Pită, pită über alles!

Să îmi explice cineva următorul fenomen: în ultimele trei seri, am ajuns acasă pe la 9.30, exact cât să cumpăr mâncare pt. mine şi Pulică de la MegaImage, în prag de închidere. Nu, nu ăsta-i fenomenul. Fenomenul e că nu se mai găseşte, frate, pâine! Nici feliată, nici albă, nici neagră, nici graham, nici de secară, nici de tărâţe, nici ţărănească, nici pâine banală “Titan” de zece mii. Nimic. Doar un sortiment de vreo optzeci de mii cu nu ştiu ce seminţe super exotice şi control al glucidelor.

Deci, de trei zile încoace, mănânc seminţe superexotice, deja mă simt cam aşa:

Şi nu înţeleg CE PULA MEA EPISTEMOLOGICĂ SE ÎNTÂMPLĂ?

a) E o grevă a producătorilor de pâine?
b) Iarna, toate pâinile sunt invizibile.
c) E un semn al soartei implacabile că ar trebui să trec la cozonac, în stil Marie-Antoinette
d) N-am zis cam de mult “Tatăl Nostru” şi Dumnezeu nu îmi mai dă “Pâinea noastră cea de toate zilele”.
e) Nu ştim, nu înţelegem şi nu speculăm.
f) Alte răspunsuri, şi anume:

Până vă gândiţi, mă duc să-mi ung pateu de doi lei pe pâine de opt lei. V-am pupat.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. nedormitul says:

  nu mai băga pîine că îngraşă

 2. Lorena Lupu says:

  şi ce contează? eu voi fi chintesenţa sexului şi la 100 de kilograme.

 3. nedormitul says:

  lasă, că poţi fi chintesenţa sexului şi fără pîine

 4. Lorena Lupu says:

  nu. când mi-e foame, nu îmi arde de sex.

 5. nedormitul says:

  renunţ

 6. Radu says:

  M-am lovit de fenomen si eu. Am intrebat, mi s-a raspuns si mi s-a parut logic, dar am uitat. Ceva gen vor sa vanda doar paine proaspata, iar spre seara nu mai baga pt ca ar ramane cu ea.

 7. creca says:

  loren,am termenat rondu prin capricciosu tau si iti intind pe piine ceva omile costatari compatibile cu pateu’de douajdemii porcul:
  e o carte corecta doar cu tot ce se intimpla inauntrul ei
  autorul grabeste identificarea cu personajul fara concurs de imprejurari
  lipseste spatiul dintre propunerea stilistica si ambient si mai ales lipseste ralantiul scriitorului(de marsharier vorbim numai la clasicii rusi)
  stilul nu e pe masura nevoii stringente de a epata
  de fapt,stilul se imprumuta continuu din epatant egocentrizindu-l
  nedeconspirarea citusi de putina a lui EA izoleaza naratiunea doar in psihodrama
  esecul lui “ce-ar fi putut sa fie”,deasemenea, se izoleaza in trecut
  altfel,esti o puternica reprezentanta a piinii de toate zilele imbibata cu exotisme.

 8. creca says:

  nedormitule,TU mi-aduci iar din nou aminte de iepurele lu’radu din comuna afumati,ala care dormea cu ochii deschisi pen’ca avind pielea scurta,inchizindu-i i se belea ea

 9. 3 B 353 says:

  Si asta e o problema, dar pe mine ma deranjeaza alt lucru la cumparatori, nu la Mega-Image-ul in sine: oamenii care pun mana pe 10 paini, apasa cu degetul opozabil in ele sa vada daca sunt (moi? fragede?) “bune”. D-aia eu caut painea mai din spate, sau daca e pusa in navete de paine, iau din naveta de dedesubt. Inteleg fratelemeu sa cauti asa la cartofi, la fructe, ca e normal, poti sa-ti iei teapa, dar cu painea?! Oricum am obiceiul sa parlesc painea la aragaz “just in case”.

 10. morbo says:

  3 B 353, dar o murit cineva din asta?

 11. Stan si Bran says:

  “…deja ma simt cam asa…”. Hehehe!, pai asta si esti!

 12. Ovidiu Adrian Marinescu says:

  Bună dimineaţa la toată lumea! Vă daţi seama? Cum până acum de curând, când rumânu cu pulă mică a învăţat să arunce hârtiile şi la coşul de gunoi, în schimb acelaşi rumân cu pulă mică, alegător în general de pdl, cu udrea şi alţi neşterşi la cur după ce se cacă, deşi miros a parfumuri scumpe şi sunt îmbrăcaţi în costume de mii şi mii de€, care la ţărănoii ăştia, apa şi săpunu’ nu s-a inventat încă, mai ales pt. duşul zilnic, aşa-i şi alegătoru’ lor majoritaru’, fără costum şi merţan, cu deştu’-n nas, care nu se spală pe mâini, după ce în prealabil’ a dat mâna cu cel mai bun prieten din copilărie, adică şi-a înbrăţişat maxi clitorisul, adică un fel de lindic, cică-n mintea lui ceea proastă…ar fi mai mare? Mă rog, discutabil! De aia buşesc gagicile, maşinile-n parcare, că gagii lor le mint că 20 cm sunt de fapt 2! Revenind la pâine, o cumpăr cu prezervativ, ca să nu o mănânc din greşeală, cu carne, cu caca etc. Apropo o pâine cu caca, i-aş da’ lu dictachioru’ de băşinescu.

  • Laurentiu says:

   Presupun ca ma citesti acum,
   Ai un post de conducere bine platit si esti praf ?
   Ai interese personale si tragi din banii publici ?
   Te pupa lumea-n pula ca ai bani si esti un taran cu 4 clase ?
   Primesti bani ca asistat social ?
   Sugi pula pentru salariul minim pe economie ?
   Iti lingi in cur seful ca s-ajungi un sef mai mic ?
   Da-te-n gatu`ma-tii !

   ps: In caz ca te-ntrebi de ce folosesc o exprimare dura: sunt facut de-asa natura, sa te fut in gura !

  • creca says:

   pai tie-ti convine sa maninci cind ai toate prenumele dintilor.da’sigur o sa se galbeneasca ca vaz ca faci pulitica,si-acolo tre’sa halesti mul,mult rahat si cacat.

 13. Ovidiu Adrian Marinescu says:

  A! A, aaa! Mi-am adus aminte de prima caricatură de Mardale, de la academia caţavencu, primu’ număr. Un omuleţ dela de al lui, fără o mână, o mână tăiată şi însângerată ce ţinea o pâine cu un cuţit înfipt şi un al 2-lea omuleţ, care-i spune celui cu mâna tăiată,”ţi-am spus să iei mâna, de pe pâinea mea? Vă pupă, tata!

 14. nedormitul says:

  încă unul care îşi tăia în adolescenţă encliticul cu lama

 15. Ovidiu Adrian Marinescu says:

  Te regăseşti, între cei amintiţi de mine mai sus? Sau crezi că numai intru niciodată?

 16. nedormitul says:

  doamne, taica domnului! să-l înveţe cineva limba română! bleah!

 17. bogdan says:

  – Cred că cetățenii mai modești din Titan sunt persecutați de conducerea Mega Image, un exemplu clasic al capitalismului corporatist sălbatic de la noi. De exemplu, la magazinul Mega Image de lângă artera Dorobanți se găsește întotdeauna pâine înainte de ora închiderii.
  – ”Tatăl Nostru” nu strică niciodată, această rugăciune, chiar dacă nu te va ajuta cu problema respectivă cu pâinea, te va ajuta în altele.

  • Lorena Lupu says:

   mda, bineînţeles, trebuia cineva să joace rolul antihazului, transformând o glumiţă într-o predică evlavioasă, altfel era totul prea frumos.

   • nedormitul says:

    omul vorbea serios. tatăl nostru te ajută. ai un bec de schimbat, o siguranţă, o garnitură de robinet la baie, îl suni pe tatăl nostru şi te rezolvă în schimbul unui onorariu modic. e tatalor în instalaţii!

   • bogdan says:

    Lorena,

    Ce am zis eu a fost o observație nevinovată și nu parte a unei ”cruciade antihaz”. Fiecare e liber să facă ce vrea, e dreptul lui. Eu respect dreptul la libera alegere a credinței (sau în cadrul acestui drept a alegerii variantei de a nu crede), ar fi bine ca și alții să fie la fel de democrați ca mine și aici mă refer la persoane precum Laurențiu. Pe de altă parte, e bine să ai o varietate de opinii, din care să poți alege, cum ar fi să-și bage chiar toți de pe aici ceva în ea de religie? Am mai zis asta, eu nu sunt chiar un model din punct de vedere al religiei, am doar credința mea.

    • Lorena Lupu says:

     nu am zis că faci o cruciadă deliberată antihaz, am spus că îţi iese fără să vrei. Ştiu că în cazul tău nu intenţiile sunt cele care dăunează, te aceea te şi scot regulat din gura fanclubului tău de pe acest blog.

     Doo la mână: nu m-am declarat nici măcar anti-Dumnezeu. Faptul că eu, un copil dintr-o familie destrămată din Sfântu Gheorghe, am ajuns la Bucureşti, într-un context în care îmi scriu singură regulile, e cea mai bună dovadă a existenţei lui Dumnezeu din punctul meu de vedere.

     Trei la mână: Ţi-am reproşat doar adecvarea, mai exact in-. O glumă e o glumă; dacă zice cineva un banc cu olteni iar eu, în loc să râd, ţin o peroraţie indignată despre tradiţia milenară a prazului şi Mihai, banul Craiovei, nu încalc nici o lege a statului român, în schimb mă pun singură sub semnul derizoriului faţă de cei care mi-au zis bancul. If you get my point.

    • bogdan says:

     Ha, ha, este adevărat că am un fan-club serios. Trebuie să mănânce și el o pâine :).

     Am pus mâna pe un tabloid. Acolo, un titlu: ”Adrian Cristea este din ce în ce mai tentat să calce strâmb. Fotbalistul i-a trimis mesaje provocatoare (mess) fotomodelului Diana Iguana. Bianca, ești sigură că nu a trecut și la lucruri mai serioase?”. În ce lume trăim. Mai bine schimb o viață întreagă replici balzaciene, după cum le-a etichetat Ostap, cu prințesa Noemi, decât să mai citesc d-astea.

     Doresc să menţionez că interviurile tale pentru Playboy sunt cu totul altceva, au clasă, sunt haioase.

    • bogdan says:

     De abia aştept.

    • Radu says:

     Apropo de Zamfirescu, mi-a placut extrem de mult de Vlad, in The shapes of things, la Act.

 18. Ostap Bender says:

  din bucata mea de paine cu taratza am hranit un om si-o matza.

 19. dam167 says:

  Mă simt stingher, având în vedere că unii scriu mai mult în rubrica de comentarii decât autorul articolelor. Mă rog, autoarea.
  Eu cred că e ceva normal. Omul trebuie să cumpere cât poate duce, nu cât are nevoie. Dacă la noi plimbatul prin magazine e un hobby, evident unii excelează.

 20. 3 B 353 says:

  “- Cred că cetățenii mai modești din Titan sunt persecutați de conducerea Mega Image, un exemplu clasic al capitalismului corporatist sălbatic de la noi. De exemplu, la magazinul Mega Image de lângă artera Dorobanți se găsește întotdeauna pâine înainte de ora închiderii.
  – ”Tatăl Nostru” nu strică niciodată, această rugăciune, chiar dacă nu te va ajuta cu problema respectivă cu pâinea, te va ajuta în altele.”

  Si in sectorul 1, la magazinul ce functioneaza in vechea tipografie, au avut niste probleme cu painea, nu se face discriminare pe zone. Pur si simplu nu-s pusi la punct de la inceput. Si ma mai deranjeaza o chestie: preturile de la raft nu sunt corelate intotdeauna cu preturile de la casa. Ma rog, sunt corecte preturile de la casa, din punctul meu de vedere, dar de ce sa pui la raft un pret mincinios? Eu imi socotesc pe hartie ce cumpar, si ajung cu un total, care vreau sa corespunda cu ce e la casa, ca-mi place sa dau fix daca pot, sa scap de marunt.

  Ca o paranteza: am ramas socat de cantitatea de bauturi alcoolice aduse in magazin in perioada asta.

  • Lorena Lupu says:

   mă rog, pe asta cu cetăţenii modeşti de Titan şi bengoşii de Dorobanţi am ales s-o ignor, fiind ea destul de “lame” în sine ca să n-o mai persiflez şi eu.

   • bogdan says:

    Era o glumă nevinovată. 🙂 Oricum, adevărul ăsta e, că la Mega de pe Dorobanţi nu sunt probleme cu pâinea, poate cu preţurile, că ne mai jefuiesc ăştia, după cât se vede. Şi cred că noi, românii, avem parte de un capitalism sălbatic.

    • Lorena Lupu says:

     iar pentru a continua gluma: la ce dumping e acum pe piaţa chiriilor, bani de chirie în dorobanţi am şi eu. dar nu am chef să dau 5 RON pe un kilogram de mere care în Titan costă 3 RON. Ca să vezi că divele ştiu şi home economy. 😛

    • bogdan says:

     Da, aşa e, aici preţurile – ca să folosesc o expresie băsesciană – s-au ticăloşit. Am avut nevoie într-o duminică de nişte zarzavat pentru supă şi de nişte cartofi pentru garnitură, carne aveam, şi m-am dus la piaţa Floreasca, unde nu mai fusesem de nişte ani, doi-trei. Vreau să zic că am ajuns în piaţă şi acolo ziceai că eşti la Muzeul Ţăranului Român, tarabe frumos aranjate, roşii şterse cu cârpa de aşa-zişii ţărani, salate mari şi extrem de curate, în fine, totul era plăcut ochiului. Am data de vreo două ori – două ori şi jumătate mai mult decât la Matache, de exemplu.

     Divele oricum mănâncă puţin sau cel puţin asta e percepţia universală. 🙂

  • bogdan says:

   Ia uite, un vecin! Ca să fac o glumă, eu sunt prea senior, am un lung şir de duci, conţi şi marchizi în spate, ca să compar preţurile de la casă cu acelea de pe raft. Mulţumesc, o să fiu mai atent.

 21. zulu says:

  raspunsul e f:
  -in matematica, f(ceva):A->E
  -in fizica, rezultat in urma combinarii actiunilor si reactiunilor de la a la e(numit si vectorul olaie, adica exact ce-am realizat io dupa ce te-am asteptat in ultimele 3 zile in fata blocului(in care locuiesti tu, te-am asteptat si in ala incare locuiesc eu dar a durat mai mult de 3 zile:)) ) pana pe la 9:00.
  – in viata cetatii, nu mai e paine pen’ca se compenseaza cererea printr-o cantitate mai mare de circ

 22. papagalul ala e viu colorat, foarte decorativ si cu ciocul mare. deci, care e problema, lorena?. vrei sa fii vrabiuta de titan, asta vrei?

 23. Laurentiu on-topic says:

  f->g: fuck (me) if I know !
  (pateu=câh => nervi, draci, muie la postaci. Adevar graiesc voua ( 💡 ): paste+Barilla ≈ 10 lei ➡ tâte ^, cur >, 😀 Lorena, 😀 Pulica, 😀 pularaul.

  • Lorena Lupu says:

   listă de obiecţii:

   1. nu îmi plac pastele.

   2. pulică nu mănâncă decât mâncare specială umedă pentru pisici mofturoase.

   3. mie îmi place mandy vegetal de nu am aer. şi în fond, mie trebuie să îmi placă ce mănânc, nu ţie.

 24. 3 B 353 says:

  La mega image “ala de pe Dorobanti” preturile sunt mari intr-adevar la fructe, carne etc. Insa laptele este la pret ok, painea e iar la pret ok (painea normala), zaharul e la pret ok hmm sucurile sunt la pret ok, (mai mic decat la alimentara de cartier), gasesti unt ieftin, unele mezeluri, branza n-am luat, am eu de unde sa iau… oricum fructe iau din Obor. Si pentru mezeluri, peste, carne fabricile care se ocupa cu asa ceva au inceput sa-si deschida magazine in imediata lor vecinatate, ca sa nu mai fie nevoie sa vanda tot numai in supermarketuri, si prefer pentru o aprovizionare sa merg pana la marginea orasului.
  Ciocolata e iar la pret ok in Mega Image, toate porcariile de chipsuri, seminte, alune iar le gasesc la pret ok. Aparat de ras, deodorante, sampon, si astea sunt la preturi similare cu alte magazine, desi prefer un kaufland pt. asa ceva.

  Dar nu inteleg de ce e fisticul atat de scump. Peste tot, e o regula. E prea scump. Bine la cat vreau eu sa consum. Tot ce e bun trebuie sa fie scump. 🙁

  • Lorena Lupu says:

   Pe când locuiam pe Ştefan cel Mare, aveam o glumă: “şoseaua ascendentă a preţurilor”. Din Obor în Dorobanţi, la fiecare intersecţie, preţurile mai creşteau cu 50 de bani.

   • bogdan says:

    Ha, ha, am fost vecini, eu stau pe Ștefan cel Mare aproape de Dorobanți.

    Carnea e scumpă la Mega. O iau de la Matache, la un preț rezonabil, patronul măcelăriei e un tip serios, cam de vârsta mea. Și au mult curcan, am început să o mai răresc cu porcul și cu vita și să o dau mai mult pe pește și curcan. Peștele îl iau de la Cora, de acolo îmi iau și crema de epilat (glumesc cu crema! :))

 25. Vasile says:

  din punct de vedere epistemologic acest papagal din poza reprezinta chintesenta anorexica a jurnalistului roman care traieste cu paine si graunte(de baut bea bere ,dar sa nu divagam),numai pene colorate ,tri-colorate ,care se infoaie si se indoaie in functie de cotele contului din banca.Raspunsul la intrebarea pusa de onorabila gazda este cat se poate de clar si avem 2 variante:varianta 1.conspiratia mondiala in contra intelectualului roman ,ceea ce se traduce pe plan local cu neaparitia unui MIC.ro al dlui Patriciu coroborat cu sabotajul grecilor de la MegaImage(firma de kkt) care ne vand bautura ieftina si paine scumpa ,conform relatarilor de la fata locului facute de distinsa gazda care nu s-a descurcat(sau poate nu a vrut) sa faca o mamaliga (dupa cum se stie e afrodisiaca).
  var 2.:Basescu e de vina -conform relatarilor televiziunii antena 3

 26. batman says:

  ba, dar nu s-a gandit niminia la faptul ca oamenii ( nu neaparat astia din titan printre care ma si numar ) is atat de saraci incat cumpara paine ( si numai paine, ca asta-si permit ) la greu si o halesc cu fumul gratarelor ce vine dinspre cernica ( ca tot i-aci in zona ), ha?! mi s-a intamplat si mie in seara asta si tre sa halesc ciorba cu cacaturi d-alea crocante, crispy nush-cum… scuzati parantezele si mai ales, lorena, scuzati va rog punctele de suspensie de la final 😀

 27. mircea says:

  Lorena,pari draguta,semeni cu fie-mea.Dar nu ai sanse la ce ti-ai propus.Crede-ma,nu-ti pierde timpul.

 28. dadatroll says:

  f) Alte raspunsuri si anume ca am inchis una din taburile astea de la browser si a fost fix aia cu emailu.

 29. Robert says:

  Sa imi bag pula nici nu stiam ca sunt atatea sortimente de paine…

 30. morbo says:

  eu n-am auzit decat de pe bloguri de mega image si credeam ca vinde plasme. auzi, sa cumperi pita de la MEGA IMAGE. iti trece toata pofta de pita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: