Coaliţia pentru trimis muierea la cratiţă izbeşte din nou

După ce au adunat 3.000.000 de semnături încercând să asmută populaţia de la sate şi săracii de la oraşe împotriva comunităţii LGBT din România, băieţii de la Coaliţia pentru Evul Mediu izbesc iar. De data asta, în forma unor conferinţe idioate care să ne explice “diferenţele dintre bărbaţi şi femei”.

“Diferenţele dintre bărbaţi şi femei” fiind, exact cum bănuiam, setul de aşteptări retardate împotriva căruia am luptat toată viaţa. Setul de aşteptări retardate care dau dreptul oricui să se poarte cu tine de parcă te cumpăraseră de pe piaţa de “totul la zece lei” şi care legitimează, în mintea bizonilor spălaţi pe creier, tonul superior, pentru simplă deţinere de penis.

Citez:

Datorită anatomiei și hormonilor, bărbații au roluri sociale la nivel macro, se ocupă de procurarea mijloacelor financiare și materiale ale familiei, de transport dar nu se descurcă în spații mici (frigider, dulapul de haine). Femeile au roluri la nivel micro, în casă (gospodărie), în educația copiilor, sunt delicate si ambidextre, dar nu se descurcă în spații ample (de exemplu la volan)
nevoia de comunicare (bărbații au în medie 7.000 – 10.000 de semne comunicative pe zi iar femeile 20.000 – 25.000)
reacțiile la stres (bărbații au tendința de a se lupta cu stresul prin deconectare iar femeile prin comunicare).
.

Povestea asta n-a fost adevărată niciodată. Nici măcar în Evul Mediu, de unde provin credinţele astea stupide. Şi în evul mediu, ţăranca muncea câmpul cot la cot cu soţul ei, iar femeia săracă de la oraş făcea menaj, să completeze veniturile familiei. Doar bărbaţii bogaţi şi-au permis “să se ocupe de procurarea mijloacelor etc”, şi minune: în cazul acelor bărbaţi, treburile gospodăreşti erau făcute de personal angajat.

Vrăjeala cu “nu se descurcă în spaţii mici” e basm de puleţi răzgâiaţi de mame prea protectoare. Orice om dotat cu un creier şi cu două mâini se descurcă în orice spaţiu în care doreşte cu adevărat să se descurce, şi nu caută scuze stupide care să-i justifice nedescurcarea.
Toate relaţiile mele serioase au fost – mi-e şi jenă să recunosc – cu tipi ordonaţi care au adunat după mine de n-au ştiut de ei. Şi genul ăsta de tipi nu-s deloc puţini. Apoi, după ce m-am prins că libertatea absolută e mai convenabilă pentru mine decât continuul compromis cu un partener, am învăţat să adun şi singură după mine, pentru că asta e viaţa.
Mitul cu “bărbatul nu poate face curat” e la fel de distrugător pentru familie precum e mitul cu “bărbatul e dator să aducă toţi banii”.
Nu eşti om dacă nu resimţi frustrarea dată de faptul că numai tu contribui la cheltuielile cuplului. Şi nu eşti om dacă nu te înfurie la culme ca numai tu să freci duşumele şi celălalt să îţi saboteze deliberat efortul.

Oricum, dacă ar fi să aleg dintre a susţine material o familie (şi zero munci casnice) şi a presta munci casnice (şi a investi zero lei din banii mei personali), aş alege varianta A. Mi-e mai uşor să câştig bani decât să fac ciorbă. Asta mă face, după mintea imbecililor de la Coaliţia pentru Familie, bărbat.

Faza cu spaţiile ample e din nou o prostie fără limite. Ba da, mă descurc în spaţii ample. Leapădă-mă în orice oraş şi până seara m-am împrietenit cu trei găşti distincte, mi-am găsit cazare, şi eventual şi un job. Da, sunt un animal social, atunci când vreau. Şi nu-mi pasă foarte tare de riscuri. Spre deosebire de mulţi bărbaţi, care ar bântui dezechilibraţi şi nesiguri de ei de colo până colo şi la final ar dormi în gară.

Ce vreau să spun cu asta?
Nu există rol bărbătesc şi rol femeiesc. Există doar indivizi diferiţi cu aptitudini şi nevoi diferite. Acestea pot include – desigur – bărbaţi care ştiu să asigure unei familii tot ce trebuie – dar, uimire: ălora nu trebuie să le explici tu, coaliţia pulii, cum trebuie să fie un bărbat. Există şi femei deosebit de talentate în frecat suprafeţe şi tocat pătrunjel, dar uimire: nici ălora nu trebuie să le explici tu, un parazit fără utilitate, cum trebuie să fie o femeie.

Apoi, existăm noi, cei atipici. Care funcţionăm după reguli proprii. Singurele reguli care ar trebui, de fapt, să i se impună unui om:
1. fii decent cu semenii tăi, cu condiţia ca şi ei să fie decenţi cu tine.
2. respectă-ţi obligaţiile contractuale.
3. câştigă mai mult decât cheltuieşti şi nu avea mai mulţi copii decât poţi întreţine şi educa.
4. plăteşte-ţi impozitele.

În rest, dacă nu ai calităţi umane reale, mă piş cu boltă pe anatomia şi hormonii tăi.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

 1. Ady says:

  Si intre barbatii care aduc toti banii in casa si femeile care freaca podele cu abnegatie si aia atipici (barbati si femei) ne aflam noi, restul, femei care aduc in casa o parte din banii familiei si dau cu mopul si coc prajituri si barbati care nu acopera tot bugetul familiei si dau cu aspiratorul si schimba pampersi. Noi astia carora ne place aceasta ambiguitate de roluri si n-am avea chef sa renuntam la vreun aspect. 🙂

 2. Lorena Lupu says:

  şi aşa e cel mai corect.

 3. Marius D says:

  Cum adica “spatii ample la volan”? Spatiul e mai amplu in bucatarie. La ce se refera, la soferii pe autobuz?
  In alta ordine de idei, nu inteleg de ce atata apriga discutie daca exista rol barbatesc si rol femeiesc. Si daca exista (daca), ce e rau in asta? Femeia prefera sa faca ciorba, barbatul prefera sa repare la masina. Femeia prefera sa dea cu aspiratorul, barbatul prefera sa repare o priza. Majoritatea femeilor sunt confortabile cu acest rol, si atata timp cat nu constituie o obligatie, cred ca impartirea sarcinilor in cuplu e ok. Exceptiile, ca Lorena, sunt binevenite, personal nu am impus niciodata unei femei ce sa faca si oricine ar face asta e un idiot.
  Ca sa sintetizez, ca am vorbit prea mult, cred ca da, exista roluri diferite si nu e nimic rau in asta acolo unde sunt asumate si nu impuse

 4. Lorena Lupu says:

  Exceptând momentele când nu preferă, şi când sunt buni la cu totul altele, şi au exact zero răbdare să-i asculte pe imbecilii care vin să le explice e să facă cu vieţile lor.

 5. Marius D says:

  De acord cu tine, asta am spus si eu (in caz ca nu s-a inteles). Dar nu cred ca solutia la acesta problema (rolul femeii in bucatarie) este o “dezbatere argumentata” ci (eu sunt o fire mai pragmatica) gasirea altui partener.
  P.S. in prezent ai o relatie, sau esti solo?

 6. Vmo says:

  Te pisi cu boltă… Înseamnă că ai pula… Qed

 7. Lorena Lupu says:

  La nevoie, am şi pulă.

 8. Paranoid says:

  Da’ poate face podul din picioare cand se pisa si atunci se pisa si cu bolta.
  On topic, in cea mai lunga relatie a mea eu reparam prizele, eu dadeam gauri in pereti, eu montam mobila si el facea mancare. De-aia a si fost cea mai lunga relatie a mea. Bine, asta si fapul ca ne futeam ca niste zei. Cadourile de ziua mea din ultimii ani au constat in trusa de scule, bormasina, pistol de lipit, aparat de vopsit. Cel din urma roz, de fete.

 9. morbo says:

  Singura mea religie adevarata e libertatea(adica aia care se opreste inainte de a face rau altcuiva). Trebuie sa avem grija ca astia sa nu ne impuna (inclusiv in final prin legi) adevarurile lor alternative in locul libertatii existente. In imperiul roman au fost 70 de ani intre legalizarea crestinismului si declararea lui religie oficiala. Chiar nu-mi doresc repetarea istoriei. Adica suntem la 27 de ani de la “legalizare” si au inceput sa aiba tot mai mult tupeu (bine, stiu ca nu erau exact ilegali nici inainte, departe de asta situatia de atunci). Sunt curios si cine stimuleaza coalitia asta. Cumva ceva dinspre rusia? Ca miroase tot mai mult a varianta de legionarism, putinist, care se dezvolta acolo. Niste paraziti infecti.

 10. Maria says:

  Sa vina astia sa ma intrebe de sanatate. Eu castig mai mult in casa, da si spal podelele de lingi de pe jos. Boyfriend gateste mai bine ca mine (desi si eu o fac zilnic) si da si cu aspiratoru si stie ce butoane is alea pe masina de spalat. Am sapat si eu gradina, dar am si stat la masina de cusut, harnicuta.
  Ai dreku ca nu ne-am scos ochii si n-am crapat nuciunu pana acuma.

 11. Olya Vode says:

  ar trebui sa se intample fix ce s-a intamplat, sa raspunda in fata legii. Acum ca voi purtatorii de pula ati canonizat organul si vi se pare ca trebuie sa se intample ceva mai nasol, mai mutilant, mai aberant din motiv ca aia a ales sa-i taie penisu si nu alta parte a corpului, da dovada ca vi se potriveste perfect decalogul asta de ragat despre care vorbea autoarea mai sus

 12. Antonia says:

  Am vazut acum mult timp niste fete emancipate care daca erau deranjate de un idiot posesor de organ, luau masuri drastice, sfanta corectie pentru educarea animalului. Si dadea roade, animalele soioase se retrageau in hruba. La vremea aceea mi s-a parut exagerat insa acum imi dau seama, ca erau animale batute nu oameni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading