Despre corpul femeii

Sper că ați văzut podcastul cu Maia Morgenstern. Dacă nu, aveți ocazia să descoperiți un om complex, surprinzător și fascinant aici.

Și cred că și eu sunt o noutate pentru toată lumea în acest clip. Ipostaza de copilaș bucuros de 8 ani pe care tocmai l-a vizitat moș crăciun cu o traistă de cadouri nu e una pe care ați văzut-o online foarte des, în special de la mine.

OK.

După ce am terminat de filmat, Maia a avut și ea o întrebare pentru mine. Din delicatețe, nu a pus-o în timp ce camera rula, pentru că știe că am înghițit deja exagerat de mult c*** pe temă. A pus-o privat, dar mie mi-e ok să tratez tema public:

-Ai simțit măcar un pic de regret că ai făcut reclama aia?

-Doamnă. Ca actor, NU am simțit urmă de regret. Serviciile mele de actor sunt disponibile pentru orice firmă și lumea știe asta. Că mulți încearcă să mă plătească în mărunțiș, pentru că mă subestimează, e partea a doua. Dar eu voi accepta ofertele care merită și care mă evaluează corect. Nu e cu nimic vina mea că clientul corect a fost un studio de videochat. E vina restului clienților.

Iar ca femeie…

-Ca femeie?

-Păi, ca femeie, am intrat într-o zi pe facebook și am văzut două postări unul după altul. Unul, de pe feedul unei dive în bikini. Ploaie de insulte, remarci deplasate, shaming infinit. Exact dedesubt, poster la expoziția de nuduri feminine a unui fotograf. Ploaie de Bravooo, maestre!!! Felicitări!!! Success! Să ne trăiți!

-Aha.

-În ambele, marfa era corpul frumos al femeii. În prima situație, când beneficiara era chiar posesoarea numitului corp, curgea cu injurii. În a doua, când beneficiarul era un bărbat, curgea cu ovații și aplauze.

Din cele mai vechi timpuri, corpul femeii a fost un instrument de făcut bani. Fie sexual, fie artistic, cu picturi, sculpturi, dansuri erotice, fie cu o combinație. Și mereu, când beneficiara a fost însăși femeia, a curs cu ură, iar când beneficiar a fost câte un purtător de penis care de multe ori nici nu a plătit-o pe respectiva, ci doar i-a promis expunere, dar a vândut imaginea ei pe mulți bani, a curs cu aplauze.

Eu voi susține din toată inima orice industrie care pune în buzunarul femeii beneficiile pentru corpul ei. Pentru că le merită.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: