Poșta redacției: Avem un copil de șase luni. Ah, și o side chick

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Dragă Lorena, 

Situația în care mă aflu e atât de aiurea, încât mi-e rușine să scriu despre ea. Mi-e rușine că mi se întâmplă mie și mi-e rușine că am ajuns aici. 

Am 36 de ani și am fost întotdeauna o carieristă. Dar de doi ani, am cunoscut bărbatul perfect. Foarte iubitor, foarte tandru, dornic de o familie, dornic de copii, făcea mereu ce promitea că face. M-am îndrăgostit cum nu credeam că mă pot îndrăgosti și ne-am căsătorit după câteva luni. Știu, știu, o naivitate și o prostie, dar habar n-ai cum e să cunoști în sfârșit omul perfect. 

Acum șase luni l-am născut pe xxxx, copilul minunat care m-a făcut să văd viața cu totul altfel. Înainte să vină el, am trăit numai pentru mine. Acum, tot ce fac e pentru ființa aia mică, frumoasă, perfectă, pe care o iubesc mai mult decât credeam că pot iubi. Știu, sună ca un clișeu, și o să râzi de mine. Dar e adevărul fiecărei femei care devine mamă. 

Din păcate, de prin ultimele luni de sarcină, soțul meu a devenit extrem de rece și de distant. Mă ajuta în ce aveam nevoie, dar evita contactul fizic și avea un aer de parcă făcea totul cu sila. După naștere, eu am intrat în concediu de maternitate și el a început să se retragă și mai mult. Pleacă de acasă dimineața și vine seara târziu. Zice că are mult de muncă, pentru că și cheltuielile noastre au crescut. 

Și într-o noapte, după ce am alăptat bebelușul, am făcut ceea ce nu credeam că o să fac vreodată: m-am uitat în telefonul lui. Știu, nu e frumos, nu e demn de o femeie, dar vedeam cu ochii mei că ceva nu e în regulă. Am găsit și răspunsul, în mesajele lui private de pe Facebook. O relație în toată regula cu o tipă de 25 de ani, care lucrează la un fast food și îi spune toată ziua că e horny și că se gândește la p*** lui. 

Eu te întreb, Lorena: Când ție ți se naște primul copil, minunea asta mică, perfectă, îți arde să auzi ce bună e p*** ta de la o gâsculiță? Cu cine m-am căsătorit de fapt? Și ce să fac acum? 

Cu prietenie și respect, 

X. 

***

Dragă X.,

M-am gândit mult și cu amărăciune cum să formulez răspunsul. Și nu pentru că nu mi-e clar ce să-ți spun, ci pentru că mi se pare în continuare halucinant cât de egoiști și de lihniți pot fi unii oameni.

În timp ce tu te luptai cu sarcina, pentru a aduce pe lume copilul lui, ăsta căuta chestii noi de care să-și frece… mă rog. Pentru că, probabil, ție nu-ți mai stătea mintea la de-astea. OBVIOUSLY. De vreme ce corpul tău se pregătea de naștere.

De ce ai mai aloca unuia ca ăsta chiar și o secundă în plus din viața ta și a copilului tău?

Divorț ASAP și lasă-l să se bucure de fast food în continuare. Partea cea mai sumbră e că pe următorii 20 de ani ăsta o să tot fugărească distracții și tu o să te chinui singură cu responsabilitățile de părinte, şi tot ce îţi oferă statul român e rahatul ăla de pensie alimentară care nu ajunge nici de scutece.

Ce aş face eu ar fi print screen la tot romanţul şi solicitarea decăderii din drepturile părinteşti a amorezului feroc. Aşa, elimini din propria-ţi viaţă umilinţa telefonului lunar: “Bunăăă, a trecut data aceea a lunii cu o săptămână, vrei te rog să…”, orice întâlniri viitoare cu javra, care să-ţi amintească de faptul că tu te pregăteai de efortul suprem al naşterii şi ăsta fugărea pzzzdă în loc să fie acolo pentru tine şi orice pretenţii ale javrei, la bătrâneţe, să fie şters la cur de copilul care a însemnat atât de puţin pentru el.

Eşti o carieristă, ai un CV remarcabil, nu va fi greu să revii pe piaţă după ce ţi se termină concediul de maternitate şi să produci pentru doi.

Iar de individ detaşează-te cât poţi tu de repede. Ai făcut o greşeală când ai pus botul la basme. Asumă-ţi-o ca un om matur şi remediază de urgenţă.

Nasoală ţeapă, dar măcar ai un copil frumos şi asta te va ajuta să treci peste.

Îţi doresc putere,

Lorena.

 

***

Îţi place Poşta redacţiei? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

18 Responses

 1. Dragos Ramniceanu says:

  Din 2003 până in 2013 am fost avocat de divorțuri. Genul ăsta de poveste am întâlnit-o de nenumărate ori. Totdeauna bărbați ce realmente nu erau pregătiți să devină tați. Responsabilitatea lor era 0, iar după divorț sau despărțirea in sine începeau cu milogeala în instanță să aibă program de vizita. Evident, după ce copilul trecea de 4 ani, sa scape de corvoada schimbării scutecelor sau de educația lui zilnică.

 2. Lorena Lupu says:

  Evident. Shortcut-ul care le asigură zero efort şi100% confort.

 3. Morbo says:

  Ultimul paragraf e foarte naiv formulat. Normal ca îți arde și de asa ceva, sunt doua sentimente foarte diferite. Problema e ca ii arde doar de gagica aia, din ce rezulta din text.

 4. hussar says:

  uite una buna,culeasa de pe neturi..sa-ti fie un pic ziua senina..😁😁
  Crezul Comunist.

  Cred intr-unul Marxism Leninism,stiinta atoatefacatoare.
  Fauritoare a fabricilor si uzinelor celor vandute si ne-vandute.
  Si intr-unul tovaras Iosif Stalin carele in Georgia s-a nascut, mai inainte de tot binele.
  Muncitorime si țaranime.. din socialism adevarat in comunism facut, iar nu tradat, cel de-o fiinta cu Marx si Engels, prin care toate s-au facut…
  Care pentru noi, proletarii,si pentru al nostru trai decent, S-a pogorât din Manifestul Comunist și s-a facut URSS…
  Si-a luptat pentru noi in anii Marelui Razboi Patriotic, si-a biruit,si-a distrus capitalismul si hitlelismul..
  Si-a triumfat victorios pe strazile Berlinului, in zilele de maiu’ 1945..
  Si-a ucis imperialismul si capitalismul..
  Şi iarasi va sa vie ,cu biruinta sa judece tradatorii si capitalistii.
  Si intr-unul Lenin sfant, tovarasul de țarism distrugatorul, carile in Revolutie a luptat pentru socialism si libertate, cel ce impreuna cu taranimea si muncitorimea este venerat si slavit..
  Care a grait oamenilor despre eliberarea oamenilor de sub jugul capitalist.
  Si intr-unul sacru Marxism-Leninism..
  Marturisesc un blestem spre moartea fascistilor si imperialistilor..
  Astept renasterea socialismului si a luptei de clasa..
  Si traiul in Comunism.
  Amin,amin.

 5. antigelu says:

  Daca dupa doar 2 ani si un copil mic trage deja la veverite de 25 de ani, ce o sa faca peste 20 de ani si 2-3 copii?! O sa aiba harem.

  Avocat, dovezile din telefon si pa. Si fara drepturi de vizitare, etc. Nu le merita.

 6. a says:

  1. dreptul la parinti il are orice copil. mama tb sa lase loc de tata, chiar daca ala nu-i ce trebuie.
  motivele enumerate sunt bune pt decaderea din drepturi maritale, nu din cele parintesti.
  orgoliul de femeie inselata e una, relatia tata-copil poate fi buna sau poate deveni.
  2. cu pensia alimentara nu e musai cu milogeala, un avocat bun si se face poprire la 1/4 din salariu daca omul nu vireaza. la o adica nici nu mai trec banii pe la el.

 7. Morbo says:

  @antigelu
  Si dacă cere el mâine divorț, tot nu merita drept de vizitare?
  Asa nimeni nu merita.

 8. Monica says:

  Draga Lorena,
  Mulțumesc și eu pentru răspunsul asa frumos formulat, deși nu am nicio legătură cu povestea. Dragă X: îți doresc multă putere, sănătate, noroc și succes în viață, orice decizie ai lua acum!

 9. Andrei says:

  ce legătură are faptul că a înșelat-o și se vor despărți cu dreptul de a-și vizita copilul, dreptul copiilor de a avea o relație personală și contact direct cu ambii părinți, chiar și când aceștia locuiesc în țări diferite, este recunoscut peste tot în UE.

 10. antigelu says:

  @Morbo & Andrei: “Din păcate, de prin ultimele luni de sarcină, soțul meu a devenit extrem de rece și de distant. Mă ajuta în ce aveam nevoie, dar evita contactul fizic și avea un aer de parcă făcea totul cu sila.”

  Si “O relație în toată regula cu o tipă de 25 de ani, care lucrează la un fast food și îi spune toată ziua că e horny și că se gândește la p*** lui.”

  Nu vad alte merite decit ca a dat din cur sa procreeze si daca tu cu copil de nici un an acasa te tii de smashuri cu tineretul in timp ce sotia face 0-24 acasa ca al mic, nu vad nici ce drepturi are. Sau ma insel?!

 11. Iancu Rasta says:

  Confunzi pensia alimentara platita de celalalt parinte cu alocatia platita de stat copilului.
  Decaderea din drepturi a unui parinte nu se face chit ca ala fute alta pizda in fiecare seara. Nu astea sunt motivele decaderii din drepturi.
  Si ala e un bulangiu de care ea cel mai bine scapa.

 12. Radu says:

  Hai sa lasam povestile cu decazutul, nu mai traim in secolul 18 — daca o mama si-ar insela sotul, nu inseamna ca nu mai are dreptul de a fi mama; mama si tata esti pe viata, sot si sotie, fiecare stie.
  Relatia sot-sotie nu trebuie amestecata cu relatia parinte copil.

  Ca parinte care cunoaste greutatile de ambele parti(dar mai ales pentru mama), ar fi bine sa ai o discutie cu sotul si daca isi doreste, regrera, n-o mai cauta, terapie samd, eu i-as mai da o sansa, dar daca dupa doar 2 ani face asa…

 13. cristinapompadour says:

  ba tatal sa plateasca pensie alimentara, mama sa o accepte si sa o investeasca in copil (asa suma mica cum e, tot ii cumperi o carte de colorat; pe an!).

  pierdutul drepturilor parintesti pe motiv de curvasarit e o aiureala cu iz de razbunare; pana la urma, nu poti obliga pe nimeni sa te iubeasca, sa te respecte si sa te fereasca de boli venerice; vrei razbunare? marita te cu unul care chiar te adora! si colac peste pupaza e un caracter nobil si imbratiseaza rolul de father figure pt copilul tau; fii fericita! si nu iti otravi copilul, mai exact nu otravi copilaria lui cu povesti oribile despre cat de oribil e tac so! asta poti sa ii spui pe la 20 de ani, cand stie ce e viata. cat e mic gaseste ceva corespunzator inimioarei lui, si cat poate el sa priceapa; doar nu te apuci sa spui ca a murit!
  in cazuri din astea, de abandon patern, ce buni sunt niste bunici superactivi, cand in parc, cand cu sania, cand cu catzel, cand cu zmee, sa nu prea aiba cpilul timp sa intrebe unde e tata. fantezii, dar nah, uneori viatza bate filmul in varianta pozitiva! succes si fericire!

 14. Mishu says:

  constat cu tristete ca romanu’ o ramas in continuare “degraba varsatoriu de sange”. in Romania nu exista notiunea de familie reconstituita? genul ala de familie in care sotii se despart amiabil dupa ani de convietuire, sau doar cateva luni, noh, patzasti, si-si reincep vietile separat sau fiecare alaturi de altcineva. iar copiii raman o saptamana la mama si cealalta la tata. in felul asta parintii isi vad de vietile lor in continuare si-si cresc si copilul/copiii separat si la jumatate de pret, nu? totusi, tipul descris pare a fi doar alergator de pixde nu neaparat un betiv sau un abuzator, nu reiese ca nu si-ar iubi copilul si ca nu ar da doi bani pe educatia lui…ar putea oricum fugari pixdele in continuare in saptamana cand nu este cu copilul…sau nu, dar macar se poate incerca pentru binele copilului. pt ca e clar ca relatie sot-sotie nu mai poate fi vorba, teoretic macar. in fine, eu cred ca asa exista mai multe sanse pentru toate personajele din poveste decat razbunarea si decaderea din drepturile de tata.
  zic asta pt ca vad in jurul meu, aici unde traiesc (Canada) 75% dintre cupluri sunt familii reconstituite. si functioneaza al dracului de bine. e adevarat ca aici nu se prea casatoreste lumea, dar astea sunt mai mult detalii din .-ul meu de vedere.

 15. Olimpia says:

  Solutia cea mai optima este chiar sub nasul lor:
  X il confrunta cu dovezile, si ii cere sa o cunoasca pe fastfood. O relatie in 3 e benefica pentru toti cei 4(incluzand copilul) Daca x si fast food se plac, poate se dezvolta si intre ele o relatie erotica, daca nu este chimie poate pot fi doar prietene. El va avea responsabilitatea sa le tina pe amandoua fericite si sa ajute la cresterea si educarea fiicei sale, iar x va beneficia si de stabilitate in relatie si de mai multe maini de ajutor. Fast food va capata pe langa p**a lui si un mic set de noi responsabilitati si chiar un pre-training pentru cand va deveni mama. Din pacate majoritatea suntem orbiti de propriul ego si impinsi spre a lua decizii radicale pe planuri care nu sunt neaaparat comparabile. Sexul, a indeplini rolul de tata sau a fi un soț bun nu sunt toate acelasi lucru, si de aceea majoritatea relatiilor intampina probleme. Asteptarile nerealiste si preconceptiile monogamice precum si lipsa comunicarii sunt problema. De asemenea ma intreb cand vor inceta feministele sa blameze barbatii pentru ca au facut ceea ce sunt programati genetic sa faca

 16. cristinapompadour says:

  olimpia a scris foarte clar ce trebuia toti sa stim si sa mentionam din prima: sexul, rolul de tata, rolul de sot bun nu sunt acelasi lucru. unii barbati stiu asta si totusi se prefac, iti spun ce vrei sa auzi, pt ca sexul e bun si tu esti genul care se implica, vrei relatie, nu fuck buddy; alti barbati probabil au o imagine idilica despre tot ce inseamna familie, de aia fug atunci cand familia chiar li se intampla. exista si familisti pe bune; trebuie cautati, gasiti, clonati.

 17. Sara says:

  Asa va trebuie daca sunteti naive si disperate dupa plozi.Normal ca fug barbatii de voi fiindca va faceti nasoale si puneti doar parazitul ala mic pe primul loc iar prostul trebuie sa intretina 2 cururi plus al lui…aia de 25 de ani arata bine,il pune pe primul loc,se distreaza la maxim si nu il pune sa si-o frece singur in baie 2 ani de zile fiindca voua va vine sa borati cand auziti de sex.Eu am aproape 30 si mi-este scarba de plozi ca dracu de tamaie iar sotul meu este lafel de gretosat ca si mine de maternitati sau fatatoare.🤣🤣🤣😂😂😂
  PS.viata este prea scurta pt.spalat cacati la 3 noaptea si a intretine un cur pana la 18 ani sau mai mult si plus ca tot in pamant ajungi mai devreme sau mai tarziu iar la batranete nu iti este garantat acel cur sters de cacat plus ca mi se pare un egoism marsav sa faci plozi doar pt.slugarit la batranete.
  ,,Va schimbati complet dupa ce fatati atat fizic cat si psihic iar nesimtirea voastra este fara limite fiindca ramaneti asa si dupa 10 ani…nu stiti sa mai fiti femeia de care s-a indragostit si care i-a spus acel ,,Da”,dulce,nu mai stiti sa va distrati,sa il rasfatati si in primul rand sa fiti ,,femei”,nu mai aveti respect de sine,nu va mai ingrijiti deloc,nu mai purtati un toc,o rochita sexi iar el este efectiv satul de imaginea scarboasa a treningului cu adidasi,nu vreti sa slabiti,sa va tonifiati cu sport,nu comunicare fiindca este mereu printisorul mic care are nevoie de ceva si nici macar sa aveti o viata intima plina de pasiune…am atatea exemple de barbati scarbiti si femei de genul asta,incat as putea scrie un roman.

 1. December 17, 2019

  […] N-am primit mail, dar am primit următorul comentariu care, cred eu, se califică pentru Poșta redacției. Comentariul e la mailul doamnei care descoperise că soțul ei are o amantă, la șase luni după naștere. Adică textul ăsta.  […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger