Nu mi-aș pune niciodată extensii de gene

Ies mai rar prin oraș de când cu covidel, dar le văd peste tot. Prin birouri, pe străzi, în mijloace de transport. Sunt, în mod evident, la fel de populare în 2021, cum erau sprâncenele de tractorist în 2018, buzele umflate cu pompa în 2019 și statul în pijama toată ziua în 2020.

Sunt ele, extensiile de gene. Uneori, reușite, alteori, urâte cu spume. Dacă ție îți plac, să le porți cu plăcere. Dacă ți se pare că adaugă la frumusețea ta, idem. Eu, însă, le urăsc cu sete. Și iată de ce.

1. O dată ce ai intrat în horă, trebuie să joci. 

Extensiile de gene se aplică fir cu fir pe ale tale, cu un strop minuscul de adeziv special. Iar asta ține o perioadă. Apoi, unele se dezlipesc. Altele atârnă. Altele își pierd forma. Și se creează un păianjen ad-hoc, urât cu draci, pe care trebuie să-l duci periodic la mentenanță, că altfel devii de neprivit.

2. Anumite modele îngreunează pleoapa. 

Genele care atârnă, și fac și pleoapa să pară mai grea și mai tristă, sunt departe de a face o femeie mai atractivă. Dimpotrivă, par să-i adauge zece ani în plus. Nemaivorbind de faptul că zona ochilor este printre cele mai sensibile și predispuse la îmbătrânire / ridare zone de pe chipul unei femei. Iar blefaroplastia (aka corectarea pielii pleoapelor) costă realmente o căruță de bani.

3. Riscurile de igienă / infecții 

Sunt cosmetologii cu diplomă care aplică gene fir cu fir. Dar pentru că e muncă lungă și migălită, cer sume destul de piperate. Apoi sunt vecinele tale Flory și Lylly care aplică gene fir cu fir, sau mai exact șomoiog cu șomoiog, folosesc adeziv ieftin și produse de pe Aliexpress și cer prețuri modice.

Ghici unde se duc persoanele cu venituri modeste?

Exaaact.

Apoi se trezesc cu ditamai conjunctivita cât casa poporului.

Raportat la asta, când îți lipești gene false format bandă, poți să furi întotdeauna și să le aplici un picuț mai sus, și să maschezi cu o dungă de tuș negru.

4. Îți pierzi genele naturale. 

Cine vrea extensii de gene? Nu persoanele dotate natural cu lux de gene superbe. Ci cele cu fire rare, subțiri, blege, vulnerabile, greu de accentuat chiar și cu un rimel.

Și când acești pui de bogdaproste sunt încărcați de ditamai povara, de obicei, își iau adio de la lumea crudă și se aruncă în gol. Apoi, tot tu plângi că nu mai ai gene.

5. Nu te poți machia pe pleoape 

Mai ales acum, când sunt multitudine de palete de farduri, în toate nuanțele, consistențele și texturile care ți-au trecut vreodată prin cap, machiajul ochilor e cea mai plăcută activitate a rutinei de makeup. Dar când nu poți, din cauza genelor false?

Trist, nene, trist.

Care mai e distracția?

6) Și la final, se vede că-s fake. 

Exact ca buzele injectate, extensiile de gene stau ciudat, se manifestă ciudat și dau aspect ciudat. Nu te fac să te gândești: wow, ce chip frumos!, ci wow, cât… ăăă… efort.

Nu e mai simplu să lucrăm cu ce avem? Sunt seruri tonice pentru creșterea genelor. Majoritatea pe bază de ulei de ricin. Sau te duci la farmacie și cumperi direct ulei de ricin, 5 lei sticla. Aplici cu o pensulă de mascara curată seara de seara.

Îți iei un arcuitor de gene. Îl încălzești la brichetă înainte de utilizare, dar nu cât să frigă – hei, îl folosești în zona ochilor, remember – și îți ridici și curbezi genele cu el, apoi aplici o mascara cu fibre, genul pe care scrie “cu efect de gene false”.

Seara, nu uiţi să demachiezi bine ochii şi să aplici uleiul de ricin.

Şi ţii la îndemână câteva pachete virgine de gene false pentru nunţi, botezuri, cumetrii şi alte petrecănii similare. Şi un adeziv non-alergic SIGILAT.

Honestly, dacă nu eşti influienţăr de TikTok, nu îţi trebuie mai mult.

Pleoapele îţi vor mulţumi.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: