D'ale mariajului

Acum 50 de ani, era aşa:

Dacă o vreţi mai mare, să râdeţi mai, bine, mergeţi aici.

Azi, în metrou, un pulete ponosit scoate mobilul din buzunar şi îl duce la ureche:
-Pisi, începe el ezitant, nu îmi prăjeşti şi mie nişte ouă pentru diseară?
De la celălalt capăt al firului se aude până la mine o voce feminină plină de furie. Nu se înţelege prea bine ce spune, dar avalanşa de urări de bine e imposibil de ignorat.
Puletele (împăciuitor): Ochei, ochei, întrebam şi eu.

Peste alţi 50 de ani:

Imaginea căsniciei perfecte:

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. bogdan says:

  Păi tocmai că am. Punct. 🙂

 2. esti de-o candoare inegalabila, bogdan.

 3. noemi, dacă începi cu de-astea faţă de bogdan, îl faci gelos pe ostap. ştii doar căsuspină în tăcere după tine. a păzit checul toată noaptea.

 4. creca says:

  nominalism medieval-empirism german-romantism german-catalin crisan,Aista e traseul oricarei femei a pulii care nu se respecta.

 5. hm…ma intreb daca se pot face bice din aluat de chec. tre sa recunosti , totusi, ca bogdan e inegalabil. de la stefan cel sfant, la teoria si practica epilarii , se misca cu aceeasi eleganta si competenta senioriala. ce-a pierdut medicina de familie cu el, doamne

 6. bogdan says:

  Prinţesă Noemi, dacă m-ai cunoaşte, ai vedea că sunt doar inegalabil. 🙂

 7. rectific: cătălin crişan – tribunal – nominalism medieval din nou. încheie frumos ciclul!

 8. blogul asta e intr-un pericol real de a deveni unul academic. numai ideea si ma ingrozeste. emanciparea femeii e universalia sau realia, master creca?

 9. moment in care printesa noemi ofteaza adanc, isi smulge batista din maneca brodata cu perle, o flutura diafan si-o scapa in capul inegalabilului de sub balcon, antrenand fatal si-un ghiveci cu muscate roz. inegalabilul icneste scurt si lesina artistic, cu ochii in ochii inegalabilei de sus,care boceste neconsolata de pierderea muscatei preferate.

 10. aici sunt de acord cu tine. muie ziaristului de la caţavencu care si-a bătut joc de o fată nevinovată de 20 de ani.

 11. creca says:

  bogdane,consultantul olandez n-o lacrimat precum ca fin’c’a dat cu barda in dumnezeu bardul a transmis gene suine ci s-a mirat de cum rezista mihaigalatzenii intre pulpele patriei lu’stefan care nu sunt ale lui ci doar dracu’stie-ale cui.

 12. creca says:

  Noemi,acu’daca bogdan s-a dus cu aia muscata,si ostape umbla creanga (muscatei) ce-ai de gind cu mine?

 13. creca says:

  tamarele naibii

 14. bogdan says:

  ”Nu poţi să câştigi întotdeauna”, șopti inegalabilul Don Carlos, după ce se culese de pe jos, cu un zâmbet trist, dar fermecător, în timp ce își ștergea jiletca violet cu manșetele de dantelă. ”O să-ți trimit altă mușcată, Desdemona!”, strigă el spre balcon, în timp ce se îndepărta, un pic clătinându-se, din cauza aprigului vin de Aragon.

 15. creca says:

  parc-a-avea 19

 16. mai am batiste. si-un asparagus stufos.

 17. muie oricum. nu se face să îţi baţi joc de adolescenţi care nu-s responsabili cu nimic de măgăriile prinţilor. subscriu.

 18. Radu says:

  creca, tu o sa lupti mult cu lipsa de credibiltate daca nu-ti bagi dintisorul ala la loc. 😛

 19. Radu says:

  ( sa nu te iei de fatza mea ca mi-am asumat oroarea :)) )

 20. bine că vii tu cu lornionul, să dai lecţii de stil. :)))

 21. creca says:

  radule,stii de ce doarme iepurele cu ochii deschisi?pen’c-are pielea scurta si daca-i inchide i se beleste pula.asa ca si dintele meu erect atenueaza basoreliefuri mai sudice carora lorena le-ar raspunde cu oftaturi si nu cu replicile celebre datorita carora traiesc cu ea

 22. NELU DIAMANT says:

  Casatoria este un concept aparut dupa comuna primitiva care are drept scop procreatia, in vederea asigurarii continuitatii proprietatii asupra bunurilor acumulate de inaintasi.Conceptul a fost dezvoltat si cultivat ca un contract social , de toate stagiile de dezvoltare in care proprietatea are caracter privat.Deci casatoria cu proprietatea merg mana in mana.
  In perioadele de proprietate colectiva conceptul de casatorie isi pierde substanta fiecare tinde sa faca ce ii dicteaza instinctul de reproducere, copiii spun la toti barbatii tata si la toate femeile mama, sunt ai tuturor si nimanui.
  Cati dintre cei ce citesc aici ar fi capabili sa suporte aceasta ?
  Problema ca in urma contractului social poti ramane cu un gust amar sau nu, chestie care nu tine de natura contractului ,ci de noroc ca la loterie, poti sa fi perdant sa castigator.
  Din acest punct de vedere a judeca un contract fara a fi fost vreodata implicat in el e superficial. Mai precis, ca vorba aia, ca implinirea ca om nu exista daca la viata ta n-ai plantat un pom, nu ti-ai construit un camin si n-ai crescut un pui de om.
  Desigur astea sunt pareri personale si nu numai, nu caut sa vi le impun si voua, dar cred ca este interesant orice punct de vedere.

 1. December 14, 2010

  […] this article: D’ale mariajului Lorena […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger