Piesele zilei: The Unforgiven (I, II, III)

Bună, sunt Andreea şi administrez pagina Lorenei. Eu îi postez textele când are ban pe conturile personale. Nu vreau link la social media mea pentru că nu mă interesează celebritatea şi nici reports de la hateri, şi nici texte de la necunoscuţi.

Pasiunea mea este muzica. Şi nouă, şi veche, şi tristă, şi veselă, şi dance, şi pop, şi rock, şi de toate felurile. Tata şi mama mi-au poluat creierii cu winamp de când erau gravizi cu mine şi din winamp urla orice.
Eu o să vă postez o piesă pe zi şi o să vă spun ce simt eu în legătură cu piesa asta.

Azi o să ascultăm împreună The Unforgiven I, II și III de la Metallica.

Anul trecut, Lorena a făcut un Top 10 Metallica. Tata, care e metalist, o citea pe Lorena la fel de mult cum o citeam și eu, dar în ziua aia a zis că-i dă unfriend și unfollow, că n-a băgat în Top The Unforgiven.

(Notă Lorena: frateh, e topul meu 10, nu al lui taică-tu. Dacă nu-i convine, să-și facă el topul lui.)

Acum, că m-am certat un pic cu tata și vreau să-i transmit că nu e ca el, dar îl iubesc și nu vrea să fie supărat pe mine, îi dedic piesele lui preferate. Pentru că toate aceste trei piese sunt despre greșeli și consecințe, despre puterea de a ierta și lucruri ce nu se pot ierta.

Nu vreau să intru în detalii, dar tata știe despre ce vorbesc și știu că citește asta.

Prima versiune e inspirată dintr-un film pe care-l cheamă tot The Unforgiven, și a apărut pe Albumul Negru din 91. Sequelul (II) e ca un răspuns la povestea din prima piesă, cu versuri în oglindă și aceeași temă muzicală, tratată diferit, și a ieșit în 1998 pe albumul Reload, iar ultima, care e ca o concluzie, e pe albumul Death Magnetic din 2008.

Ce simt ascultând piesa asta? 

Cei mai mulți copii merg la culcare cu mamele lor care le citesc povești. Mie mi le citea tata. Și când aud piesele astea, mă gândesc mereu la vocea foarte groasă, foarte frumoasă, a lui taică-meu, care-i făcea pe toți căpcăunii și zmeii să sune foarte fioros.

Hai, tată, nu mai fi căpcăun cu mine.

Foto: Ross Haffin.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: