Poşta redacţiei: E iubire sau decepţie?

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. El sau ea ne descrie exact ce îl / o apasă pe corason printr-un mail pe birou@lorenalupu.com, și noi venim cu idei, păreri, posibile soluții, pe care cititorul oricum nu le aplică, dar măcar ne distrăm.

Misiva de azi zice așa:

Bună, Lorena,

Am și eu o dilemă morală și sunt super curioasă ce părere ai în legătură cu asta. Legat de tipi și cum funcționează în relație cu noi, femeile. 
Este vorba de tatonarea aceea cu un tip, când nu sunteți împreună, dar nici nu sunteți doar prieteni, dar știi că te place, pentru că ți-a spus într-un moment de euforie. Și la un moment dat, la o perioadă după acea declarație înflăcărată și după ce ai mai petrecut niște timp cu dânsul, îți dai seama că și tu îl placi și îi spui la un moment dat când simți că e momentul potrivit. Și nimic. Și evident că începi să te gândești, ca orice ființă rațională, că declarația lui era de fapt doar legată de atracția fizică și că poate te consideră o persoană mișto și atât. Dar atunci de ce pisicii tăi te invită în diverse contexte sociale, îți face cunoștință cu prietenii lui, în fața cărora se comportă cu tine de parcă ai fi iubita lui, îți gătește, îți face cinste, se mulează după tine și programul tău, mai că nu îți dă luna de pe cer? :))
Te gândești că poate o ia lent și pe etape, dar tu ca o moldoveancă veritabilă, arzi să îl posezi tandru și să îl faci fericit. :))) Am exagerat puțin, dar înțelegi la ce mă refer.
Of, și de specificat că omul cel puțin pare matur și stabil emoțional, financiar, social și foarte bine crescut.
Și acuma, întrebarea cea mare, ce ar fi cel mai indicat să faci în situația asta, dacă nu vrei să faci nici pe ignoranta, nici pe profitoarea și nici, poate cel mai rău, pe disperata? 
Mulțumesc anticipat de răspuns și sper că nu încarc prea tare poșta redacției.
Mult spor în continuare!
Cu multă stimă,
X.
***
Bună, X.
Tu n-ai o dilemă morală aici, ci una amoroasă. O dilemă morală presupune un conflict între bine, care e dezavantajos, și răul care ți-ar putea aduce profit, ca de exemplu: S-o sap pe cutăreasca de la muncă să ajung eu în locul ei? sau cutărescu are nevastă și doi copii, și totuși se dă la mine, și e cel mai bogat din oraș. Să intru în joc în ideea că de mâine îmi plătește el chiria?
Astea-s dileme morale. Nu văd nimic de genul ăsta în mailul tău.
Tu probabil că vrei să auzi că ăla te iubește și el, și că vrea să fiți împreună. Acum, poate că greșesc. Nu toți bărbații sunt la fel. Exact ca femeile, mereu apare câte unul care te face să constați că nu știai nimic despre bărbați. Dar o să speculez pe baza experiențelor mele. Și anume:
Băiatul ăla este, probabil, un gay în dulăpior. Sau e foarte îndrăgostit de altcineva și nu prea are șanse. Iar tu ești “barba”.
Din experienţa mea, de obicei, bărbaţii care te plac şi vor să fie cu tine întâi testează apele fizic, cu o îmbrăţişare, un sărut, tandreţuri, şi îţi spun că te plac DUPĂ CE au depăşit bariera asta, şi sunt mai siguri că nu îşi expun sufletul unui refuz.
Dacă ăla a zis că te place într-un moment de euforie, mă tem că e cam cum spun eu când vine clip cu Ricky Martin pe YouTube. “Frateee, ce frumos eşti, să mor în culmile orgasmului”. Adică, exprim o apreciere, foarte euforică, dar care nu înseamnă nimic în termeni de iubire şi commitment.
Din faptul că te invită în oraş şi te tratează ca pe gagică-sa, dar numai când sunteţi în public, îmi dă mie senzaţii de “barbă”. (Adică fata cu care se afişează în poblic, să închidă bârfele despre sexualitatea lui, un bărbat căruia de fapt îi plac bărbaţii.) Şi eu am fost barbă de multe ori în viaţă, şi numitorul comun era public display of affection care nu era replicat cu nimic între patru ochi.
Sau e posibil ca ăsta să sufere după una, care e din varii motive indisponibilă. Şi atunci să te aibă pe tine, să vadă lumea că nu e un atârnache şi că a trecut mai departe, dar, între patru ochi, să nu aibă de ce să menţină mima.
Că te tratează frumoşi, îţi găteşte şi blabla? Păi da, pentru că un gay şi barba lui formează în timp o prietenie mai strânsă decât doi tovarăşi de cazarmă, prin însăşi natura faptului că ascund un secret împreună. Şi, cumva, dinamica e similară şi în cazul tipului îndrăgostit de altcineva şi fetei de umplutură. E ca un friendzone, dar unul elevat.
Pe scurt: există, desigur, şi posibilitatea ca ăla să te iubească, dar dacă te iubea, considerând dezinvoltura cu care te ia acasă, făcea amor cu tine de n ori. Părerea mea e că eşti în friendzone şi ţii locul călduţ fie pentru Romeo care o să apară la un moment dat, fie pentru Julieta care va deveni – sau nu – disponibilă.
Aş sugera să-ţi pui puţin pofta în cui. Sau, de ce nu, să testezi dacă e interesat să facă dragoste cu tine. La o sesiune de cookout a voastră, te îmbraci în ceva mai mulat şi revelator, te oferi să ajuţi la belit cartofi, etc., te tot atingi accidental de el, şi îi spui că adori cât de bine găteşte, şi de la un punct încolo, se naşte de la sine un mozol. Dacă e cazul. Dacă nu simte deloc, dar deloc, chestia asta, o să te roage frumos să încetezi. Şi o să ştii că nu e cazul.
Ideea e că nu e foarte rău să fii fata de umplutură. Ai alături de tine un prieten pe care te poţi baza la orice, şi care s-ar duce până la capătul lumii pentru tine. Câtă lume se poate lăuda cu aşa ceva? Multe femei nu primesc nici un sfert din investiţia asta emoţională de la p*lărăii de proastă calitate care vor o iubită doar ca să nu dea bani la c***e.
Indiferent ce ar fi, bucură-te că este.
Sper că ţi-am fost utilă,
Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: