Telefon matinal

-Alo, Matilda?
-Nu, Bonaparte.
-Trebuie neapărat să fii ironică?
-De ce mă întrebi dacă-s Matilda, de parcă ar fi telefonul comunităţii? Da, sunt eu.
-Măi, mamă, am văzut la ştiri că a fost incendiu la Bucureşti.
-Cum o zici tu, sună ca şi cum ar fi ars tot oraşul până-n temelii. A ars un club, mamă. În Bucureşti sunt sute de cluburi.
-Bine, voiam să mă asigur că nu ţi s-a întâmplat nimic. Habar n-ai cum m-am speriat când am văzut ştirea la televizor. Şi ştiu că tu eşti cu rockul.
-În ultima perioadă mai mult cu soft rockul, nu cu metalul.
-Şi tu crezi că mă pricep eu la de-astea? Bine că nu ai fost acolo.
-Mulţumesc pentru grijă.
-Şi te rog frumos, ai grijă pe unde umbli, da?
-Încerc. Nu-ţi pot da garanţie pe imposturile şi proastele izolări ale altora, dar încerc.
-Nu glumi, mă, Matilda, eu vorbeam serios. E îngrozitor să nu ştii pe unde îţi umblă copilul.
-Mamă, copilul tău e ditamai dihania obeză.
-Pentru mine e la fel de copil ca atunci când l-am alăptat prima oară.
-Ei, acum nu sug decât la ţâţa lui Bachus.
-Unul fără ţâţe nu găseai? Ştii că niciodată nu mi-au plăcut gusturile tale în bărbaţi. Lasă, important e că eşti bine.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

11 Responses

 1. pauldarvariu says:

  Sper că “Matilda Bonaparte” nu e un pseudionim pentru L.L. Nu de alta, dar n-aş vrea să ştiu că L.L. este “ditamai dihania obeză”!

 2. Monica says:

  Nici una, Lorena, noi te iubim si la 200 de kile daca le suporti 🙂 Sa nu schimbi tonul si sa nu te cumintesti, in rest, le-om duce noi cumva 🙂

 3. Liz says:

  Am primit si eu telefonul matinal de la mama din Galati pana la mine in Cluj (!) pentru ca a deschis televizorul si nu auzea decat concert rock si morti/raniti si gata, pentru ea eram acolo. Culmea e ca nici eu n-am avut argumente sa o linistesc decat temporar. Cluburile din Cluj in care merg au niste intrari/iesiri greu de accesat si cand sunt doar 60 de oameni in tot barul. Si la cate concerte am fost, vai! Si o sa ma mai duc. Dar socul asta nu o sa-mi treaca prea curand.

 4. pauldarvariu says:

  Care ar fi problema? Niciuna! Atâta doar că mă necăjeşte când cineva face mişto de o persoană pe care o simpatizez. Chiar şi atunci când acel mişto se cheamă “autoironie”!

 5. Dan says:

  Mda, acum o sa inchida cluburile astea, ca tot sunt niste cosciuge ambulante, dar ma gandesc la cei care concerteaza acolo. Daca tot le taiati macaroana macar cumparati-le naibii albumele si nu le mai luati de pe net, ca baietii astia nu se hranesc cu aer!

 6. boemul says:

  nu petrec mai mult de 20 de minute pe zi în baie, dar, printr-o stranie coincidenţă, sâmbătă la prima oră când m-a sunat maică-mea eram pe tron, când m-a sunat sor-mea sub duş. şi nu obişnuiesc să iau telefonul după mine…
  cică au îmbătrânit câţiva ani în minutele alea până le-am sunat înapoi.

 7. Dan says:

  Acolo sunt chestii foarte ciudate, pe care eu nu le inteleg deloc. Bun, clubul ala era un cosciug ambulant, asta s-a stabilit deja, dar cu artificiile alea sunt ceva ciudat. Oamenii astia au anuntat pe net ‘show pirotehnic’. Un show pirotehnic inseamna o intreaga conceptie, are o estetica, e facut de niste specialisti. Inteleg ca a existat o firma care a organizat treaba asta, alta decat clubul. Au existat si pirotehnisti? Cum poate ajunge o firma de pirotehnie la doua artificii si inca PROST PUSE? Adica le-au pus pe stalpul de metal, dar oblic, directionate pe stalpul cu burete. Cineva harsit in pirotehnie n-ar fi facut asa ceva. Din o mie de feluri in care sa asezi o artifica de tort (marea pirotehnie!) in sala aia l-au ales fix pe cel mai prost. Ce s-a intamplat, cum s-a ajuns de la ‘efecte pirotehnice’ la artificii de tort?

 8. ion says:

  Pai spune asa. Chiar mi se pareau sexy textele tale si te-ai gasit acum sa imi strici fantezia. Acum inteleg nevoia de negru…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: