pare rău că s-a ajuns aici. acum, te rog să ştergi toate referirile la mine-cel puţin de la acest post – dacă ai puţină verticalitate şi nu consideri că asemenea comentarii ţi-ar face cinste.
  în schimb, uite, n-am să-ţi mai scriu pe blog.
  fair enough?

 2. Lorena Lupu says:

  aspoiu: Când rezolvam mârlăniile de acest gen cu un simplu delete, băieţi amabili de genul lui Mihai Prodan, aici de faţă, îmi lăsau şiruri interminabile de înjurături, doar pentru că nu-i public. ei, uite, de atunci am schimbat politica şi dau poporului ocazia să “strălucească” – dacă vrea neapărat.

  oricum, nu înţeleg de ce citeşti doar replicile mele, nu pe ale tale – să vezi ce limbaj low-end foloseşti tu. Şi, nota bene! – îl mai şi foloseşti în deplasare. Pe blogul unui scriitor. Unul cu care nu ai de ce să simulezi familiaritatea – pentru că nu ne cunoaştem. Deeeeci – cine e inadecvat rău de tot, eu sau tu?

  Nu poţi spune că nu ţi-am răspuns cu bun simţ cât timp ai scris cu bun simţ.

  Şi, punându-ţi un pic creierul la contribuţie – lucru la care te tot invit de la începutul acestei conversaţii, dar în zadar – chiar crezi că am vreo dorinţă specială de a-mi etala talentele de acest gen? Sincer, eu aş prefera ca în loc să folosesc eu un “ba pe-a mă-tii” sau un delete, să începi tu a-ţi folosi mintea.

  fireworks: prodanul nu mi-a dat de ales. personaj mai malefic chiar nu mi-a fost dat să văd. nu pot decât să mă întreb dacă se priveşte în oglindă şi cu ce unitate de măsură îşi măsoară faptele.
  După ce mi-a pus pe blog primele răutăţi, le-am şters. A urmat un luuuuuung şir de înjurături zilnice, timp de mai multe săptămâni, până când am schimbat politica – îl public şi pe el, şi toate referinţele negative la munca şi persoana lui. Să ştie tot cititorul cu cine are de-a face.

  prodan: insultele citate de tine sunt o nimica toată pe lângă nenumăratele insulte cu care m-ai copleşit tu. (şi între noi fie vorba, chiar nu m-ai cunoscut niciodată, deci, afirmam un mare adevăr. iar faptul că m-ai hărţuit săptămâni în şir e un alt mare adevăr. deci – e vorba de fapte, nu?)

  trebuia să-ţi pară rău nu acum, ci atunci când îmi lăsai cârnaţii ăia interminabili de meschinării. şi mi se pare incalificabil ca tot tu să vorbeşti de verticalitate, în condiţiile astea.

  Repet – mai ai mulţi saci de scuze de cărat până aici, până să reglăm conturile. Nu de alta, dar m-ai adus în acea stare de furie, exasperare şi dezgust, în care sunt extrem de greu de înduioşat.

 3. cutza40 says:

  @aspoiu – auzi, aspoiule draga, io nici nu te cunosc, asa ca fa un pustiu de bine si nu ma mai cita, ca pur si simplu ma enerveaza stilul tau. Nu numai pe mine, vad.Prea te tii mare, vezi ca strica la fiere si la ficat, poate ai un organism sensibil.

 4. Lorena Lupu says:

  eu chiar stau şi mă întreb cum ar fi să mă duc pe blogul lui Sebastian A. Corn şi să-l copleşesc cu mârlănii din astea. (Bine, cred că nu aş putea s-o fac nici să vreau, din bun simţ.)

  pe de altă parte, Sebi Corn nu e doar scriitor, e şi bărbat – drept pentru care, pe blogul lui, aspoiu e anilingvist emerit. 😉

 5. prodan says:

  eu nu te-am insultat, aşa cum ai făcut tu. ţi-am explicat că m-ai înţeles greşit acum.
  eu am făcut o glumă şi tu ai răspuns cu un car de insulte. apoi, tot eu mi-am cerut scuze.

  hai, ţi-am scris, să vedem screenshot-urile alea cu care ameninţi lumea, ca să vadă toţi cum baţi cîmpii.

 6. Lorena Lupu says:

  nu m-ai insultat? 😛 bună glumă! de fapt, tipică pentru indivizii care nu au suficientă verticalitate – o, da, verticalitate, pe care o predici, dar eşti cel mai evident exemplu de lipsă a ei! şi sunt extrem de fericită să fiu omul care te demască.

  cine vrea insulte de la prodan, să vadă ipocrizie cu pretenţii de verticalitate şi să constate găunoşenia unui caracter, se poate duce pe blog la dadatroll, unde e conservat un scandal întreg – şi mai ales modul de adresare “extrem de pertinent şi lipsit de insulte” cu care a intervenit într-un dialog care nu-l privea, doar ca să mă înjure puţin, http://dadatroll.wordpress.com/2008/08/11/numere-aleatoare/#comments – sau poate citi aici:

  http://lorenalupu.wordpress.com/2008/06/29/azi/#comment-4120 – unde chiar el recunoaşte ceea ce face – într-un limbaj despre care are tupeul de a pretinde că nu e insultător.

  screenshoturile, repet, le păstrăm pentru momentul oportun şi pentru cine trebuie.

 7. Lorena Lupu says:

  iar vizavi de aşa-zisa “glumă nevinovată” cu super potenţial ofensiv, mai dau o dată citatul din mine însămi, în speranţa că, de această dată, se înţelege mesajul:

  nu înţeleg de unde şi până unde se presupune că ar trebui să tolerez umorul nesărat şi glumele de autobază ale tuturor imbecililor fără şapte ani de-acasă care dau din întâmplare de acest blog. Am băut noi brudărşaft cumva, să îţi permiţi genul ăsta de glume cu mine? Când, că nu îmi aduc aminte!

 8. o smochina says:

  Deci nu lucreaza la sectiunea “cultura”. M-am linistit.

 9. Suffragette says:

  Voi va datzi seama ca daca ne-am fi intalnit in viata reala (si nu pe blog) nu ne-am certat deloc?
  Blogul iti da senzatia de putere si agresivitate and this is not good! Mai ales, nu cred ca blogul trebe luat in serios pt. ca aicia orice patrunjel se poate da banana!

  Hmm, sau aici omul poate sa dovedeasca ceea ce este cu adevarat? (sper ca nu)

  Deci: care se simte cu musca pe caciula si stie ca e rau-intentionat, suntem aicia o mana de oameni care nu vrem insulte si tampenii, care intram pe blogul asta pt. teatru sau pt. coordonate culturale sau sa vedem ce mai face Lorraine, pur si simplu. Nu ne place cand deviati discutia in cataclisme grafice de 2 lei dupa care urmeaza o cearta. Nu avem chef de asa ceva si consuma spatiu si timp. Noi vrem numai sa citim si sa comentam ca amenii. Se poate?

  Smochino, Fireworks, clujencele mele, sustineti-ma!

  Eu tot vreau sa vad Brailaaaa!!!

 10. dadatroll says:

  Nuva duceti pe blogul la dadatroll ala ca ii un mare tampit!

 11. Lorena Lupu says:

  suffragette: precum vezi, nu mă duc eu pe blogurile lor să fac scandal şi circ, ci ei vin pe al meu. deci, e clar cine-s agresorii şi cine e victima.

  dadatroll: hai, lasă histrionismul. 🙂

 12. cutza40 says:

  Da, eu din Mures te sustin, Suffragette! si scriu pe blog:hai Suffragette!!!!!!!!Ca ai dreptate. Si eu m-am speriat de unii oameni , iar in viata reala, am vazut ce faini erau.Si ziceti-mi si mie unde-s figurinele alea cu zambete sa le pun si io, ca nu ma descurc

 13. o smochina says:

  Eu te sustin dar pe mine cine ma sustine? :-))
  Suffragette, eu te inteleg dar in timp, citind postarea si urmarea m-am cam obisnuit. Prefer sa stiu cine e marlan si cine nu. Chiar daca uneori incerc sa fiu protectiva de cele mai multe ori fac rau: ori dau in paranoia si trag concluzii pripite, ori incit spiritele. Sa fi dragut si sa le spui frumos nu functioneaza. Dorinta lor de afirmare a marlaniei e mai presus de orice bunavointa. O varianta e sa fim dulci, pana li se face greata.
  Cred ca poti sa faci portretul robot al fiecarui comentator. E clar ca nu toti sunt asa si in viata reala ceea ce e un mare dezavantaj pentru cei care nu sunt in contradictie cu ceea ce par.
  Eu am avut o surpriza placuta azi: Aurelian.

 14. cutza40 says:

  Eu va urez noapte buna si trag pe dreapta. E si maine o zi, incepe scoala, invatam si noi si elevii, adica mai mult noi, dar nu-i bai, ii iubim, ca de-aia mi-am pus io slide cu ei pe 360

 15. Andhra says:

  sunt foarte surprinsa sa remarc faptul ca in continuare ai un magnetism absolut. atragi oameni care prin acest blog se hranesc cu parti din tine, dar in egala masura si tot soiul de imbecilosi de 2 lei. sunt satistita de discutiile astea nascute din cretinataturile unor indivizi care dau dovada de tot atata inteligenta cata are o amiba.

  nu te mai citisem mult timp (cam de cand te-ai mutat aici) dar cand am reinceput sa imi indes nasul printre filele a tot ce relatezi, am avut sentimentul ca redescopar o persoana pe care am cunoscut-o acum ceva timp si pe care fara nici un motiv am pierdut-o din mine.

  felicitari sincere pt tot ce faci! 🙂

 16. Lorena Lupu says:

  mai ţii minte când v-aţi dus pe blogul unui alt hărţuitor, să îi ziceţi vro doo de dulce? 🙂

 17. Andhra says:

  :)) cum as putea uita? :p si trebuie sa recunosc ce placut a fost sa il demontez pe individ, sa apar cauza si persoana pe care o ataca nefondat :p

  dar mi-am dat seama atunci ca specia respectiva nu merita nici un dram de atentie si ca indiferent cata energie ai investi in a incerca sa o combati sau sa o vindeci, este o cauza dintru inceput pierduta.
  bineinteles ca tu stii cel mai bine cum simti ca ar trebui tratati acesti nedemni reprezentanti ai omenirii, dar poate ai ajunge sa te consumi mai putin daca pur si simplu i-ai ignora total, incepand cu primul atac. pe blogul tau ai dreptul sa faci asta. si nici nu cred in faptul ca ar fi o filtrare fortata a celor ce citesc. si mai cred ca nu numai tu ai avea un beneficiu din asta, ci si cei care intra cu drag in acest mic spatiu al tau. tind sa cred ca ar fi foarte fericiti sa ia parte / sa asiste la dezbateri / discutii in contradictoriu, ci nu la nesfarsite atacuri neintemeiate si imature.

 18. prodan says:

  e penibil din partea ta să văd că ai schimbat (inutil!) comentariile la adresa mea, ba chiar pe cele pe care ţi le-am adresat eu, înlocuind termenii care ţi se par cinsultători.
  te-ai trezit tîrziu şi le-ai modificat degeaba. toate probele sunt demult strînse şi indexate într-un dosărel care-şi aşteaptă rîndul să intre pe rolul instanţei.

 19. Lorena Lupu says:

  te-aş invita să încetezi cu aberaţiile, dar, dacă între 30 iunie şi 17 septembrie n-ai făcut-o, slabe şanse s-o faci acum. în concluzie: sincer, abia aştept să văd acest proces. şi eu am avocaţi, aşa cum ai şi tu; şi abia aştept să arăt lumii ce am suferit din cauza ta.

  p.s.: vezi că “penibil” e un termen insultător.

 20. prodan says:

  mă bucur, ce să scriu, că înveţi să cunoşti valenţele cuvintelor şi că ai început să te documentezi despre încadrarea faptelor. o să-ţi prindă bine în faţa judecătorului. nu te amăgi cu ideea că insulta este în CP sau în CC; diferenţa în ce te priveşte n-o face decît cazierul.
  “penibil” nu e un termen insultător în sine (pentru că poate fi probat) şi apoi, trebuie să fie asociat unei persoane, nu unei situaţii.
  şi acum, destul cu lecţiile gratuite.

  PS un indiciu din jurisprudenţă – Ion Cristoiu (păstrînd proporţiile, bineînţeles).
  (mă mir că am continuat o discuţie care nu-şi are rostul. dar se cuveneau aceste ultime lămuriri).

 21. prastie says:

  Da’ parca nenea asta zicea ca gata, nu mai pierde vremea luandu-se in gura cu tine. Si ca te ignora. Bai, prodane, mai dureaza mult cacealmaua asta de prost gust?

 22. prastie says:

  Prodane… daca eu cred ca esti mai mare dobitoc din Romanica si un bou definitiv si irevocabil cu putza mica, ma dai si pe mine in judecata? sau tu tragi numai la celebritati? 😀

 23. Lorena Lupu says:

  prastie: care celebrităţi?

 24. aurelian says:

  Domnule Mihai Prodan!

  Esti prost! si pot proba aceasta afirmatie! deci te implor, depune maine, 18 septembrie, la judecatoria sector 5 Bucuresti plangere penala impotriva mea… daca nu o vei face, oriunde vei aparea, in public sau in spatiul virtual in urmatoarele 6 luni, afirmatia mea de mai sus va fi acolo!… bineinteles atunci cand voi avea chef sa arat lumii ca esti prost

 25. aurelian says:

  @ Mihai Prodan

  ce spui… ne faci fatza mie si prastiei??

 26. Lorena Lupu says:

  praştielui, că praştie e un el.

 27. dadatroll says:

  Faza cea mai importanta a vizitei ai sarito doar in cate va cuvinte in loc sa dai amanunte. Si citez. “în timp ce eu mă schimbam”. Bine ca neai spus cum il chema pe vecinu ala de palier care nu intereseaza pe nimeni ori cum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: