Dragoste în vremea căciulilor

Mi se plângea un tip că a venit frigul și nu mai vezi femei sexy pe stradă. La care eu i-am răspuns: Fratemeleu, urăsc frigul cu pasiune, dar partea lui cea mai bună e că îți dă prilejul să te îmbraci.

Dacă pe timpul verii, vestimentația tinde să fie puțină și precară, și fabuloșenia e dată mai mult de darurile naturii, iarna ai prilejul să scoți la defilare fashionistul tău interior. Iarna e momentul când ai teren de joacă. Cu layers, combinații, culori, tonuri, texturi, volume. De când cu moda pozitivității corpului, nu ne mai chinuim să părem niște burlane îmbrăcate în cât mai puțin, ci chiar ne place – sau cel puțin mie – să ne asumăm că ocupăm loc în spațiu.

Punctul meu de crispare, însă, a fost dintotdeauna căciula. Când eram mici, și comunismul abia se dărâmase, importurile de la turci și unguri se refereau mai mult la blugi și tricouri, nimeni nu căra căciuli și alte accesorii. De asta se ocupau mămăile, tricotau căciuli, mai urâte sau mai frumoase, după cum le lăsau inima și creativitatea. Un punct interesant, la bunică-mea cel puțin, era că, deși în materie de pulovere și sweatere era toată o Dolce și o Gabană, căciula era rahatul ăla mic, bifabil, lălâi și lipsit de caracter, de care scăpa în două ore. Și așa și arătau căciulile noastre.

Urâte de te durea ficatul.

Drept care, de cum dădeam colțul blocului și dispăream din orizontul vizual al bunică-mii, primul lucru pe care-l făceam era să scot căciula și s-o îndes în ghiozdan. Efectul? Sinuzita, dragostea mea. Nimeni nu m-a însoțit cu atâta loialitate în viață.

Numai că iarna e din nou călare pe noi, și trebuie să ne gândim ce rahat purtăm în cap. Partea bună e că, în 2019, ai opțiuni. Și anume:

1. Căciula Oblio cu ciucur.

Dacă ai o față rotundă, ca mine, și majoritatea căciulilor tind să te arate extrem de grasă, soluția e să compensezi din înălțimea căciulii și dimensiunea moțului. Gen așa.

Cu cât tricotul e mai dens și căciula “se ţine”, adică stă sculată când o vrei sculată, nu se pleoşteşte să te facă sora lui Moş Crăciun, cu atât echilibrează nişte obrăjori prea cărnoşi.

2. Căciula cu ciucur mare.

Cum dai personalitate oricărei căciuli banale şi fără chelcăşoz? Fie, dacă permite forma şi textura, cumperi o tonă de ştrasuri sclipitoare şi colorate de la mercerie şi o transformi într-un minibordel, fie coşi pe ea cel mai mare moţ găsibil pe piaţă.

Sau, mai simplu, cumperi direct o căciulă cu moţ gigantic (foto deschidere).

Au intrat din nou în modă, de când modelul britanic Cara DeLevigne a făcut fashion statement cu ele. Poţi merge pe un moţ de culoarea căciulii, sau pe unul viu colorat, fistichiu şi pus pe fapte mari.

3. Căciula gen glugă.

 

Ce te faci dacă ai un palton extrem de elegant, classic cut, şi nu ştii cu ce să-l combini? Un posibil răspuns îl dă Fendi, în această ţinută de acum câţiva ani, tot cu Cara deLevigne, zisă şi “mama iernii”.

Oricâtă carne facială ai avea, se va pierde elegant prin materialul pufos, călduros şi sassy.

Dacă astea ar fi fost la modă când eram eu copil, n-aş fi avut sinuzită cronică acum.

 

4. Pălăria fedora, de lână 

 

Să mă baţi la fundul gol cu un neon ud şi tot n-o să pricep de ce nu mai poartă lumea pălării. Fie că te joci de-a unisexul şi alegi o fedora masculină clasică, cu panglică, fie că o arzi pe feminitate romantică şi senzuală şi optezi pentru versiunea cu decoraţiuni, pălăria e accesoriul ultim al eleganţei. Ia o zi în care nu te-a iubit nimeni, pune pe tine o pălărie de calitate şi brusc te vei iubi singur.

Şi dacă tot vorbim de pălării, hai să mergem undeva unde n-am fost de mult.

5. Pălăria cloş 

Văd tot felul de reinterpretări ale trendurilor din decenii trecute, şi există un accesoriu pe care îl doresc cu ardoare să reapară. Iar acest accesoriu este fala anilor 1920, pălăria cloş. E ceva extrem de edgy, feminin şi provocator în acest format de pălărie. Plus că izbuteşte performanţa de a acoperi urechile fără a arăta ostentativ că o face.

 

6. Bereta 

Acest clişeu franţuzesc, devenit un accesoriu de fashion internaţional datorită lui Comandante Che Guevara, face o treabă minunată din a echilibra aşa-numita faţă-de-cal. Dacă genetica ţi-a dat pe lung ce mi-a dat mie pe lat, o beretă aranjată cochet pe lateral va crea iluzia de volum al feţei, la pachet cu un aer boem, vag vintage.

 

7. Şapca de iarnă. 

 

Pentru iubitorii stilului casual şi sportiv, şepcile groase de iarnă sunt opţiunile evidente. Fie că alegi una cu inscripţie haioasă, fie că mergi pe monocolor sau pe imprimeul ăsta tartan care îmi place mie în mod special, tomboy-ul tău interior o să dea fericit din codiţă.

Alte idei?

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. Ivy says:

    Mie imi plac enorm si caciulile rusesti purtate cu aparatoarele de urechi lasate si beretele sau sepcile cu voaleta ca la Dior.

  2. Just a Comment says:

    Interesantă dorința cu neonul la fundul gol 🤣

  3. beatrixk says:

    Mie-mi plac caciulitele de lâna, brodate, gen boho sau cabin style 🤪

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading