Să trăieşti cu numele

Din păcate, nu există sfânta Lorena, să-mi adreseze cineva această abominabilă urare, toate marile Lorene ale istoriei au fost târâturi ordinare şi secerătoare de penis, iar eu nu intenţionez să fac notă discordantă. Iar celălalt nume nu mi-l ştiu decât nişte prieteni din copilărie – apropo, Sfântu Gheorghe, dacă dă dreq şi-mi spuneţi careva Cristina în spectacolele mele de acolo, întrerup spectacolul în secunda aia şi mă întorc în trombă la Bucureşti, pentru că detest intens să mi se spună aşa.

Avantajul de a nu purta nume ortodoxe neaoşe este nepăsarea completă faţă de onomastici în general. Te cheamă Gheorghe? Ce tare, just look at this beautiful bouquet of fucks I give. Te cheamă Ilie? Pe cine mai cheamă Ilie în ziua de azi? Te cheamă Varlaam? Arsenie? Pafnutie? Vai de viaţa ta, cât bullying trebuie că ai îndurat în generală, dacă nu cumva ţi-ai impus o poreclă gen Blondu’, Chelu’, Moşu’, Pulă-Groasă sau Limbă-cu-Asperităţi.

Oricum, numele nu e realizarea ta personală, e realizarea lui taică-tu că a reuşit să-şi controleze îndeajuns beţia încât să nu se facă de râs la primărie. E de ajuns că s-a făcut de râs o dată, la nuntă. Mă rog, în cazul lui Adriean şi Mariean e dovada că au moştenit genetic incompetenţa.

Bun, acum trecând peste inutilitatea serbării numelui, am un singur lucru de adăugat: Ce înseamnă să trăieşti cu numele? Eu trăiesc cu aer, apă şi iubire. Viguroasă şi veşnic erectă.

Şi puteţi spune că am o minte murdară, dar exact cum la “Christos a înviat” se răspunde reflex “Adevărat c-a înviat”, când aud prin aer “Să trăieşti cu numele!” îmi vine reflex răspunsul “Să beleşti pula cu buzele”.

Ştiu, n-am spirit de comitet. Ce să fac?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

24 Responses

  1. ILUZIA says:

    si varianta si mai amabila: sa NE traiesti cu numele!

  2. wilheminaification says:

    Eu cunosc un pusti de 4 ani pe care il cheama Ilie…

  3. Denisa says:

    Desertul din imagine e apetisant.

  4. miryam rhod says:

    Eu am pocinogul ca al doilea nume, pe care nu il recunosc din simplul motiv ca nimeni nu mi-a spus vreodată asa sa pice de 2 ori pe an in calendar. A incercat popa, profesorul de religie sa imi zica Maria, mai bine vorbea cu peretii. Dar de 2 ori pe an primesc numa’ urari de bine. Pai cand mi-ati spus mie Maria? Si de parca nu era suficient, am prieteni care au ajuns la concluzia ca primul meu nume, Laura, vine de la laur, deci se impune un “La multi ani!” si de Florii, ca doar e planta. Da’, ma, e planta, dar nu e floare e boschete.

    • Lorena Lupu says:

      😀

      • wilheminaification says:

        Funny.
        Ma cheama Ioana si beneficiez de toate uraturile de rigoare cand e ziua. Dar nici la mine nu a fost suficient, asa ca au nascocit ei ca ar trebui sa mai vina cu niste extra uraturi si de sf. Maria, ca doar ma cheama si Mirela. Si in imaginatia lor de crestin-ortodocsi, Mirela vine de la – evident! – Maria. Asa ca mai nou ma pot prezenta direct Maria Ioana. Sfanta.
        Dar ce sa zic eu de divagatii? Am auzit urari de “sa ne traiesti cu numele” la Florii unui tip pe care ii cheama Codrut :))
        Pentru ca codru.

  5. Eugen says:

    Pariu ca nu intrerupi spectacolul 🙂

  6. Lotus says:

    Ce chestie, nici nu ştiam de urarea „Să trăieşti cu numele”. Pe la noi probabil nu se uzitează. Îmi aduce aminte de urarea unui fost coleg de serviciu, mai tipicar aşa, care într-o zi premergătoare Paştilor mi-a zis: „Cristos a Înviat la toată familia!”.

    Există multe nume de Ilie, Nicolae etc. E drept că probabil majoritatea la sate.

  7. Iosif says:

    Probabil ca le preferi semierecte!?

  8. Cris Crissy says:

    Oricum, esti norocoasa, Loredana e un nume frumos 🙂

  9. Roxanne D says:

    Păi pe fiii arhitectului Corvin Cristian îi cheamă Iancu și Ilie. Domnica Mărgescu de la Elle are un băiat pe nume Ion. Cumva după trendul numelor cât mai sofisticate la copii, de sorginte italiană, s-a trecut la trendul numelor tradiționale românești.

  10. George says:

    ce sa spun si eu, la mine exista o nepotrivire batatoare la ochi, (nu oricand si nu oriunde) intre numele meu, si anumite coordonate geografice (asta, ca scheletu’ din laborator sa ramana oarecum dupa perdea).
    Gheorghe suna de la tara, da’ era muuult mai potrivit. 😀
    si oricum, recunosc ca in varii ocazii sunt un taran, care sufera, si-i place sa se dea mare. :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading