Cu atenție și îngrijorare

Domnule Iohannis,

V-am votat în primul tur, pentru că îmi păreți mult mai demn de scos în lume decât oricare dintre contracandidații prezenți în campanie. În turul al doilea, vă voi vota oricum, să evităm momentele acelea glorioase în care președintele României face vizită oficială în Serbia și declară cu un accent irezistibil de Videle: “Aim veri hepi tu bi hir in Pleşcaviţa.”

Aveţi alegerile astea deja câştigate şi toată lumea ştie asta. O ştie PNL. O ştie PSD, care suduie molcom în barbă, pentru că e conştient cât de mult a greşit în ultimii trei ani.

Taman pentru că aveţi alegerile astea deja câştigate, rostul trufiei, al aroganţei etalate ostentativ, al selectării celor nouă jurnalişti pe bază de preferinţe personale, al tot atâtor mici gesturi care să spună: “Mărie, tu faci ce crezi, dar eu te-am trecut deja la catastiful de f***te” nu îşi are rostul.

V-aţi ales teribil de greşit consilierii în campanie, şi această linie de comportament vă va dăuna pe termen lung.

Aroganţa l-a pierdut pe Traian Băsescu. Unul dintre puţinii preşedinţi cu adevărat competenţi pe care i-a avut ţara asta. Aroganţa l-a pierdut pe Victor Ponta. Unul dintre puţinii pesedişti articulaţi şi alfabetizaţi, păcat că îi lipsea un caracter pe măsură.

Şi apropo de Victor Ponta, hai să ne amintim acum patru ani de alegerile la care nimeni nu vă dădea vreo şansă.

PSD luase tot. Victoria era sigură. Ponta se rupea în nişte figuri şi nişte băşini de-ţi venea să iei un bocanc de munte cu ţinte şi să-i dai una peste ochelari, să-şi revină.

Apoi, surpriză:  au venit rezultatele.

Şi atotputernicul Ponta a intrat pe banca de rezerve a politicii româneşti, la numai câteva luni după ce-şi sărbătorise ziua pe Arena Naţională.

Dacă ştiţi că aveţi toate atuurile în mânecă, poate că atitudinea ar trebui să fie taman inversă. Amabilitate faţă de toată presa. Dezbatere prezidenţială cu jurnaliştii opoziţiei. Să existe foc şi pară, nu o sesiune leşinată de limbi în partea dorsală. Deferenţă în toate direcţiile, în ideea de “vă aud pe toţi, pentru că eu sunt alesul vostru”.

Chit că tu ştii în sinea ta că Mărie e pe pragul de a fi trecută în catastif, nu te purta ca şi cum ar fi. Dimpotrivă. Poartă-te ca şi cum nu eşti foarte sigur. Şi atunci, Mărie va face tot ce va şti ea să te liniştească.

Aşa şi cu alegerile. Campania electorală e şi ea un proces de seducţie, dar pe scară largă. Şi cu atenţie şi îngrijorare vă spun, în acest moment, Viorica e mai seducătoare decât dumneavoastră.

Aroganţa a fost, este şi va fi pentru totdeauna cea mai proastă politică.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Victor Ilina says:

    Deja ma trec fiorii cand ma gandesc ca Viorica ar putea…

  2. Morbo says:

    Cine votează cu dancila sau nu voteaza doar pt ca Iohannis e arogant ar trebui să-și promită sa o ierte pt orice va face în funcție. Ai fost sedus, asta e.

  3. Ada says:

    Eu am sa votez cu Veo, măcar dacă plânge să fiu sigură că nu rugineste naibii! Ah, da, m&i£ nazistoidului care vrea el să dispară un partid și toți votanții lui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading