Şi pentru ca nebunia să fie completă…

Tot ceea ce nu ne spunem (deşi ne ard buzele)

Tot ceea ce nu luăm (deşi ne ard degetele)

Tot ceea ce nu facem (deşi ne ard sufletele)

Tot ceea ce nu :

Sau dacă vreţi versiunea Jerome K. Jerome – deh, e mort, deci îl considerăm scriitor important, spre deosebire de scârţa-scârţa pe hârtie ăştia penibili, cu gura mare, care mai fac şi greşeala de a fi români, deci putem să-i înjurăm şi să-i blestemăm fără să le acordăm un strop de credit sau de respect, că, până la urmă, cine pula noastră-s ei:

“Există un basm pe care l-am citit cu mulţi, mulţi ani în urmă şi n-a încetat niciodată să mă urmărească. Spune cum un băieţel s-a urcat o dată pe un curcubeu. Iar la capătul curcubeului, exact în spatele norilor, a găsit un oraş minunat. Casele sale erau din aur (o fi fost cartier de parveniţi români, nota bloggerului 😀 ), iar străzile lui erau pavate cu argint (yeah, well… :P), iar lumina care strălucea deasupra lui era asemeni luminii adormite în zori. În acest oraş erau palate atât de frumoase, încât ţi se îndeplineau toate dorinţele numai dacă le priveai. Templele erau atât de perfecte, încât cei care îngenuncheau în ele erau absolviţi de păcate. Şi toţi oamenii care locuiau în acest oraş minunat erau mărinimoşi şi buni. Iar numele oraşului era “Oraşul lucrurilor pe care oamenii au vrut să le facă.”

(“ARTA DE A NU SCRIE UN ROMAN”)

——

Şi să mai spună vreunu’ că Chinese Democracy sună naşpa!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. vulpe vanator says:

  E sigur ca nu era periferia aia a Craiovei cu palate tiganesti cu turnuletze si minarete si ca oamenii nu erau rromii din Stefanesti care au votat cu piticarnitza aia de Adrian Copilu’Minune ?
  Pai , asta e visu’ de aur a lui Ceausescu , cu plaiul mioritic numa’ lapte si miere ,care devine un fel de noul Ierusalim , ravnit de toate boboarele lumii.
  Mishto imaginea, da’ cred ca Jerome K. Jerome asta a fost “socialistru “.Sau ceva la Capitania portului Cismigiu, stii chestia aia cu ” trei intr-o barca, fara a mai socoti cainele”. Cred ca a scris-o intentionat, ca barcile din Cismigiu sunt numai de 2 locuri, ca sa le dea amenda aia de la politia comunitara, foarte vigilenti, de altfel.

 2. Lorena Lupu says:

  cred că te-ai pierdut în poantele mele imbecile de pe parcurs şi ai pierdut ideea:

  Iar numele oraşului era “Oraşul lucrurilor pe care oamenii au vrut să le facă.”

  cu alte cuvinte, “ce au vrut şi n-au făcut”. metafora aia era o ironie la adresa laşităţii şi lenei umane – nu o odă de proslăvire a laptelui şi a mierii.

 3. vulpe vanator says:

  Cred ca trebuie sa ne explicam unul altuia ce am vrut sa spunem.
  Cand vorbesc asa, ascund faptul ca sunt foarte revoltat si suparat ( istoria cu tanarul handbalist decedat).
  Imi doresc zilele astea sa ma fi nascut ungur. Am primit o palma zdravana de civism si omenie de la un popor vecin, pe care “iubitii” nostri conducatori au stiut intotdeauna sa-l demonizeze.
  Dumnezeu sa-l ierte pe Marian!

 4. vulpe vanator says:

  Ca sa recapitulam :
  -l-am facut pe saracul Jerome k. Jerome diversionist “securist” care induce lumea in eroare ca sa fie amendata de ” vigilenta” politie de la noi, care se ocupa de fleacuri;
  -Jerome K. Jerome in varianta mioritica lucreaza la o firma de stat fantoma ,care nu-si are rostul;
  -in tara romaneasca o minoritate isi face de cap si construieste abuziv, cu bani furati, castele si minarete, sfidand orice urma de bun-simt prin comportament;
  -de votat isi voteaza cei mai “reprezentativi” dintre ei, toti avortonii cu lanturi la gat (ca alea de la pit-bulli), care, ne intoxica cu o subspecie de muzica-maneaua-produs indo-pakistanez, ce a ” reusit” sa educe intr-un spirit “periculos” , departe de civilizatie, o buna parte a tineretului roman autohton, datorita inculturii, saraciei si impotentei celor ce ne conduc ;
  -o “contributie” deosebita la aceasta stare actuala a avut-o si stimabilul Ceasca, care a pus ” bazele” unei ere iluzorii, rupta de contextul social-istoric european.
  Va rog sa ma iertati, sunt prea revoltat !

 5. Pinocchio says:

  Adica: Bucurestiul este orasul pe care …cine?… a vrut sa-l faca. (Si vedem ce a iesit.)

  Cine, deci?

 6. Lorena Lupu says:

  vulpe: da, şi toate acestea sunt foarte mult pe lângă subiectul meu de azi. ok, îţi înţeleg indignarea, dar nu prea sunt în dispoziţia potrivită pentru ea.

  Pinocchio: Bucureşti find oraşul magic de la capătul curcubeului? 😀 Da, corect, dacă Bram Stoker a scris despre Transilvania, de ce să nu scrie şi Jerome despre Bucureşti? 😆

 7. vulpe vanator says:

  Pentru LORENA :
  Inca o data imi cer scuze, multumesc pentru intelegere, ca vorba aia : daca nu ne intelegem noi intre noi, cine sa ne mai inteleaga ?

 8. Pinocchio says:

  Pai da, Bucurestiul este orasul imaginat. Problema este ca aici sint doua persoane care au avut fentezii foarte diferite: Ceausescu, el, unul, si bucurestenii in colectiv. Combinatia… ah, e ca si cind ai bea, hai sa zicem, bere dupa vin sau ai turna zeama de lamiie in cafeaua cu lapte.

 9. claudiu says:

  si pe mine ma enerveaza cand nu sunt mandru de mine.. ma enerveaza cand sunt las.. dar incerc sa invat ca totusi eu sunt tot ceea ce sunt. am avantajul de a fi constient de slabiciunile mele. ma accept si merg mai departe cu ganduri mai bune si idealuri mai frumoase, ca daca m-as lasa coplesit numai de slabiciunile mele, cred ca rar as mai apuca sa rad. apropo de roman… ca el nu prea mai rade

 10. Lorena Lupu says:

  pinocchio: aha!

  claudiu: există şi o formă mişto de amuzament: hazul de necaz.

 11. KingSnake says:

  Ei uite ca am aflat ca de fapt renuntarile se transforma in fapte bune. Pentru ca daca vrei sa faci ceva si nu reusesti sau renunti mai apare o casa, o gradina, o pisica, sosele asfaltate, autostrazi suspendate sau fripturi de porc in orasul ala in care se plimba baietelul. E bine, macar el sa se bucure de toate astea. 😀

  Si nu suna naspa.

 12. Lorena Lupu says:

  poanta e următoarea: am citit tot soiul de recenzii româneşti la chinese democracy. asta în condiţiile în care chinese democracy nu apăruse în românia, iar wannabe critics comentau pe baza versiunii piratate care s-a “scurs” prin 2005. sau 2006.

  grav, nenică! şi foarte neprofesionist din partea lor! axl are toată dreptatea să dea de supt tuturor celor care au colaborat la ciordeala respectivă – oricât de neelegant ar fi.

 13. Ada says:

  “Oraşul lucrurilor pe care oamenii au vrut să le facă.” – tare ideea! Numai ca oamenii in ziua de azi nu vor sa faca… vor sa ia totul de-a gata! 🙁

 14. Lorena Lupu says:

  eh, oraşul lucrurilor pe care oamenii vor să le ia de-a gata cred că e o metropolă. 😀

 15. vasile says:

  ma cac pe mine de ris ,alerta mare ,te acceseaza ala din tg mures,

 16. Lorena Lupu says:

  drăguţă, ţi-a trecut serios prin minte, măcar o clipă, să consulţi un psihiatru? doar aşa, de rutină. 😉

 17. vasile says:

  Da. Dar zicea ca nu are cum sa ma trateze, n-a mai vazut asa ceva.

 18. ciri says:

  la capatul curcubeului era…Casa P…,in care se stie se gaseste si “aur” si “argint”, iar lumina adormita chiar ii adoarme pe unii. In momentul cind se trezesc cred ca zorii sunt pe undeva pe aproape si se intorc pe cealalta parte.Orice dorinta li se indeplineste…fireste( ca de aia e unanimitate cind isi voteaza privilegii, cu care sunt buni si marinimosi) si sint absolviti de pacate, avind cu totii imunitate .Nu seamana cu orasul lucrurilor pe care oamenii au vrut sa le faca?…dar…

 19. cutza40 says:

  Vasileeee, parca te-o banat! ce ai cu Tg Muresul ca ma enervez acuma. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 20. Lorena Lupu says:

  cutza: lasă-l în plata domnului, te rog frumos, nu-l mai provoca şi tu la inepţii. pur şi simplu, i-am banat ip-ul, iar el a intrat de la un alt ip.

 21. dadatroll says:

  Ce a aparut un nou album cu Nirvana? Da Axl ala de la Nirvana nu era mort, parca?

 22. Lorena Lupu says:

  da, s-a sculat din morţi special pentru acest album, şi se culcă la loc. 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: