Paradoxul misoginului

Unii bărbaţi au reputaţie de misogini. Urăsc crunt femeile din gură. În schimb, când apuci să interacţionezi cu ei, îţi propun deals excelente, te tratează cu protocol 10+, sau, minimum, cu graţie, diplomaţie şi stil.

Alţi bărbaţi au reputaţie de mari iubitori de femei. Iubesc crunt femeile. Tot din gură. Bat câmpii îndelung despre cât de minunate şi speciale sunt. În schimb, când interacţionezi cu ei, încearcă să îţi îndese pe gât o familiaritate cocălărească fără să te întrebe dacă vrei să fii părtaşă la aşa ceva, să te pună să faci nu ştiu câte rahaturi muncă patriotică pe lângă deals oficiale, să tragă de tine în toate părţile şi eventual să ţi-o şi tragă în toate părţile.

Ai zice că ura bărbătească vine cu o evaluare corectă a aşteptărilor adversarului, iar iubirea bărbătească, numai cu stres nesolicitat şi deranj. Ăla care te urăşte te tratează ca pe un adversar demn de respect, iar ăla care te iubeşte, ca pe proasta câştigată la belciuge a satului.

Habar n-am.

Cert e că dintre aceşti doi flăcăi prezentaţi mai sus, o să-l prefer întotdeauna pe misogin.

Mă doare adânc în fund ce simt oamenii pentru mine. Mă doare adânc în fund dacă mă iubesc, dacă au postere cu mine la baie, dacă mă urăsc, dacă fac vrăji voodoo noaptea în cimitir cu o păpuşă modelată după mine. Sentimentele lor private sunt problema lor particulară şi chiar nu mă interesează să le schimb.

Unicul lucru care mă interesează e tratamentul direct şi corect în interacţiune.

Văd că îmi asculţi punctul de vedere, îmi respecţi priorităţile şi pot lucra bine cu tine? Perfect! În rest, ai liber de la mine să mă urăşti până îţi vine acru. Cu năbădăi. Cu gheb. Cu ce vrei tu.

Văd că eşti un matracuc (ce bine sună la masculin, nu?) lipsit de respect, care cauţi să mă tot iriţi / stresezi / agasezi în numele unei iubiri care mă lasă de-a dreptul zero grade Fahrenheit de rece?
Cum zicea o distinsă amică: aşa face X teste să vadă dacă rezişti.
Zăăău? Teste, mânca-te-ar mama? Teste ca să ce? Ce premiu e la capătul acelor teste? Dacă răspunsul e “şi mai mult deranj nesolicitat”, bâşti. Şi apropo de teste: Câtă vreme n-am manifestat disponibilitate să mă înscriu la test, nu mă interesează să rezist nici măcar o nanosecundă. Dimpotrivă. Mă interesează să dau cea mai proastă performanţă la testele tale, să înveţi că Lorena nu se testează, Lorena se apreciază aşa cum e ea sau aidipa şi multă sănătate. Şi, desigur, virtute.

De aceea, câteva din cele mai corecte şi stabile colaborări le am cu misogini siniştri, în timp ce în lista mea de block zac sute de iubitori de femei.
Sau, poate, contează mai puţin ce declară oamenii şi mai mult acţiunile lor concrete.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. March 31, 2016

    […] Lorena a scris acest articol: http://lorenalupu.com/blog/paradoxul-misoginului/ […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading