Jurnal de vaccinare – 5

Salut, sunt Lorena Lupu şi m-am vaccinat cu AstraZeneca. Ieri, am avut rapelul. Practic, sunt un om complet vaccinat anti-Covid.

După prima doză de vaccin, am ţinut acest Jurnal de vaccinare, să relatez experienţa, în ideea că, dacă vrei şi tu s-o faci, să ştii ce să pregăteşti.

Aici aveţi episoadele precedente: 1, 2, 3 şi 4.

Dacă vă e lene să daţi clickuri, v-o zic pe scurt: după prima doză am bolit zece zile. Am făcut febră foarte mare, toate simptomele unei gripe severe şi, ceea ce era mai rău, o durere criminală de oase, muşchi, articulaţii, de parcă aveam tot corpul pe ace. Tentativele de a dormi din acele prime nopţi au fost un chin în sine, pentru că simplul contact cu patul durea de înnebuneam.

E de ţinut minte că poţi avea astfel de simptome, şi să-ţi pregăteşti din timp o formă de concediu, dacă eşti om al muncii socialiste, sau câteva zile de repaus, dacă eşti soclul propriei statui, aka antreprenor (de pompe funebre sau alte tipuri de pompe.)

E bine să ai frigiderul plin (şi nu de carne de la haterii de pe internet, ca mine, ci de alimente uşor de preparat sau ready meals, pentru că NU vei găti. Dacă eşti printre norocoşii care bolesc cum am bolit eu prima oară, să-ţi faci ouă ochiuri cu o roşie feliată alături va părea probă individuală la Chefi la Cuţite.

Şi eventual, să ai pregătite şi nişte smoothies, să dai organismului vitamine şi carbohidraţi sănătoşi, să lupte cu vaccinul.

E bine, cum cred că am mai scris, să ai aprovizionarea făcută cu Parasinus, sau Nurofen, cu un antialergen ca loratadina (preferatul meu) şi cu medicamentele pentru bolile tale specifice. Pentru că, în lupta de a produce anticorpi, simptomele lor vor fi exacerbate.

Şi să n-ai deloc alcool, pentru că, după vaccin, ai două săptămâni de abstinenţă. Eram programată în locul unde făcusem prima doză, Centrul Medical Veridia, şi am avut aceeaşi doamnă doctor.

-Tot fără băutură pe două săptămâni?

-Tot.

Dar nu e neapărat un lucru rău să mai renunţi periodic la vicii. Îţi exersezi voinţa şi autodisciplina.

Am avut un mic episod de criză de astm şi dispnee (sufocare) chiar în cabinet, înainte de vaccin, pe fond de stres. Mi-au dăruit un flacon de Ventolin din partea casei. Cred că a ajutat şi faptul că am scris frumos de ei data trecută. Şi m-au ţinut mai mult la monitorizare, într-un salon separat, să se asigure că totul e ok şi că nu moare floarea blogărimii româneşti. “S-a dus să haştag cu îngerii”.

Am ajuns acasă şi, în scurt timp, m-a pocnit oboseala specifică post vaccin. Abia am apucat să demachiez superbitatea asta de turcoaz metalic, pe care nu o vrei dimineaţa pe pernă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Lorena Lupu (@lorena.lup)

 

M-am prăbuşit la orizontală ca ursul Arthur şi am dormit ca un lemn până pe la 7. Când m-am trezit cu deja cunoscutele simptome de gripă: frisoane, muci, tuse insistentă, plus nişte weezing astmatic, contribuţie proprie.

Cel mai bun remediu la toată nebunia asta, pe lângă medicamentele aferente, e cafeaua cu lămâie. Am mai scris de cafea cu lămâie ca excelent remediu de mahmureală. Dar de atunci, am descoperit că e bună la aproape orice. Eşti vag răcit? Cafea la ibric, în care storci jumătate de lămâie, şi eşti mai bine. Ai greaţă? Cafea la ibric, în care storci jumătate de lămâie, şi eşti mai bine. Eşti letargic? Cafea la ibric, în care etc. Ai mult de lucru şi nu ai urmă de chef? Cafea la etc. Te doare capul de zici că eşti o nevastă pe care soţul vrea s-o f? Cafea la etc.

Singurul dezavantaj este că mixul între amar şi acru e o pedeapsă divină pentru toate greşelile din viaţa ta. Dar dacă treci peste, într-un sfert de oră te vei simţi mai bine. Ca dovadă, acum scriu textul ăsta.

Am o febră mică. Şi o stare uşoară de somnolenţă. “Cum, bă, păi n-ai scris tu de cafea mai sus?”

Da, dar am scris să îţi iei zile libere. Pentru că nu vei avea energie. Iar cafeaua nu te va ajuta cu asta.

Probabil că o să iau azi multe pauze de somn. Power naps, cum le zic americanii. 15 minute de dormit cu mâţa în braţe. Mâţa e mega fericită că sunt acasă şi nu par că vreau să plec nicăieri.

Ce e evident, însă: chiar dacă nu mi-e bine, nu se compară cu halul în care am bolit după prima doză. Îmi dau eu mie o pauză pentru că vreau şi pot, dar dacă chiar aş avea ceva serios de făcut azi, un proiect urgent şi bine remunerat, cred că aş face faţă. Pe când, după prima doză, reuşeam cu greu să mă ţin de pereţi până la baie.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

***

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. ana says:

    Cred ca si faptul ca ai avut un episod astmatic grav cu relativ putin timp inainte de prima doza de vaccin a contribuit la dozele mai . Ai mai spus, dar cred ca e bine sa stie cititorul ocazional. Iti doresc sa treci usor peste a doua doza !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading