Pită, pită über alles!

Să îmi explice cineva următorul fenomen: în ultimele trei seri, am ajuns acasă pe la 9.30, exact cât să cumpăr mâncare pt. mine şi Pulică de la MegaImage, în prag de închidere. Nu, nu ăsta-i fenomenul. Fenomenul e că nu se mai găseşte, frate, pâine! Nici feliată, nici albă, nici neagră, nici graham, nici de secară, nici de tărâţe, nici ţărănească, nici pâine banală “Titan” de zece mii. Nimic. Doar un sortiment de vreo optzeci de mii cu nu ştiu ce seminţe super exotice şi control al glucidelor.

Deci, de trei zile încoace, mănânc seminţe superexotice, deja mă simt cam aşa:

Şi nu înţeleg CE PULA MEA EPISTEMOLOGICĂ SE ÎNTÂMPLĂ?

a) E o grevă a producătorilor de pâine?
b) Iarna, toate pâinile sunt invizibile.
c) E un semn al soartei implacabile că ar trebui să trec la cozonac, în stil Marie-Antoinette
d) N-am zis cam de mult “Tatăl Nostru” şi Dumnezeu nu îmi mai dă “Pâinea noastră cea de toate zilele”.
e) Nu ştim, nu înţelegem şi nu speculăm.
f) Alte răspunsuri, şi anume:

Până vă gândiţi, mă duc să-mi ung pateu de doi lei pe pâine de opt lei. V-am pupat.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. nu am zis că faci o cruciadă deliberată antihaz, am spus că îţi iese fără să vrei. Ştiu că în cazul tău nu intenţiile sunt cele care dăunează, te aceea te şi scot regulat din gura fanclubului tău de pe acest blog.

  Doo la mână: nu m-am declarat nici măcar anti-Dumnezeu. Faptul că eu, un copil dintr-o familie destrămată din Sfântu Gheorghe, am ajuns la Bucureşti, într-un context în care îmi scriu singură regulile, e cea mai bună dovadă a existenţei lui Dumnezeu din punctul meu de vedere.

  Trei la mână: Ţi-am reproşat doar adecvarea, mai exact in-. O glumă e o glumă; dacă zice cineva un banc cu olteni iar eu, în loc să râd, ţin o peroraţie indignată despre tradiţia milenară a prazului şi Mihai, banul Craiovei, nu încalc nici o lege a statului român, în schimb mă pun singură sub semnul derizoriului faţă de cei care mi-au zis bancul. If you get my point.

 2. mă rog, pe asta cu cetăţenii modeşti de Titan şi bengoşii de Dorobanţi am ales s-o ignor, fiind ea destul de “lame” în sine ca să n-o mai persiflez şi eu.

 3. “in viata cetatii, nu mai e paine pen’ca se compenseaza cererea printr-o cantitate mai mare de circ”

  epic. respectele mele.

 4. dam167 says:

  Nu mă doare nimic. E doar senzaţia pe care o ai când intri într-o încăpere unde o mare de oameni vorbesc.

 5. vorbesc pentru că vor, pot şi e loc de fiecare. în continuare nu înţeleg problema.

 6. papagalul ala e viu colorat, foarte decorativ si cu ciocul mare. deci, care e problema, lorena?. vrei sa fii vrabiuta de titan, asta vrei?

 7. Laurentiu on-topic says:

  f->g: fuck (me) if I know !
  (pateu=câh => nervi, draci, muie la postaci. Adevar graiesc voua ( 💡 ): paste+Barilla ≈ 10 lei ➡ tâte ^, cur >, 😀 Lorena, 😀 Pulica, 😀 pularaul.

 8. noemi, as putea si io sa fiu viu colorat. vrei sa fii vrabiuta mea? glu glu.
  stai, ca asa face porumbul.

 9. listă de obiecţii:

  1. nu îmi plac pastele.

  2. pulică nu mănâncă decât mâncare specială umedă pentru pisici mofturoase.

  3. mie îmi place mandy vegetal de nu am aer. şi în fond, mie trebuie să îmi placă ce mănânc, nu ţie.

 10. nu vrei tu sa mai faci un chec, ostap?
  asta pana te hotarasti daca esti gugustiuc sau nu.

 11. bogdan says:

  Ha, ha, este adevărat că am un fan-club serios. Trebuie să mănânce și el o pâine :).

  Am pus mâna pe un tabloid. Acolo, un titlu: ”Adrian Cristea este din ce în ce mai tentat să calce strâmb. Fotbalistul i-a trimis mesaje provocatoare (mess) fotomodelului Diana Iguana. Bianca, ești sigură că nu a trecut și la lucruri mai serioase?”. În ce lume trăim. Mai bine schimb o viață întreagă replici balzaciene, după cum le-a etichetat Ostap, cu prințesa Noemi, decât să mai citesc d-astea.

  Doresc să menţionez că interviurile tale pentru Playboy sunt cu totul altceva, au clasă, sunt haioase.

 12. bogdan says:

  Ia uite, un vecin! Ca să fac o glumă, eu sunt prea senior, am un lung şir de duci, conţi şi marchizi în spate, ca să compar preţurile de la casă cu acelea de pe raft. Mulţumesc, o să fiu mai atent.

 13. bogdan says:

  Era o glumă nevinovată. 🙂 Oricum, adevărul ăsta e, că la Mega de pe Dorobanţi nu sunt probleme cu pâinea, poate cu preţurile, că ne mai jefuiesc ăştia, după cât se vede. Şi cred că noi, românii, avem parte de un capitalism sălbatic.

 14. stai să-l vezi pe ăsta cu Florin Zamfirescu, din numărul de ianuarie-februarie, cât de rupere a ieşit.

 15. iar pentru a continua gluma: la ce dumping e acum pe piaţa chiriilor, bani de chirie în dorobanţi am şi eu. dar nu am chef să dau 5 RON pe un kilogram de mere care în Titan costă 3 RON. Ca să vezi că divele ştiu şi home economy. 😛

 16. bogdan says:

  Da, aşa e, aici preţurile – ca să folosesc o expresie băsesciană – s-au ticăloşit. Am avut nevoie într-o duminică de nişte zarzavat pentru supă şi de nişte cartofi pentru garnitură, carne aveam, şi m-am dus la piaţa Floreasca, unde nu mai fusesem de nişte ani, doi-trei. Vreau să zic că am ajuns în piaţă şi acolo ziceai că eşti la Muzeul Ţăranului Român, tarabe frumos aranjate, roşii şterse cu cârpa de aşa-zişii ţărani, salate mari şi extrem de curate, în fine, totul era plăcut ochiului. Am data de vreo două ori – două ori şi jumătate mai mult decât la Matache, de exemplu.

  Divele oricum mănâncă puţin sau cel puţin asta e percepţia universală. 🙂

 17. Radu says:

  Apropo de Zamfirescu, mi-a placut extrem de mult de Vlad, in The shapes of things, la Act.

 18. şi lu’ taică-su. 🙂

 19. 3 B 353 says:

  La mega image “ala de pe Dorobanti” preturile sunt mari intr-adevar la fructe, carne etc. Insa laptele este la pret ok, painea e iar la pret ok (painea normala), zaharul e la pret ok hmm sucurile sunt la pret ok, (mai mic decat la alimentara de cartier), gasesti unt ieftin, unele mezeluri, branza n-am luat, am eu de unde sa iau… oricum fructe iau din Obor. Si pentru mezeluri, peste, carne fabricile care se ocupa cu asa ceva au inceput sa-si deschida magazine in imediata lor vecinatate, ca sa nu mai fie nevoie sa vanda tot numai in supermarketuri, si prefer pentru o aprovizionare sa merg pana la marginea orasului.
  Ciocolata e iar la pret ok in Mega Image, toate porcariile de chipsuri, seminte, alune iar le gasesc la pret ok. Aparat de ras, deodorante, sampon, si astea sunt la preturi similare cu alte magazine, desi prefer un kaufland pt. asa ceva.

  Dar nu inteleg de ce e fisticul atat de scump. Peste tot, e o regula. E prea scump. Bine la cat vreau eu sa consum. Tot ce e bun trebuie sa fie scump. 🙁

 20. Vasile says:

  din punct de vedere epistemologic acest papagal din poza reprezinta chintesenta anorexica a jurnalistului roman care traieste cu paine si graunte(de baut bea bere ,dar sa nu divagam),numai pene colorate ,tri-colorate ,care se infoaie si se indoaie in functie de cotele contului din banca.Raspunsul la intrebarea pusa de onorabila gazda este cat se poate de clar si avem 2 variante:varianta 1.conspiratia mondiala in contra intelectualului roman ,ceea ce se traduce pe plan local cu neaparitia unui MIC.ro al dlui Patriciu coroborat cu sabotajul grecilor de la MegaImage(firma de kkt) care ne vand bautura ieftina si paine scumpa ,conform relatarilor de la fata locului facute de distinsa gazda care nu s-a descurcat(sau poate nu a vrut) sa faca o mamaliga (dupa cum se stie e afrodisiaca).
  var 2.:Basescu e de vina -conform relatarilor televiziunii antena 3

 21. Pe când locuiam pe Ştefan cel Mare, aveam o glumă: “şoseaua ascendentă a preţurilor”. Din Obor în Dorobanţi, la fiecare intersecţie, preţurile mai creşteau cu 50 de bani.

 22. Divele nu fac mămăligă.

 23. creca says:

  pai tie-ti convine sa maninci cind ai toate prenumele dintilor.da’sigur o sa se galbeneasca ca vaz ca faci pulitica,si-acolo tre’sa halesti mul,mult rahat si cacat.

 24. geefo says:

  Divele o pun de mamaliga! L-ai lasat pe Mantog pentru nedormit? 😀

 25. trebuie să recunoşti şi tu că nedormitul are maniere mai agreabile. 😛

 26. bogdan says:

  Ha, ha, am fost vecini, eu stau pe Ștefan cel Mare aproape de Dorobanți.

  Carnea e scumpă la Mega. O iau de la Matache, la un preț rezonabil, patronul măcelăriei e un tip serios, cam de vârsta mea. Și au mult curcan, am început să o mai răresc cu porcul și cu vita și să o dau mai mult pe pește și curcan. Peștele îl iau de la Cora, de acolo îmi iau și crema de epilat (glumesc cu crema! :))

 27. batman says:

  ba, dar nu s-a gandit niminia la faptul ca oamenii ( nu neaparat astia din titan printre care ma si numar ) is atat de saraci incat cumpara paine ( si numai paine, ca asta-si permit ) la greu si o halesc cu fumul gratarelor ce vine dinspre cernica ( ca tot i-aci in zona ), ha?! mi s-a intamplat si mie in seara asta si tre sa halesc ciorba cu cacaturi d-alea crocante, crispy nush-cum… scuzati parantezele si mai ales, lorena, scuzati va rog punctele de suspensie de la final 😀

 28. deci suntem nişte coate-goale, maţe-fripte. 😛

 29. creca says:

  sa nu spui ca oglinda chiar s-a spart

 30. mircea says:

  Lorena,pari draguta,semeni cu fie-mea.Dar nu ai sanse la ce ti-ai propus.Crede-ma,nu-ti pierde timpul.

 31. Adică nu am şanse să-mi cumpăr pâine? 😯

 32. nedormitul says:

  mircea este groupy-ul meu. e unic ca o floare de colț. vine după mine pe toate blogurile pe care mă plimb, participă la concerte și plătește bilet. poate de-aia nu-l înțelegi.

 33. e admiratorul tău gay? 🙂

 34. nedormitul says:

  se spune groupie, boule! dacă nu ești sigur că urmează să scrii o prostie, verifică. dacă ești sigur, mai bine taci!

 35. nedormitul says:

  poate gai, în franceză. îi place tulburelul, zăibărelul și nedormelul. mirceo, spune-mi că nu mă înșel.

 36. nedormitul says:

  lorena lupu, am remarcat că ceasul blogului tău e cu o oră înainte. nu ai cîteodată senzația vagă că, atunci cînd mergi la job, afară e cam întuneric, uşile ferecate, iar portarul doarme în post?

 37. nu mă duc la job decât vreo 5-6 zile pe lună, şi mereu pe la 12 – 1. deci, nu.

 38. nedormitul says:

  adică pe la 11-12 vrei să spui.

 39. oricum, timpul e relativ. depinde numai de noi să ne întoarcem în trecut, în punctul în care vrem să ne întoarcem. 🙂

 40. nedormitul says:

  deci ți-au trebuit 90 de comentarii și vreo 2 zile ca să afli că problemele tale se pot rezolva atît de simplu – te întorci în trecut, într-un moment în care, prin puterea voinţei, găsești o pîine rezonabilă.

 41. nedormitul says:

  aaa!!! ca să nu călătoreşti în timp aiurea numai după pîine, cumpără şi nişte creme hidratante pentru postul următor. şi nişte motorină pentru maşina timpului.

 42. dadatroll says:

  f) Alte raspunsuri si anume ca am inchis una din taburile astea de la browser si a fost fix aia cu emailu.

 43. Robert says:

  Sa imi bag pula nici nu stiam ca sunt atatea sortimente de paine…

 44. morbo says:

  eu n-am auzit decat de pe bloguri de mega image si credeam ca vinde plasme. auzi, sa cumperi pita de la MEGA IMAGE. iti trece toata pofta de pita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger